Turtle Beach Elite 800X review

De Turtle Beach Elite 800X is een premium draadloze headset die ontworpen is om te werken met de Xbox One en al je Bluetooth apparaten. Met een prijs vanaf €235 is het een van duurste gaming headsets van Turtle Beach, maar hij biedt een hoop features om die vraagprijs te rechtvaardigen. DTS Headphone:X 7.1 simuleert surround geluid, audio presets passen de auditieve ervaring aan aan specifieke games en applicaties, Dynamic Chat Boost versterkt automatisch je stem en de lijst gaat zo nog wel even door. Daarnaast is er ook actieve ruisonderdrukking, wat omgevingsgeluid blokkeert, zodat je je volledig kan focussen op waar je naar luistert.

Al met al is de Elite 800X een erg goed gemaakte headset. Hij voelt stevig aan, maar is niet te zwaar, terwijl de synthetische leer en traagschuim oorschelpen zacht en comfortabel zijn. Het is niet een erg stijlvolle headset (hij lijkt meer op andere Turtle Beach gaming headsets dan een Beats koptelefoon), maar het is wel een van de weinige gaming headsets die we zonder ons te schamen publiekelijk zouden dragen. Er zijn echter een aantal grote problemen met de Elite 800X. De accuduur van 10 uur betekent dat je de koptelefoon op moet laden als je hem de hele dag gebruikt. Nog erger is dat headset bezaait is met knoppen die je zo makkelijk kan activeren dat het erg vervelend wordt. Het grootste probleem is echter dat de Elite 800X geen voice chat op een PC of PS4 ondersteunt, waardoor hij veel minder divers is dan de oudere Turtle Beach Elite 800. In deze Turtle Beach Elite 800X review zullen we uitgebreid kijken wat hij zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Turtle Beach Elite 800X review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Comfortabel en strak
  • Briljante geluidskwaliteit
  • Alle features die je maar zou willen hebben

Negatief

  • Geen PS4 of PC chat compatibiliteit (en geen adapter om dat op te lossen)
  • Grote hoeveelheid knoppen die je per ongeluk in kan drukken
  • 10 uur accuduur

 

Turtle Beach Elite 800X review:

Design

Turtle Beach biedt al lange tijd premium headsets aan, maar met hun Elite series ontwierpen ze iets compleet nieuws. De Elite 800 zag er uit als een gaming headset, klonk als een gaming headset en bood alle features die je maar zou willen hebben, maar dit in een design die dichter in de buurt kwam van een ‘echte’ koptelefoon dan de eerdere headsets die het bedrijf aanbood. De Elite 800 had zo zijn beperkingen en zijn vraagprijs was zeker niet goedkoop, maar voor veel personen werd het DE headset voor PS4 en PC gaming en ook voor muziek luisteren op weg naar het werk.

Goedkope Turtle Beach Elite 800X Review

De Elite 800 mistte echter een aardig cruciale feature en dat was geen ondersteuning voor de Xbox One, wat na de PS4 de populairste console op de markt is. Nou ja, hij ondersteunde het wel, maar daarvoor had je een Xbox One Stereo Headset Adapter nodig en een meegeleverde audiokabel om hem werkend te krijgen en dit toverde de Elite 800 om in een standaard bedrade headset. Dit probleem lost Turtle Beach echter op met de Elite 800X, welke direct uit de doos draadloze Xbox One compatibiliteit biedt.

In de doos vind je alles terug om de headset werkend te krijgen op de Xbox One en alle andere apparaten die een draadloze Bluetooth verbinding of een standaard 3,5mm koptelefoon aansluiting hebben (alleen niet de PS4, maar daar vertellen we verder op meer over). De verzender verbind met je Xbox One via een optische audiokabel en wordt aangedreven door een USB. Zodra je de headset met de verzender hebt verbonden en je console ingesteld hebt om een Dolby Digital Bitstream signaal te verzenden kan je aan de slag. Het uit de doos halen en instellen nam minder dan vijf minuten in beslag tijdens deze Turtle Beach Elite 800X review.

Beste Turtle Beach Elite 800X

Als je de 800X met een Bluetooth apparaat wilt verbinden, zoals een telefoon, tablet of laptop, dan is er een Bluetooth knop aan de zijkant van de headset die je inhoudt om te verbinden. Je apparaat zou de headset moeten vinden en je kan hem voor zowel spraak als audio gebruiken, zodat je inkomende gesprekken kan beantwoorden en naar muziek kan luisteren. Als je apparaat geen Bluetooth heeft (en alleen de 3DS valt tegenwoordig onder deze categorie), dan kan je de 800X verbinden met een oude 3,5mm audiokabel.

De eenvoud van het instellen is een van de primaire sterktes van de 800X. Als je een Xbox One gamer bent die ook naar muziek of podcasts luistert op je mobiele apparaat of laptop, dan kan je deze headset voor alles gebruiken. De 800X zal normaal gesproken precies een dag luisteren uit moeten kunnen houden dankzij de accuduur van 10 uur, maar op een dag tijdens deze Turtle Beach Elite 800X review hield hij er wel mee op voordat we klaar waren met luisteren. Gelukkig is opladen erg eenvoudig, aangezien de verzender ook fungeert als een magnetische aansluiting. Je legt de headset er simpelweg in en hij wordt opgeladen. Turtle Beach heeft ook microUSB opladen toegevoegd, zodat je de dock station niet nodig hebt tijdens het reizen.

Goedkoopste Turtle Beach Elite 800X Review

Maar wat als je een Xbox One eigenaar bent die ook andere game consoles of PCs heeft? Nou, dan heb je simpel gezegd pech. We hebben tijdens deze Turtle Beach Elite 800X review de headset verbonden met een PlayStation 4 en PC en alhoewel deze systemen audio verzonden naar de 800X, kon de headset niet gebruikt worden voor communicatie. Op de PC werd de Elite 800X niet eens gezien als een audio apparaat wanneer je hem met een USB kabel verbonden. Als je computer een Bluetooth adapter heeft, dan kan je die gebruiken, maar dan krijg je alleen maar stereo geluid, in plaats van het multichannel geluid dat via een optische kabel wordt verzonden.

De verantwoordelijke voor dit probleem is echter niet Turtle Beach, maar Microsoft, omdat de Xbox One speciale audioverbindingen gebruikt. Dit probleem heeft headset fabrikanten al tijden hoofdpijn gegeven en er zijn nog steeds geen draadloze headsets beschikbaar die op alle grote platformen werken. Het is vervelend, verouderd en ongelofelijk consumentonvriendelijk, maar Apple past al jarenlang dezelfde tactiek toe en verdiend enorm veel geld.

Deze situatie maakt de Elite 800X jammer genoeg een stuk minder aantrekkelijk voor multiplatform gamers dan de oudere Elite 800 headset. Als je een Xbox One gamer bent die een enorme fan is van de console van Microsoft, geen games op PS4 of PC speelt en niet de intentie heeft om die apparaten ooit te kopen, koop dan gerust de Elite 800X. Als je echter ook andere consoles gebruikt of denkt dit te doen voor deze generatie van consoles vernieuwd wordt, dan raden we aan om voor de Elite 800 te kiezen. Deze werkt met PC, PlayStation 3, PS4 en zal met een Xbox One werken met de bedrade adapter. De donkerblauwe kleuren van de Elite 800 zijn ook iets minder opvallend dan het felgroene van de Elite 800X.

De koptelefoon zelf is goed gemaakt. Hij ziet erg goed uit, voelt geweldig aan en is comfortabel genoeg om uren achter elkaar te gebruiken. De oorschelpen en hoofdband zijn gevuld met traagschuim en bedekt in zacht synthetisch leer. Hij is ongelofelijk luxueus, vooral als je gewend bent aan de stoffen maas waar de meeste gaming headsets mee bedekt zijn. Alhoewel de Elite 800X niet zo stijlvol is als een Beats of Bose koptelefoon, voelt hij bijna net zo goed gemaakt aan.

Turtle Beach Elite 800X

Alhoewel de Elite 800X een hoop problemen van de vorige headsets van Turtle Beach oplost, is er een gebied waar het bedrijf beter naar de feedback had moeten luisteren. De koptelefoon is namelijk bezaait met knoppen. Elke oorschelp is een rocker-style schakelaar, welke in vier verschillende richtingen beweegt, wat in totaal acht knoppen biedt. Het is een hoop om te onthouden wanneer je de headset voor het eerst gebruikt en je zal waarschijnlijk vaak de verkeerde knoppen indrukken terwijl je de locatie van alle knoppen uit je hoofd leert. Zoals de microfoon uitschakelen terwijl je eigenlijk een audio preset wilde veranderen.

Maar het grootste probleem met deze knoppen is dat ze zo gevoelig zijn, dat je ze elke keer per ongeluk indrukt. Als je je hoofd ergens tegenaan rust, zoals je bijvoorbeeld in een vliegtuig zou doen, dan druk je een knop in en verander je een instelling. Als je de headset in een rugzak doet, dan is de kans groot dat je de headset per ongeluk aanzet en terwijl je beweegt bestuur je je telefoon. Het is frustrerend, omdat het zo eenvoudig is om een ‘vergrendel’ knop op de headset te plaatsen om dit te voorkomen. We hebben de Elite 800 veel gebruikt en alhoewel we hem erg fijn vinden, is dit ook een groot probleem bij de Elite 800X.

Als je de Elite 800X een beetje aan wilt passen, dan kan je de oorschelpen vervangen met andere. Je kan nieuwe kopen op de Turtle Beach website, maar de Elite 800X gaat gepaard met een abonnement op het Elite programma, waarmee je gratis twee nieuwe setjes kan bestellen (en ook een aantal andere gratis dingen, zoals een t-shirt en een verlengde twee jaar garantie). Een hoop van deze platen zijn echter een beetje smakeloos en passen niet bij de stijl van de Elite 800X, vooral de gratis versies. Ze hebben ook geen labels voor de knoppen, dus je moet die knoppen al echt goed kennen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geluidskwaliteit Turtle Beach Elite 800X

Alhoewel het design van de Elite 800X een hoop kleine eigenaardigheden heeft, is er een gebied waar we niet over kunnen klagen tijdens deze Turtle Beach Elite 800X review en dat is geluidskwaliteit. Dit is de best klinkende gaming headset op de markt, met oorverdovende volume niveaus, rijk detail en een opwindende bas. Het is een headset die het beste past bij games, maar bij films en muziek presteert hij ook niet slecht, aangezien Turtle Beach specifieke audio presets heeft gecreëerd voor verschillende soorten media. Als je een premium audio ervaring wilt, dan is de Elite 800X de headset om te kiezen. Je kan echt het verschil horen wanneer je terug gaat naar een budget model.

Op het gebied van features blijft de Elite 800X ook niet achter tijdens deze Turtle Beach Elite 800X review. Actieve ruisonderdrukking is de feature die we het fijnst vinden, omdat dit echt een verschil kan maken in het openbaar vervoer of een druk kantoor. De headset houdt omgevingsgeluid actief in de gaten en filtert dit, zodat je je kan focussen op je game of de muziek waar je naar luistert. De ruisonderdrukking technologie van Turtle Beach is echt verbetert op hun Elite serie. Het creëert niet dezelfde soort druk waar we aan gewend moesten raken bij oudere headsets en klinkt in plaats daarvan natuurlijk en comfortabel.

De Elite 800X biedt ook virtueel surround geluid wanneer je de verzender gebruikt met een Dolby Digital signaal. Of je dit wat vindt of niet is een kwestie van smaak. We vonden dat DTS Headphone:X 7.1 het beste werkte bij actie films, waar je dat wijde geluidsbereik echt wilt hebben. Sommige gamers zullen het mogelijk ook fijn vinden dat ze geweerschoten of inkomende granaten kunnen lokaliseren met de virtuele surround modi. We vonden echter dat de Elite 800X het beste klonk met zijn standaard stereo instelling, wanneer je deze combineert met de ‘Signature’ audio preset van Turtle Beach.

Turtle Beach heeft met een hoop game ontwikkelaars samengewerkt om presets te creëren voor hun games. Je kan van te voren ingestelde instellingen voor individuele games laden door gebruik te maken van de Turtle Beach Ear Force Audio Hub software op PC of Android. Dat is geweldig als je die apparaten bezit, maar er is nog steeds geen ondersteuning voor iOS en dat is erg jammer.

Beste Turtle Beach Elite 800X Review

De ingebouwde microfoon op de Elite 800X is goed, maar niet zo geweldig als andere Turtle Beach headsets die een aparte boom microfoon hebben. Bij de Elite 800X zit de microfoon verborgen in de headset, dus je stem zal niet zo duidelijk zijn als bij andere headsets die we gebruikt hebben. Het was voor deze headset echter de juiste keuze van het bedrijf, aangezien het alles netjes en strak houdt. Een van de betere stem features is Dynamic Chat Boost, wat betekent dat inkomende stemmen een boost krijgen, zodat je geen een ding mist wat je teamgenoten zeggen als er een granaat bij je in de buurt ontploft.

Het draadloze bereik van de verzender is uitstekend. We konden naar onze game blijven luisteren op een andere verdieping in het huis (waarom je dit zou willen weten we echter niet). Een geweldige feature, is dat de verzender een optische audio doorgave heeft, zodat je je speakers of versterker nog steeds de audio kan leveren en andere personen kunnen de game horen terwijl jij de koptelefoon gebruikt. Bluetooth bereik is minder goed, maar dat zal afhangen van de kwaliteit van je adapter. Op onze Macbook Air viel het signaal na zes meter weg.

 

Moet je de Turtle Beach Elite 800X kopen?

De Turtle Beach Elite 800X slaat de spijker op de kop van alle fundamentele onderdelen van een goed headset design. Geluidskwaliteit, comfort en features zijn allemaal de beste in zijn klasse. En alhoewel je dit allemaal mag verwachten voor een vraagprijs vanaf €235, verslaat hij nog steeds de duurdere concurrentie, zoals de Mad Catz F.R.E.Q. 9.

Voor Xbox One fans is de Elite 800X geweldig. Instellen is eenvoudig, de draadloze prestatie is uitstekend en het magnetische oplaadstation is een eenvoudige en elegante manier om je headset aan het einde van de dag op te laden. Als je daarnaast vaak reist en een headset wilt gebruiken, dan is actieve ruisonderdrukking een luxe die al snel een noodzaak wordt.

Het is daarom extra vervelend dat de Elite 800X zoveel kleine eigenaardigheden heeft. De knoppen van de headset zijn veel te gevoelig, waardoor je instellingen aanpast of hem per ongeluk aanzet. De accuduur van 10 uur is nog maar net acceptabel, waardoor het mogelijk is om hem voor het einde van de dag leeg te krijgen.

Het primaire probleem dat je echter zo moeten overwegen is de gelimiteerde console ondersteuning van de Elite 800X. Hij is geweldig voor Xbox One, maar chat ondersteuning voor PC en PS4 is totaal afwezig. We hadden zo graag gewild dat de Elite 800 en 800X een product waren. Een ultieme high-end draadloze headset die met elke grote console en apparaat zou werken. Momenteel is de Elite 800 echter een veel betere optie voor personen die ook een PC of PlayStation 4 hebben.

 

Conclusie van deze Turtle Beach Elite 800X review

De Turtle Beach Elite 800X is een geweldige Xbox One en mobiele headset, maar de standaard Elite 800 is veel diverser.

We hopen dat je van deze Turtle Beach Elite 800X review hebt genoten.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo