Wat is het verschill tussen Open-back vs Closed-back koptelefoons

Elke koptelefoon is anders. Er zijn bedrade koptelefoons, draadloze koptelefoons, ruisonderdrukkende koptelefoons en ga zo maar door. Alle koptelefoons vallen ten eerste onder een van de twee volgende categorieën: open-back en closed-back koptelefoons.

Maar wat is het verschil tussen een open-back en closed-back koptelefoon? En waarom zou het iets uitmaken? Lees verder om dit te ontdekken.

»» bekijk hier onze bluetooth koptelefoon TOP 10 »

 

1. Open-back koptelefoons

Open-back koptelefoons zijn ontwikkelt om je muziek meer realistisch te laten klinken. Hoe wordt dit bereikt? Nou, door wat geluid van buiten naar binnen te laten en geluid van binnen naar buiten te laten. In andere woorden is het geluid meer als het luisteren naar speakers in een kamer dan luisteren naar een gesloten koptelefoon welke je isoleren van de rest van de wereld.

Dus wat is het voordeel van dit? Afgezien van geluid iets meer laten mengen met je omgeving, bieden open koptelefoons over het algemeen iets meer helderheid dan gesloten modellen. Dit hangt echter deels wel af van de soort muziek waar je naar luistert.

Uiteraard hebben open-back koptelefoons ook nadelen. Zoals we al aangaven laten ze geluid van buiten naar binnen en geluid van binnen naar buiten, dus als je van plan bent om je koptelefoon in de bus te gebruiken, dan moet je met een wijde boog om open-back koptelefoons kopen als je niet wilt dat iedereen je met een kwaad gezicht aankijkt. Open-back modellen zijn over het algemeen alleen maar goed voor het luisteren naar muziek thuis.

Verschil open-back closed-back koptelefoon

 

2. Closed-back koptelefoons

Terwijl open-back koptelefoons je muziek laten mengen met je omgeving, doen closed-back modellen het tegenovergestelde. Vaak zijn ze zelfs specifiek gericht om geluid van buiten te blokkeren en het geluid van binnen daar te houden, zoals bij ruisonderdrukkende koptelefoons.

Dat kan in veel gevallen een goed iets zijn. Voor het gemak zullen de meeste personen ook de voorkeur geven aan een closed-back koptelefoon in plaats van een open-back model. Als je bijvoorbeeld een koptelefoon wilt gebruiken in het openbaar vervoer of naar muziek wilt luisteren met mensen om je heen, dan is een closed-back koptelefoon voor jou. In sommige gevallen kan de geluidskwaliteit iets minder zijn, maar in sommige gevallen is er ook iets meer bas.

 

Dus wat zou je moeten kopen?

Als je op zoek bent naar een koptelefoon om met je mee te nemen of om te gebruiken wanneer er mensen in de buurt zijn, dan heb je een closed-back koptelefoon nodig. Als je echter een audioliefhebber bent die thuis alleen muziek luistert, dan zou je misschien een open-back model uit moeten proberen. Deze zal je mogelijk aangenaam verrassen.

»» bekijk hier onze bluetooth koptelefoon TOP 10 »

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo