Beste DJ koptelefoon van 2014

Deze geven de stijl, duurzaamheid en prestaties die de maestro’s van de dansvloer verwachten

DJ’s zijn misschien wel de meest veeleisende kopers van koptelefoons. Waar muziekliefhebbers scherp geluid en een mooi design met een gewaagd logo willen, eisen DJ’s dat koptelefoons voldoen aan veel meer criteria.

Beats by Dre Mixr goudDe beste DJ koptelefoons beschikken over de volgende punten:

  • Comfort voor sessies van meer dan 6 uur
  • Geluidsisolatie om het lawaai van het publiek buiten te sluiten
  • Duurzaamheid om veelvuldig gebruik en de chaotische omgeving binnen een club te overleven
  • Flexibele oorstukken die zijwaarts kunnen gedraaid worden zodat de DJ de koptelefoon met één oor kan gebruiken
  • Vervangbare onderdelen en adapters voor de verschillende aansluitingen van verschillende mixtafels

Dit zijn alle factoren waar ik rekening mee heb gehouden in mijn vergelijking van de beste DJ koptelefoon van 2014:

 

Sennheiser HD25-1 II

Sennheiser HD25-1 II Beste DJ koptelefoon van 2014

klik om te vergroten

Elke koptelefoon van Sennheiser boezemt normaal vertrouwen in bij elke DJ. Sennheiser is namelijk de producent van enkele van de meeste geliefde koptelefoons bij muziekliefhebbers. Ze staan er om bekend enkele van de beste koptelefoons te maken die voor iedereen beschikbaar zijn. Deze reputatie wordt gerechtigd met de Sennheiser HD25-1 II, deze is misschien wel de beste DJ hoofdtelefoon. Deze koptelefoon biedt een geweldige lawaaireductie, hierdoor kunnen DJ’s volledig opgaan in hun muziek zonder afgeleid te worden, hier bovenop biedt deze koptelefoon ook nog eens een fantastische basreproductie waarmee je heel precies muziek kan synchen. Hij is bovendien licht en comfortabel, zodat je hem lange periodes kan dragen. Toch is hij ook duurzaam om het veelvuldig gebruik in nachtclubs en bars te overleven.

De Sennheiser HD25-1 II voldoet aan alle eisen, het is dus niet verwonderlijk dat deze koptelefoon algemeen gezien wordt als de beste DJ koptelefoon die vandaag de dag op de markt is.
Vergelijk goed de prijzen bij Bax-Shop & Coolblue & Bol.com

 

Beats by Dre Mixr

Beats by Dre Mixr goud DJ koptelefoon van 2014

klik om te vergroten

De Beats by Dre koptelefoon heeft het online zwaar te verduren. Dit komt misschien omdat koptelefoons van dit merk algemeen aanzien worden als een modeaccessoire, ook is er veel kritiek op de zware bas. Wat de reden ook mag zijn, critici kunnen misschien eens een kijkje nemen op de Beats by Dre Mixr DJ koptelefoon vooraleer ze nog eens kritiek geven.

Deze koptelefoon is samen ontwikkeld met internationale DJ David Guetta. Hierdoor is de Beats by Dre Mixr duurzaam, met metalen oorstukken en een gevormd design, waardoor hij duurzaam en tegelijkertijd ook comfortabel is. Deze koptelefoon kan net zoals andere modellen van dit merk makkelijk opgeplooid worden voor transport en de oorstukken kunnen 270 graden gedraaid worden zodat deze koptelefoon ook met één oor kan gebruikt worden.

De geluidskwaliteit van deze Beats is ook sterk verbeterd tegenover andere modellen van dit merk. Veel luider dan de Beats by Dre Pro, maar toch met de precisie van de Beats by Dre Studio. Hij beschikt ook over een stevige bas en een mooie design. Dit alles zorgt ervoor dat deze koptelefoon een plekje krijgt op de lijst van beste DJ koptelefoons.
Vergelijk goed de prijzen bij Bol.com & Coolblue & Bax Shop

 

AKG K267 by Tiesto

AKG K267 by Tiesto DJ koptelefoon

klik om te vergroten

Nog een koptelefoon die in samenwerking met een DJ ontwikkeld is. In dit geval was dat de Nederlandse maestro Tiësto, die input gegeven heeft bij het ontwerpen van  veel van de beste koptelefoons voor DJ’s. Deze maken daadwerkelijk deel uit van dat aanbod, waarin ook de K67 en de K167 zich bevinden. Deze verschillende modellen geven je verschillende cupgroottes, drivers en prijscategorieën om van te kiezen.   Zoals je misschien verwachtte van een koptelefoon die mede ontwikkeld is door een trance DJ, geeft de AKG K267 je een diepe, gecontroleerde bas, precieze middentonen en vloeiende boventonen, waardoor het een geweldige koptelefoon is voor DJ’s en muziekliefhebbers.
Vergelijk hier de prijzen bij Bax Shop & Coolblue & Bol.com

 

Technics DH1200E-S

Technics DH1200E-S Beste DJ koptelefoon

klik om te vergroten

Technics kan nu gezien worden als een legendarisch merk in de wereld van DJ’s en beatmatchen, zij waren namelijk de eersten die draaitafels maakten toen dancemuziek in de 90’s explodeerde over de hele wereld. Het is ook een heel populair merk bij DJ’s, de Technics DH1200E-S zie je vaak op de hoofden van opkomende clubs DJ’s. Deze koptelefoon geeft je een diepe strakke bas voor tijdens het beatmatchen, meerdere aansluitingen voor verschillende mixers en een zwaaiarmdesign voor het matchen van mixes. De Technics DH1200E-S is met zijn duurzaamheid en redelijke prijs zeker geplaatst op de lijst van beste DJ hoofdtelefoons voor diegenen die met een gelimiteerd budget werken.
Vergelijk hier de prijzen bij Coolblue & Bol.comBax-Shop

 

Shure SRH750DJ

Shure SRH750DJ DJ hoofdtelefoon

klik om te vergroten

de Shure SRH750DJ hoofdtelefoon biedt je geluidsprestaties met een hoge impedantie zodat je vlot kan mixen. De hoofdband is opplooibaar zodat hij makkelijk in een draagtas van een DJ past, en de oorstukken kunnen 90 graden draaien zodat DJ’s muziek kunnen synchen tijdens een mix. Met een redelijke bas en verlengde boventonen plaatst deze koptelefoon zich naast de Technics DH1200E-S voor mensen die op zoek zijn naar een goede DJ koptelefoon en daarbij minder dan €110 willen uitgeven. Deze koptelefoon kan ook dienen als reserve voor die prijs.
Vergelijk goed de prijzen bij Coolblue & Bax-Shop.

 

LEES OOK:

Tags:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo