Hoe werken draadloze koptelefoons?

Alhoewel het meest zichtbare deel van de draadloze koptelefoon misschien een paar meter verwijderd is van de audio ontvanger, moeten sommige delen van koptelefoons fysiek verbinden met de ontvanger om radiosignalen te ontvangen. Het deel dat met de audio ontvanger verbind wordt de base unit genoemd en kan een intern onderdeel van de ontvanger zijn of met een speaker kabel of geluidskabel verbonden zijn. De ontvanger verstuurt geluid naar de base unit van de draadloze koptelefoon in de vorm van elektrische impulsen, welke als een medium over deze fysieke kabels moeten reizen voordat ze voorbereid worden om via de lucht verzonden te worden.

De base unit verstuurt radiosignalen

Wanneer de base unit van een draadloze koptelefoon elektrische impulsen van de audio ontvanger ontvangt, begint een processor in de base unit de impulsen te converteren in radiogolven. Aangezien de meeste draadloze koptelefoons werken op een frequentie modulation (FM) kanaal, moeten de radiogolven die gegenereerd worden door de base unit in een erg nauwe lijn van frequenties vallen. Kleine aanpassingen in de frequentie (sommige zo klein als 5 Hz) dragen de geluidsinhoud via de lucht naar de koptelefoon. Afhankelijk van het merk en de mogelijkheden van de draadloze koptelefoon, kan de base unit een ingebouwde antenne bevatten vanwaar de radiogolven verzonden worden of hij gebruikt mogelijk een feed naar een externe antenne die bevestigt is in het huis, het kantoor of zelfs buiten om over grotere afstanden te kunnen verzenden.

Koptelefoons converteren radiogolven in geluid

Het koptelefoon onderdeel van een draadloze koptelefoon bevat twee aparte onderdelen, een radio ontvanger en tenminste een speaker. De radio ontvanger vangt passerende radiogolven op via een ingebouwde of uitstekende antenne. Wanneer de radiogolven passeren, brengen ze elektronen in de antenne in beweging en creëren een elektrisch signaal. Het elektrische signaal wordt naar een kleine processor gestuurd, waar ruis, statisch geluid en verstoringen van andere frequenties verwijderd worden. Vervolgens wordt het schone signaal naar de speakers gestuurd. Wanneer de speakers in de draadloze koptelefoon de elektrische signalen ontvangen, gebruiken ze elektromagneten om fysieke vibraties te creëren op het speaker membraan. De vibratie wordt door de lucht verstuurd en door de luisteraar ontvangen als een hoorbaar geluid.

Dat is hoe een draadloze bluetooth koptelefoon dus werkt. Vragen of opmerkingen? Laat ze gerust hieronder achter.

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo