Corsair HS 75 XB Wireless review

Nieuwe consoles zijn uit, en hoewel ze op dit moment niet te vinden zijn, zijn er al nieuwe gamekoptelefoons beschikbaar. De Corsair-headsets zijn in vrijwel elke hoek van de markt geland, van de high-end tot de geinige, en de nieuwste van het bedrijf is het verschil aan het splitsen. De Corsair HS75 XB Wireless is een gaming headset gericht op de Xbox Series X/S, met ondersteuning op de draadloze Xbox.

Is donglevrije draadloze audio de sleutel tot succes?

Voor wie is de Corsair HS75 XB Wireless?

  • Xbox-gamers die iets willen dat past bij hun glanzende nieuwe console.
  • Thuiswerkers die het niet erg vinden om een extra dongle te moeten kopen voor een draadloze headset.

Vergelijk nu prijzen bij:

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor CORSAIR HS75 XB Draadloze Gaming Headset voor Xbox Series X en Xbox One
Laatste updates:
  • €101,25 - 03/08/2023
  • €102,46 - 01/08/2023
Sinds: 01/08/2023
  • Hoogste prijs: €102,46 - 01/08/2023
  • Laagste prijs: €101,25 - 03/08/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 29/05/2024 00:06
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Hoe ziet de Corsair HS75 XB Wireless eruit?

De Corsair HS75 XB Wireless is een gloednieuwe gaming headset, maar hij ziet er zeker zo niet uit. Esthetisch gezien is dit bijna identiek aan de rest van de HS series headsets van het bedrijf, zoals de HS60 Pro Surround en de onlangs uitgebrachte HS60 Haptic. De HS-serie gaming headsets zijn niet bepaald de meest opvallende opties op de markt, maar ze zijn over het algemeen stevig en goed gebouwd – dat geldt nog steeds voor de HS75 XB Wireless.

Corsair HS 75 XB Wireless xbox

LEES OOK: Beste draadloze gaming headsets

Deze draadloze gaming headset is voornamelijk gemaakt van metaal, met een roestvrijstalen hoofdband die bedekt is met een lederen kussen, en geborstelde metalen scharnieren. De oorschelpen zijn gemaakt van hard plastic, en voelen eigenlijk behoorlijk stevig aan. In principe voelt de Corsair HS75 XB Wireless aan alsof je hem veilig door de kamer kunt gooien (doe dat niet, dat kan niet).

De oorkussens van traagschuim zijn bedekt met kunstleer, en ze zijn vrij groot. In combinatie met het vrij royale kantelbereik van de scharnieren, betekent dit dat de headset comfortabel past bij de meeste hoofdvormen. Het betekent ook dat het opzetten van een goede afdichting vrij eenvoudig is, tenzij je een bril draagt – de kussens zijn vrij zacht, maar ze benaderen niet de flexibiliteit van iets dat bedekt is met een stoffen materiaal als velours.

De Corsair HS75 XB Wireless is grotendeels vrij eenvoudig te gebruiken. De headset wordt aangesloten op Xbox Wireless, en je kunt hem zonder dongle aan je console koppelen. Als hij eenmaal is gekoppeld, maakt de headset automatisch verbinding als je hem aanzet. Het enige andere werk dat je moet doen bij het instellen is het inschakelen van surround sound, waarvoor je de Dolby Atmos app moet installeren, maar het is grotendeels een set-it-and-forget-it soort ding. De headset is ook compatibel met de PC, als je een Xbox Wireless-adapter koopt, en Atmos werkt daar net zo goed mee.

De headset wordt alleen in het zwart geleverd, dus camoliefhebbers zullen elders moeten zoeken.

Omdat dit een Xbox Wireless headset is, is er geen integratie met Corsair’s iCue app. In plaats daarvan worden alle instellingen van de headset geregeld door de hardware. De Corsair HS75 XB Wireless heeft knoppen voor power en microfoon demping, en draaiknoppen voor het volume van de hoofdtelefoon (dat is de enige manier om het volume op de PC aan te passen) en de spel/chat balans (die niet werkt op de PC). De twee knoppen en de twee wijzerplaten hebben hetzelfde formaat, dezelfde vorm en hetzelfde profiel, maar ze zijn op beide koptelefoons gesplitst. Zolang je je links en rechts kunt onthouden, is het vrij eenvoudig om de dingen recht te houden.

Echter, als je relatief weinig knoppen hebt, moet je op sommige functies verdubbelen – door de mute knop van de microfoon in te drukken wordt de bewaking ingeschakeld en door de aan/uit-knop ingedrukt te houden wordt de pairing ingeschakeld. Grotendeels is dit prima, maar het kan een beetje lastig zijn om de timing goed te krijgen voor het uitschakelen van de headset, omdat als je hem te lang vasthoudt, hij weer in de pairing mode komt te staan.

Hoe is de levensduur van de batterij?

Batterij Corsair HS 75 XB Wireless

Corsair beweert dat de HS75 XB Wireless 20 uur meegaat op een enkele lading en in onze test vonden we de prestaties van de headset daarmee in lijn, en overtreft deze zelfs een beetje. Met een consistente ~75dB output kan de Corsair HS75 XB Wireless een paar minuten schuw 21 en een half uur meegaan. Dit is niet de absoluut beste batterijprestatie die je kunt vinden in een gaming headset, maar hij is er bijna. Als je de neiging hebt om op een rustiger volume te luisteren, kun je zelfs een betere levensduur van de batterij krijgen.

Gamen met de Corsair HS75 XB Wireless

Gamen met de Corsair HS75 XB Wireless is vrij eenvoudig, en over het algemeen is het een vrij goede ervaring. De headset is comfortabel genoeg voor sessies van meerdere uren, en hij heeft de prestaties van de batterij om dat te ondersteunen. Uiteraard is deze headset voornamelijk bedoeld voor gaming op de Xbox Series X/S, maar het is moeilijk om daar nu grip op te krijgen, dus we hebben onze tijd voornamelijk op de PC doorgebracht.

Gamen met de Corsair HS75 XB Wireless

De Corsair HS75 XB, die spellen speelt zoals Assassin’s Creed Valhalla en de onlangs heruitgebrachte Halo 4, heeft de mix van orkestrale muziek en in-game audio op een kundige manier verwerkt. Dolby Atmos voegde een zekere mate van directionaliteit toe, maar omdat deze spellen van nature geen surround sound ondersteunen, werd er toch een beetje wispelturigheid-geluid in en uit geknipt. Er waren echter geen problemen met directionele audio in Apex Legends, die surround sound ondersteunt.

Hoe klinkt de Corsair HS75 XB Wireless?

Frequentie response

De Corsair HS75 XB Wireless biedt een audio uitgang die vrij goed aansluit bij de meeste gaming headsets op de markt. Er is een opmerkelijke boost in het basbereik tot ongeveer 200Hz, en de sporadische accentverliezen in het hoge bereik zijn ongetwijfeld deels om natuurlijke resonanties in het oor te vermijden. De boost in de bas is echter vrij tamelijk tam, en het wordt niet zo luid als veel andere gaming headsets.

In muziek is zo’n geluid geweldig voor muziek waar je de bas echt prominent doorheen wilt laten komen. In The Terrors van Psychedelic Porn Crumpets zijn de gitaar- en baspartijen luid en snel, en op een neutrale koptelefoon lopen ze het risico dat ze een beetje op de Corsair HS75 XB Wireless in elkaar overlopen, de bas gaat nooit verloren, zelfs niet als de gitaar een enorme hoeveelheid ruis voortbrengt.

In het spel zou een dergelijke frequentierespons geen problemen moeten opleveren, ongeacht het genre. De verhoogde bas maakt het lawaai op het slagveld luider, maar niet zozeer dat de subtielere klanken er niet beter door worden. De gedefundeerde sub-basrespons zou ook niet veel zorgen moeten baren. Zeker, je zult niet dezelfde schedelschuddende sensatie voelen als bij andere headsets, maar het betekent ook dat je duidelijker belangrijke geluiden kunt horen zoals de stemmen van je teamgenoten en het naderen van voetstappen.

Een isolatieschema voor de Corsair HS75 XB Wireless

De Corsair HS75 XB Wireless is nauwelijks indrukwekkend als het gaat om isolatie, maar het is niet veel erger dan de meeste gaming headsets. Dit is nauwelijks te vergelijken met de isolatie van gaming headsets zoals de HyperX Cloud Alpha of Razer BlackShark V2, maar als je gewoon het gezeur van een koelkast of een TV in een andere kamer hebt om je zorgen over te maken, dan is het prima te doen.

Hoe is de microfoon?

De Corsair HS75 XB Wireless vermijdt de valkuilen van de gemiddelde gaming headset microfoon, in ieder geval tot op zekere hoogte. De bas is weliswaar gedefragmenteerd, maar het is niet de neerslachtige drop-off die je normaal gesproken ziet. Dit betekent dat mensen met diepe stemmen zich minder zorgen hoeven te maken over het feit dat ze rustig doorkomen of blikkerig klinken. Echter, een consistent probleem met audio clipping beïnvloedde de helderheid, hoewel het niet genoeg is om echt een negatieve invloed te hebben op de chat in het spel.

Microfoon Corsair HS75 XB Wireless

Moet je de Corsair HS75 XB Wireless kopen?

Als je spellen voornamelijk op een Xbox speelt, en af en toe op een PC, moet je de Corsair HS75 XB Wireless overwegen. Kijk anders elders.

De Corsair HS75 XB Wireless is een solide ingang in de HS-lijn van headsets, en hij doet grotendeels alles wat hij nodig heeft om behoorlijk goed te presteren. Het klinkt goed, het is comfortabel, en het is gemakkelijk te gebruiken. Het werkt zelfs beter op de PC dan concurrerende producten zoals de Raze Kaira Pro, hoewel het niet de Bluetooth-compatibiliteit biedt.

Xbox Wireless als audio-oplossing is de laatste jaren populairder geworden, maar het is nog steeds in de fase dat het gebruik ervan de mogelijkheden van een gaming headset beperkt. De Corsair HS75XB Wireless is daar een goed voorbeeld van – het is geweldig voor Xbox, gewoon goed voor de PC, en nutteloos overal anders. Als je het niet erg vindt om bijna €150 te laten vallen op iets wat op een platform is vergrendeld, en nog eens €20-€30 extra om er nog een toe te voegen, heb je het bij de hand. Anders moet je waarschijnlijk ergens anders zoeken.

Conclusie van de Corsair HS75 XB Wireless review

De Corsair HS75 XB Wireless is een geweldige gaming headset op Xbox, een okee op de PC, en overal compleet nutteloos.

Vergelijk nu prijzen bij:

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor CORSAIR HS75 XB Draadloze Gaming Headset voor Xbox Series X en Xbox One
Laatste updates:
  • €101,25 - 03/08/2023
  • €102,46 - 01/08/2023
Sinds: 01/08/2023
  • Hoogste prijs: €102,46 - 01/08/2023
  • Laagste prijs: €101,25 - 03/08/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 29/05/2024 00:06
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
7.1Expert Score
Goede gaming headset op Xbox

De Corsair HS75 Wireless is een geweldige gaming headset op Xbox, een enkel op de PC, en overal compleet nutteloos

Geluidskwaliteit
9.1
Isolatie / Demping
4.1
Duurzaamheid / Bouwkwaliteit
8.9
Waarde
7.1
Ontwerp
8
Connectiviteit
3.1
Batterijduur
9.1

BluetoothKoptelefoon.com
Logo