Jabra Sport Pulse Special Edition review

Fitness is vandaag de dag erg populair en hiervoor zijn voldoende fitness apparaten beschikbaar. Sommige meten simpelweg je stappen. Andere geven je een hartslagmeter en de duurdere doen er zelfs GPS bij. De meeste van deze komen in de vorm van armbanden of een horloge om ze makkelijk te dragen. Jabra, het bedrijf die bekend is vanwege hun Bluetooth en audio apparaten had daar andere ideeën over. Ze hebben een hartslagmeter in hun Sport Pulse koptelefoons gestopt. Aangezien de meeste personen al een koptelefoon dragen tijdens het sporten, sla je hiermee twee vliegen in een klap. Wij kregen de Special Edition van de Jabra Sports Pulse toegestuurd en in deze Jabra Sport Pulse Special Edition review zul je uitgebreid onze ervaringen kunnen lezen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 29/05/2024 15:31
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Jabra Sport Pulse Special Edition review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • App biedt gepersonaliseerd coachen
 • Ingebouwde hartslagmeter betekent dat je geen extra hardware nodig hebt
 • Redelijke geluidskwaliteit
 • Hij past perfect, zodat hij nooit uit je oren zal vallen

Negatief

 • Mindere batterijduur
 • App had beter kunnen zijn

Specificaties

 • Bluetooth in-ear koptelefoon
 • De Jabra Sport Pulse heeft een biometrische in-ear hartslagmeter, wat je nauwkeurige feedback geeft tijdens het trainen
 • Compatibel met Android of iOS via de Jabra Sport Life app
 • Ingebouwde inline microfoon en muziekbesturingen, zodat je naar muziek kan luisteren of gesprekken aan kan nemen of kan bellen
 • Maximaal 4 uur batterijduur
 • Prijs tijdens deze Jabra Sport Pulse Special Edition review: €160

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 29/05/2024 15:31
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Beste Jabra Sport Pulse Special Edition Review

Jabra Sport Pulse Special Edition review:

Uiterlijk en gevoel

Jabra Sport Pulse Special Edition Review

Op veel vlakken zien ze er niet heel veel anders uit dan andere draadloze koptelefoons. Je hebt de twee oordopjes die met elkaar verbonden zijn via een draad en aan de rechterkant zit een kleine besturingsunit met drie knoppen. Twee van deze zijn voor het volume en één is de ‘action’ knop, welke gebruikt kan worden voor het in- en uitschakelen van de koptelefoon en om andere taken uit te voeren.

Het linker oordopje heeft een ingebouwde hartslagmeter en moet daarvoor in je oor zitten. Het rechter oordopje heeft een klepje die je kan verwijderen om de microUSB aansluiting te onthullen, welke gebruikt kan worden om het apparaat op te laden.

Beide oordopjes hebben ook knoppen welke je in kan drukken tijdens een training om je trainingsessie te activeren of pauzeren. Deze zijn vooral handig voor wanneer je aan het trainen bent en handschoenen aanhebt of gewoon niet je telefoon uit je broekzak of rugzak wilt halen.

Er zitten kleine LEDs aan de binnenkant van de oordopjes, welke alleen maar zichtbaar zijn als je ze niet draagt. Deze kunnen je vertellen of je de koptelefoon aan of uit hebt staan, wat de oplaadstatus is en of hij verbonden is via Bluetooth, etc.

Instellen

Het instellen is redelijk eenvoudig. Je doet hem aan en verbind hem met de Bluetooth instellingen op je telefoon. Daarna download je de Jabra Sport Life app via de Android Play Store of de iOS appstore en opent deze. De app detecteert je apparaat vervolgens. Je kan een aantal details over je zelf invoeren, zodat hij toegang heeft tot je fitheidsniveau.

Updates

Tijdens ons gebruik kregen we een notificatie op onze telefoon dat de firmware van de koptelefoon niet bijgewerkt was. Je moet met een computer verbinden om een update te krijgen. Over het algemeen negeer ik dat soort berichten, omdat je dan meestal extra software moet downloaden en installeren op je computer voor iets dat maximaal maar een of twee keer per jaar of zelfs nog minder gebruikt wordt. Bij Jabra hoef je echter alleen maar een bestand te downloaden vanaf hun website en deze uitvoeren. Je hoeft voor de rest niks meer te installeren en simpelweg alleen maar je Jabra headset met je computer te verbinden via een microUSB kabel en je bent klaar om te updaten. Zeker een pluspunt voor gebruiksgemak.

Goedkope Jabra Sport Pulse Special Edition Review

Hoe goed passen ze?

Een aantal problemen die vaak naar voren komen bij in-ear koptelefoons voor het sporten is het goed passend krijgen en dat ze tijdens het dragen uit je oren kunnen vallen. De Jabra Sport Pulse Special Edition wordt geleverd met een aantal oordopjes en in-ear haakjes. Zodoende moet het voor iedereen mogelijk zijn om ze goed passend te krijgen.

Zodra ze in je oren zitten blijven ze ook goed zitten totdat je ze eruit haalt. De Jabra website staat vol met handleidingen over hoe je ze moet dragen, maar als je dit soort oordopjes al eens gebruikt hebt, dan weet je wat je moet doen. Het neemt even tijd om de juiste manier te vinden, maar dat is ook alles.

Een belangrijk punt met betrekking tot de hartslag, is dat het linker oordopje goed in je oren moet zitten en goed moet passen.

Geluidskwaliteit Jabra Sport Pulse Special Edition

Het geluid dat geboden wordt door deze oordopjes is aardig goed. Ze hebben een ietwat zware bas, maar het werkt goed en biedt goede details en een algehele geluidsbalans. Je kan de koptelefoon zelfs gebruiken om naar muziek te luisteren als je niet aan het sporten bent, aangezien de kwaliteit goed genoeg is.

De oordopjes bieden niet een hoop geluidsisolatie. Voor ons is dat positief, aangezien we graag in de gaten hebben wat er om ons heen gebeurd wanneer we aan het hardlopen of fietsen zijn. Andere personen denken hier misschien anders over.

De app

Aangezien deze koptelefoon zijn eigen app heeft, is het apparaat maar zo goed als de app die geboden wordt. Gelukkig biedt de app een hoop. Met het basis scherm kan je verscheidene activiteiten volgen, zoals hardlopen, fietsen, wandelen of een hoop andere, waaronder skiën of zelfs spinning of het lopen op een loopband.

Je kan een ‘just track me’ of ‘volg me gewoon’ of een doel voor jezelf instellen. Je kan ook je trainingsinstellingen aanpassen, wat het mogelijk maakt om te besluiten of je wel of geen muziek wilt en zo ja, welke app dit zou moeten doen, wat voor display en spraak opmerkingen je wilt en of je GPS voor je activiteiten wilt hebben.

Klik op de dumbbell aan de linkerkant en je kan je workouts meten en besluiten wat voor workout je wilt doen, zoals CardiCore, MadCore, BellyBurn of vele andere. Elke workout heeft zijn eigen programma en instructievideo’s om te zien wat je zou moeten doen. Dit is geweldig voor personen die willen trainen in het comfort van hun eigen huis of park in de buurt, maar geen tijd hebben voor een sportschool of trainer.

Zodra je klaar bent geeft de app je verschillende statistieken over je workout. Er worden een hoop details geboden, waaronder splits, mappen, grafieken en hartritme zones. Of de workout geholpen heeft om je fitheid te verbeteren of behouden wordt ook aangegeven om je te helpen.

De app is geweldig, maar heeft een aantal limieten. Hij biedt geen auto pauze, zoals vele andere, wat een beetje vervelend kan zijn als je op openbare wegen aan het fietsen bent en vast komt te zitten in verkeer. Ook wordt geen integratie geboden met Google Hit. Er is tot slot ook geen website die je de data verteld.

Jabra Sport Pulse Special Edition

Apps van derden

Hij werkt echter goed met andere apps, zoals Runtastic en Runkeeper. We vonden Runkeeper beter werken dan Runtastic, wat een beetje een wisselvallige ervaring was. We moesten de koptelefoon zelfs ontkoppelen en weer opnieuw koppelen voordat Runtastic de koptelefoon detecteerde. Hij heeft ook problemen om de hartslag te meten wanneer het scherm uitgeschakeld is. Runkeeper had geen enkele van deze problemen, dus we denken dat dit komt door hoe goed Runtastic met andere apparaten werkt en niet alleen de apparaten zelf. Aangezien we het fijn vinden hoe de app van Jabra je data opslaat en vertelt, geven we de voorkeur aan deze.

Onze fitheid

Dus is onze fitheid verbeterd door deze koptelefoon? Zeker weten een beetje. We hebben hem de afgelopen weken af en toe gebruikt, maar deze week hebben we hem elke dag gedragen en zijn we op de fiets naar het werk gegaan. Dit betekent dat we ongeveer 145km in de afgelopen vijf dagen gefietst hebben en zullen vandaag nog een paar toevoegen. Het is jammer dat Google niet weet hoeveel we aan het sporten zijn…

Batterijduur Jabra Sport Pulse Special Edition

Voor ons is dit het enige grote minpunt van deze koptelefoon. De batterijduur is maar zo’n vier uur, wat aardig vervelend kan zijn, aangezien je hem vaak op moet laden.

Goedkoopste Jabra Sport Pulse Special Edition Review

Conclusie van deze Jabra Sport Pulse Special Edition review

De Jabra Sport Pulse is sinds zijn release aardig wat in prijs gedaald en deze Special Edition is een geschenk voor iedereen die fitness en workouts serieus neemt, maar niet het geld heeft om dit in de sportschool te doen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 29/05/2024 15:31
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

LEES OOK:

Advertisement
BluetoothKoptelefoon.com
Logo