Jabra Sport Coach Special Edition review

De Jabra Sport Coach Special Edition is zoals de naam aangeeft een bijgewerkte versie van de Jabra Sport Coach draadloze sport koptelefoon. In tegenstelling tot de duurdere Jabra Sport Pulse, welke een ingebouwde hartslagmeter heeft, is de nieuwe Coach gefocust op het helpen om meer uit je workouts te halen door een belangrijke feature toe te voegen, namelijk een automatische herhalingsteller. Er zijn niet veel apparaten die je herhalingen tellen, de 2 best gekende zijn GymWatch en Atlas Wristband, welke je beide om je pols draagt. Met een prijs van €100 is de Coach Special Edition een stuk goedkoper dan de Pulse Sport, maar nog steeds een prijzige investering voor iemand die op zoek is naar een smart koptelefoon. We hebben ons flink in het zweet gewerkt tijdens deze Jabra Sport Coach Special Edition review om uit te vinden of hij het waard is om je zuur verdiende centen hieraan te besteden.

»» bekijk hier de beste prijs & gebruikersreviews »

 

Jabra Sport Coach Special Edition review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Comfortabel om te dragen tijdens een workout
  • Accurate herhalingsmeter
  • Geweldige geluidskwaliteit

Negatief

  • Batterijduur had beter kunnen zijn
  • Voor het tellen van sommige herhalingen is een hoop ruimte nodig
  • Mist de hartslagmeter van de Sport Pulse

Vergelijk prijzen nu bij:

Coolblue: bekijk aanbieding

 

Jabra Sport Coach Special Edition review:

Design en features

We vinden het knap als je het verschil tussen de eerste Coach en de Special Edition kan zien, aangezien ze identiek zijn. Het zijn dezelfde zweetbestendige in-ear oordopjes met een enkele draad en afstandsbediening aan de rechterkant van de kabel. Aan de buitenkant van het linker oordopje zit de Sport knop, welke je in kan drukken om de activiteit tracking van de Jabra Sport Life app te activeren. Hij laat je ook verspringen naar oefeningen tijdens training workouts.

Via Bluetooth je smartphone koppelen is nog steeds een pijnloos proces. Druk en houdt simpelweg de middelste knop op de afstandsbediening in en een stem zal snel aangeven dat de koppel modus geactiveerd is. We hadden er geen problemen mee om hem te koppelen met een iPhone 7 en hij werkte ook zonder problemen toen we hem koppelden met het TomTom Spark 3 hardloop horloge.

Het enige grote verschil is dat Jabra besloten heeft om een setje Comply foam oordopjes mee te leveren, dus je hebt meer keuze om de koptelefoon goed passend te krijgen. We hadden zeker weten geen problemen met de standaard siliconen, maar het is altijd mooi om extra keuze te hebben. Dit is een comfortabele sport koptelefoon en de oordopjes zullen zeker niet uit je oren vallen tijdens een workout.

Beste Jabra Sport Coach Special Edition Review

Vergelijk prijzen nu bij:

Coolblue: bekijk aanbieding

 

Activiteiten volgen

Alhoewel de in-ear koptelefoons van Jabra gebruikt kunnen worden als standaard Bluetooth koptelefoons, is het de tracking die deze koptelefoon interessant maakt. Bij de eerste Coach koptelefoon kan de bewegingssensor dingen volgen zoals afstand, snelheid, stappen en ritme. Dit doet de koptelefoon nog steeds en als je hem naast een smart watch houdt, dan is hij nog steeds accuraat.

De meest noemenswaardige nieuwe feature is echter de automatische herhalingsmeter. Het is iets wat we graag in de eerste Coach koptelefoon hadden gezien en volgens Jabra is dit iets wat we in meer van hun apparaten zullen gaan zien. Nu ze deze functie hebben.

Dus hoe werkt dit? Nou ten eerste moet je de Jabra Sport Life app op je telefoon installeren. Zodra je dat gedaan hebt kan je gebruik maken van een van de beste apps die we ooit uitgetest hebben. De gebruikersinterface is schoon en makkelijk om te navigeren, hij biedt soepele muziek afspeelintegratie en zit vol met workouts die je kan volgen.

Om een workout te vinden die de automatische herhalingsmeter ondersteund, moet je naar de cross-training sectie gaan, waar je uit verschillende workouts kan kiezen met namen zoals CardiCore, BellyBurn en Madcore. Een klein pijltje als icoon geeft aan welke workout de nieuwe feature ondersteund. Er zijn acht van te voren ingestelde circuits waar je uit kan kiezen, maar je kan ook je eigen maken om het een beetje gevarieerd te houden.

Vergelijk prijzen nu bij:

Coolblue: bekijk aanbieding

Zodra je een workout selecteert kan je een lijst zien met alle individuele oefeningen, hoeveel herhalingen je per oefening uit moet voeren en hoe lang je kan rusten. Je kan ook op het info icoontje klikken naast elke oefening, waardoor een video naar voren komt, zodat je kan zien hoe je de oefening uit moet voeren. Dat is vooral handig als je nog een beginner bent op het gebied van fitness.

Circuits zijn een mix van herhalingsmeter en getimede oefeningen en verschillen in lengte. Het cruciale is dat ze voor een stevige workout zorgen. Zelfs de korte burst sessies zorgen ervoor dat je het maximale uit jezelf moet halen, dus er is geen twijfel over mogelijk dat je calorieën zal verbranden. Wanneer je op de Sport knop drukt wanneer dit aangegeven wordt, wordt de bewegingssensor geactiveerd en je herhalingen geteld.

Op het gebied van nauwkeurigheid waren we blij verrast hoe goed het allemaal werkte. Oefeningen zoals opdrukken en buikspier oefeningen werden accuraat gemeten. Er zijn echter wel een aantal oefeningen die voor problemen zorgen met de automatische herhalingsmeter, vooral degene die een hoop ruimte nodig hebben, zoals burpees. Dus zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om te profiteren van de volledige voordelen van de workout. Al met al doet de bewegingssensor echter wat hij beloofd.

Goedkope Jabra Sport Coach Special Edition Review

 

Geluidskwaliteit Jabra Sport Coach Special Edition

Als er een ding is waar je je geen zorgen over hoeft te maken, dan is het wel de audiokwaliteit. De piepkleine, slecht gebalanceerde sportkoptelefoons van vroeger zijn werkelijk waar iets van het verleden. De Coach staat op het gebied van prestaties op dezelfde hoogte als de beste in-ear modellen.

Er is voldoende kracht, warme bas en detail, wat hem zeer geschikt maakt voor tracks met een hoog tempo of audio boeken. De passieve noise cancelling presteert ook erg goed, zodat je omgevingsgeluid buiten kan houden als je je wilt afzonderen en op de muziek wilt focussen tijdens een workout. Net als de Sport Pulse is het een geweldig klinkende koptelefoon.

Aangezien Jabra een headset expert is, zal het niet als een verrassing komen dat wanneer je een gesprek aan moet nemen tijdens een workout, de gesprekskwaliteit erg duidelijk is en ook goed omgaat met drukke omgevingen als je je daarin bevindt.

Vergelijk prijzen nu bij:

Coolblue: bekijk aanbieding

 

Batterijduur Jabra Sport Coach Special Edition 

We waren geen grote fans van de batterijduur van de originele Coach en je moet jammergenoeg niet veel verbetering verwachten bij de Special Edition. Jabra claimt dat je er maximaal vijf uur gebruik uit moet kunnen halen, wat iets lager is dan de 5,5 uur van het origineel en dit is iets wat we kunnen bevestigen tijdens deze Jabra Sport Coach Special Edition review. Het is teleurstellend, aangezien de Pulse Sport een paar uur meer biedt.

Een gym sessie van een uur is uiteraard geen probleem, maar als je hem daarnaast ook nog gebruikt voor het forensen en nog iets meer gedurende de dag, dan zal je hem vaker op moeten laden dan je zou willen.

Je kan hem echter opladen via een Micro USB en dit proces neemt niet heel veel tijd in beslag.

Goedkoopste Jabra Sport Coach Special Edition Review

 

Conclusie van deze Jabra Sport Coach Special Edition review

De Jabra Sport Coach Special Edition is een solide draadloze koptelefoon die de bestaande technologie gebruikt en nog handiger maakt. Samen met het goed passen en de geweldige geluidskwaliteit is er genoeg om het prijskaartje te rechtvaardigen. Het is alleen een beetje jammer dat hij wat te kort komt op het gebied van batterijduur en de indrukwekkende hartslagmeter die de Jabra Sport Pulse wel heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

Coolblue: bekijk aanbieding

 

LEES OOK:

Advertisement

BluetoothKoptelefoon.com
Logo