Sennheiser RS 185 review

De Sennheiser RS 185 is een draadloze koptelefoon, maar anders dan de zee van draadloze modellen die je normaal gesproken ziet. Hij maakt niet gebruik van Bluetooth, maar een op maat gemaakt radio frequentie (RF) systeem die een veel beter bereik en een audio stream die niet gecomprimeerd is biedt. Dat klopt, dit is een hifi draadloze koptelefoon. De RS 185 is alleen maar bedoeld voor thuisgebruik, aangezien de headset met een dock communiceert die met het netstroom verbonden moet zijn, maar als dat hetgeen is waar je naar op zoek bent, dan raden we deze koptelefoon zeker aan ten opzichte van een Bluetooth model. Met een prijs van €295 kan je een beter geluid krijgen wanneer je voor bedraad gaat, maar dat is altijd het geval. Als draadloos een must is, dan moet dit model zeker ergens bovenaan je lijstje staan. In deze Sennheiser RS 185 review zullen we uitgebreid bespreken wat hij zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Sennheiser RS 185 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Erg comfortabel
  • Goede geluidskwaliteit
  • Betrouwbare draadloze verbinding met een goed bereik

Negatief

  • Lagere frequenties hadden wel iets strakker mogen zijn

Belangrijkste features

  • RF draadloos
  • Maximale accuduur van 18 uur
  • Open-back design
  • Prijs tijdens deze Sennheiser RS 185 review:

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Sennheiser RS 185 review:

Design en features

De meeste draadloze koptelefoons zijn ontwikkelt om met een telefoon verbonden te worden. Bij de Sennheiser RS 185 is dat niet het geval. Deze wordt liever met een thuisbioscoop ontvanger of een hifi verbonden.

De RS 185 bestaat uit twee onderdelen, de dock en de headset. De dock fungeert als een oplaad unit voor de koptelefoon en accepteert ook een bedrade connectie vanaf welke bron je hem wilt gebruiken.

Je hebt de keuze uit optische of phono inputs. Digitaal of analoog, de keuze is aan jou. Sennheiser maakt dit soort draadloze koptelefoons al jaren, maar vergeleken met het aanbod van draadloze koptelefoons in het algemeen, is deze verbinding nog steeds erg zeldzaam. Radio frequentie modellen zijn gewoon weg niet zo in als Bluetooth versies.

Goedkoopste Sennheiser RS 185 Review

Hij is echter bedoeld voor een totaal ander publiek. De Sennheiser RS 185 is bedoeld voor audio of thuisbioscoop enthousiastelingen die draadloos willen. Ze lijken voornamelijk op een nagenoeg volledig draadloze versie van de Sennheiser HD 598.

De headset heeft volledige afmetingen en bedekt je oren met erg grote filt bedekte oorschelpen. Het gaat bij deze koptelefoon allemaal om de comfort en geluidsisolatie is niet belangrijk. Dit is een zogenaamde open-back koptelefoon en is dus niet voor jou bedoeld als je in een erg luidruchtig huis woont. Als dat het geval is, dan kan je beter een kijkje nemen naar de Sennheiser RS 195. De hardware is vergelijkbaar, maar deze heeft gesloten oorschelpen.

Een van de eerste instantie vreemde onderdelen van de RS 185 headset, is dat hij in plaats van een vulling over de gehele hoofdband, twee kleine stukje vulling heeft die aan beide kanten van het midden zitten. In de eerste paar minuten voelt het alsof de druk iets te veel op een plek zit, maar daarna zit hij bijna onzichtbaar op je hoofd.

Wij hebben de RS 185 uren achter elkaar gedragen zonder probleem. Hij is erg comfortabel. Dit komt deels door de redelijk lichte plastic constructie.

Dus waarom zit de vulling niet over de hele hoofdband? Dat komt omdat in het midden een setje metalen contactpunten zitten die je met de dock verbind om de accu van de koptelefoon op te laden.

Vergelijk prijzen nu bij:

Sennheiser geeft aan dat je 18 uur gebruik met een volle accu krijgt. Zijn uithoudingsvermogen is lang genoeg om het testen moeilijk te maken, aangezien de dock normaal gesproken de plek is waar je de koptelefoon neerlegt wanneer je klaar bent met hem gebruiken.

Zelfs de manier waarop de accu’s in de headset geïmplementeerd zijn, is slim gedaan. De oorkussens kan je losdraaien om een enkele oplaadbare accu in elke oorschelp te vinden. Dit helpt om het gewicht aan beide kanten in balans te houden.

Je hoeft de Sennheiser RS 185 niet in te stellen, afgezien van dat je de dock met het netstroom moet verbinden. De headset is uit de doos al gekoppeld en je kan zelfs een tweede setje met de dock verbinden als je dat wilt. De dock heeft ook een volume draaiknop, alhoewel dit automatisch geregeld wordt wanneer je gebruik maakt van de ALC modus (auto level control).

Op de koptelefoon zelf heb je besturingen om het volume aan te passen en de L/R balans. Dankzij de manier waarop de draadloze verbinding werkt, is er geen controle over het afspelen.

 

Draadloze technologie en bereik

De RS 185 neemt een dom geluidssignaal en gebruikt vervolgens RF om het zonder compressie naar de headset te versturen. Zolang je binnen bereik bent is de verbinding nagenoeg perfect.

We ervoeren geen van de problemen die je vaak krijgt met Bluetooth koptelefoons, zelfs met korte verbindingen. De specificatielijst suggereert ook dat de Sennheiser RS 185 een veel beter bereik heeft dan Bluetooth, 100 meter namelijk.

Goedkope Sennheiser RS 185 Review

Die specificatie geldt natuurlijk alleen wanneer er een verbinding met de dock is die niet onderbroken wordt door obstakels. Wij hebben de RS 185 uitgetest in een normaal huis, met muren en verbonden gadgets die voor storing kunnen zorgen in de 2,4 – 2,48GHz waar de verbinding gebruik van maakt.

10 – 15 meter was zo’n beetje het maximale voordat de verbinding weg viel, waarbij het signaal verstuurt werd door een verdieping en een paar muren. Dat is een stuk beter dan Bluetooth, maar verwacht niet dat de verbinding overal behouden blijft in een groot huis.

Als je een normaal huis hebt, dan kan je hem zonder problemen gebruiken terwijl je van kamer naar kamer loopt. Dat is ook wat wij deden.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geluidskwaliteit Sennheiser RS 185

Het hele punt van de RS 185, is dat hij je een betere geluidskwaliteit en comfort geeft dan dat je krijgt bij de meeste draadloze koptelefoons. En voor het overgrote deel, is dat ook hetgeen wat hij biedt.

Een open-back design geeft hem een fijn gevoel van schaal, zodat zelfs met een gezonde dosis bas hij nooit ingetogen voelt. Er zijn een paar verschillende geluidsstijlen te horen in de redelijk uitgebreide HD serie koptelefoon van Sennheiser en de RS 185 is een van de donkere setjes.

Het geluid is ietwat dik en rijk, niet helder en compromisloos nauwkeurig. Het is niet een draadloze versie van de AKG Q701, dat is wel zeker.

Beste Sennheiser RS 185 Review

Een geluid met weinig storing betekent ook dat je hem aardig luid kan zetten zonder het gevoel te hebben dat je schade aan je oren doet. Dus pas zeker op voor dat.

Alhoewel we hem al een tijdje niet gehoord hebben, is de stijl vergelijkbaar met de klassieke Sennheiser HD 650. Het waarheidsgetrouwe geluid, maar zonder de soort toon die bedoeld is om details te onthullen en niets anders. Het detail is goed, maar Sennheiser balanceert dat met een aardig volle vette klank.

Een onderdeel dat verbetert kan worden, is de discipline van de bas. Dit zou wel wat strakker mogen. Maar dit kan als iets te kritisch gezien worden wanneer je nagaat dat de Sennheiser RS 185 net zoveel kost als de Sennheiser Momentum 2.0, terwijl hij ook een indrukwekkend draadloos RF systeem heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Moet je de Sennheiser RS 185 kopen?

De Sennheiser RS 185 is redelijk vergelijkbaar met de RS 220. Het geluid, de draadloze transmissie stijl en het design zijn allemaal vergelijkbaar. De accuduur is echter flink verbetert van 8 naar 18 uur.

Als je hem uiteraard maar 2-3 uur per keer gaat gebruiken, dan maakt dat natuurlijk niet heel veel uit.

De RS 185 hoeft echter geen radicale verbeteringen te krijgen, aangezien er zo weinig kwalitatieve rivalen op dit gebied zijn. Sony biedt een paar modellen aan, maar aangezien we deze nog niet in onze handen hebben gehad, kunnen we niet zeggen hoe goed deze presteren.

Zoals altijd het geval is bij draadloze koptelefoons, kan je een betere geluidskwaliteit voor dezelfde prijs krijgen als je het draadloze aspect achterwege laat. De AKG Q701 en Sennheiser HD 650 zijn betere keuzes als je constant maar een paar meter bij de geluidsbron vandaan zal zitten.

We willen er echter niet om heen draaien, dat de Sennheiser RS 185 je veel comfortabeler door het huis laat lopen, dan zo’n beetje elke andere draadloze koptelefoon.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie van deze Sennheiser RS 185 review

Een goed geluid en een geweldige draadloze verbinding maken dit een uitstekende draadloze koptelefoon voor thuis.

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo