Skullcandy Hesh 2 Wireless review: budgetkoptelefoon met Bluetooth

Een redelijke budgetkoptelefoon met Bluetooth voor minder kritische luisteraars

Voordelen: De Skullcandy Hesh 2 Wireless klinkt redelijk voor een koptelefoon met Bluetooth van €100, heeft een goede accuduur (15 uur), en is vrij comfortabel. De ingebouwde afstandsbediening met drie knoppen werkt goed en is makkelijk op de tast te bedienen.

Nadelen: Geluidskwaliteit is goed, maar niet geweldig; ontwerp is nogal saai.

Conclusie Als je niet meer dan twee of drie keer zoveel geld wilt neertellen voor de Bose SoundLink On-Ear Bluetoot of een draadloze koptelefoon van Beats is de Hesh 2 Wireless een redelijke keuze voor een budgetkoptelefoon met Bluetooth.

Vergelijk goed de prijzen:

 

Skullcandy Hesh 2 Wireless review

Skullcandy’s Hesh 2 Wireless, ook bekend als de Hesh 2 Unleashed Wireless, is de Bluetoothversie van de betaalbare en nogal knolvormige over-ear koptelefoon, de Hesh 2. De twee koptelefoons lijken sterk op elkaar, maar om draadloos te kunnen luisteren zul je €100 moeten neertellen in plaats van ongeveer €60.

Skullcandy Hesh 2 Wireless koptelefoon reviewNu zijn koptelefoons met Bluetooth voor minder dan €100 nogal lastig. De LG Tone-serie is best goed (sommige modellen kosten maar €60 tot €80), en de vroege versie van de Sol Republic Shadow Wireless (die later in 2015 uit zou moeten komen), waar ik net naar heb geluisterd, klonk simpelweg geweldig voor een draadloos model van €100. Maar dit zijn allebei in-ear modellen, en ze omsluiten het oor niet zoals de Skullcandy Hesh 2 Wireless.

De Hesh 2 Wireless weet redelijk goed Bluetoothgeluid neer te zetten. Of, zoals de kritischere toehoorders in ons kantoor zeiden: “Hij is niet slecht.”

Ik weet dat dat nogal negatief klinkt, maar in de wereld van de goedkope Bluetooth-koptelefoons is dat best een compliment. Andere voordelen zijn de bouwkwaliteit, die goed overkomt, en het redelijk goede draagcomfort (hij klampt zich niet te hard of zacht vast, en hij sluit geluid aardig buitengeluid af). Je krijgt niet de plushen kussens of het traagschuim dat in premiummodellen zit – het gaat hier over gewoon schuim en kunstleer – maar ik kon hem zonder problemen 30 tot 45 minuten achter elkaar dragen.

Bij de koptelefoon zit een erg simpele nylon draagtas en een draad (met afstandsbediening en microfoon) waarmee je de Hesh 2 Wireless als bekabelde koptelefoon kunt gebruiken.

Vergelijk goed de prijzen:

De koptelefoon is voorzien van een bedieningspaneel met drie knoppen op de rechterspeaker en een microfoon, al werken de knoppen niet zoals ik gewend ben. De multifunctionele knop dient als aan/uitknop, voor het opnemen en beëindigen van gesprekken, en voor het pauzeren en hervatten van muziek, wat vrij standaard is, maar de grote en duidelijk aangegeven volumeknoppen (die makkelijk op de tast te bedienen zijn) doen ook dienst als door- en terugspoelknoppen als je ze drie seconden ingedrukt houdt.

Geen klachten daar. Maar de plaatsing van de Micro USB-poort is nogal onhandig. Hij is verstopt bovenop de linkerspeaker, en je moet de hoofdband naar achteren halen en de kabel in de ontstane opening duwen. Het is niet verschrikkelijk – en ik vind het fijn dat de ingang verborgen is – maar het is een beetje onhandig.

De knoppen zijn handig geplaatst op de rechterspeaker en makkelijk op de tast te bedienen.

 

Prestaties

Skullcandy Hesh 2 Wireless reviewZoals ik al zei klinkt de koptelefoon redelijk goed voor zijn prijs. Daarmee bedoel ik dat het geluid redelijk uitgebalanceerd is – met wat nadruk op de bas, maar niet overweldigend veel. De koptelefoon zit aan de warme kant van het audiospectrum, dus hij klinkt niet heel scherp. Hij heeft echter genoeg detail om niet modderig of mat te klinken. Toch zou ik dit niet bestempelen als een spannende koptelefoon die het beste uit je muziek haalt.

Hij lijkt eerder ontworpen te zijn om niet het slechtste uit je muziek te halen. In andere woorden, hij egaliseert slecht opgenomen nummers (denk aan MP3’s), en ik vond dat dat goed werkte met streamingdiensten zoals Spotify.

Als je een draad aansluit, en naar het apparaat luistert als een bekabelde koptelefoon, klinkt hij anders, maar niet per se beter. Bas en hoge tonen zijn nadrukkelijker aanwezig, dus de koptelefoon klinkt drukker en spannender. Het is een kwestie van smaak.

De accuduur is prima. Hij zou het volgens Skullcandy 15 uur vol houden, en je telefoon of tablet zou een accu-indicator moeten laten zien waarmee je kunt zien hoeveel tijd je over hebt (we hebben de koptelefoon getest met een iPhone en Samsung Galaxy ). Sommige bluetooth koptelefoons kunnen iets langer mee, maar 15 uur is prima.

 

Conclusie Skullcandy Hesh 2 Wireless review

De Skullcandy Hesh 2 Wireless is geen geweldige Bluetooth-koptelefoon. Je muziek zal er niet van gaan leven. Maar voor een draadloos model van €100 is hij best redelijk; hij is aardig comfortabel en lijkt stevig genoeg. Ik zal niet zeggen dat het een fantastische koop is en dat je hem meteen moet gaan halen – zulk advies zou ik eerder geven als de prijs is gezakt naar ongeveer €70. Maar als je geen €250 wilt uitgeven aan de Bose SoundLink On-Ear Bluetooth of €300 of meer aan de draadloze koptelefoons van Beats, is dit een redelijke keuze waar minder kritische luisteraars met een klein budget blij mee zouden moeten zijn.

Vergelijk goed de prijzen:

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo