Philips Fidelio M2BT review koptelefoon

Beste draadloze koptelefoon, Awards 2014. Deze koptelefoon biedt alle voordelen van de M1BT mét NFC. Een alleskunner die minstens even goed is als zijn bekroonde voorganger.

Ons Oordeel

Beste draadloze koptelefoon. Deze koptelefoon biedt alle voordelen van de M1BT mét NFC. Een alleskunner die minstens even goed is als zijn bekroonde voorganger.

Philips Fidelio M2BTVoor

  • Pittig, muzikaal geluid
  • Volop detail
  • Heldere klank
  • Slim ontwerp

Tegen

  • Niets

LEES OOK:

Het is altijd interessant als een huidige Award-winnaar een opvolger krijgt – ook al is die niet erg veranderd.

Dat is het geval met de Philips Fidelio M2BT, in feite de M1BT (onze huidige favoriet op het gebied van Bluetooth koptelefoons), met alleen de toevoeging van near-field communication (NFC) – om draadloze verbinding mogelijk te maken door de koptelefoon tegen een geschikte bron te houden – en een paar uiterlijke aanpassingen.

De prijs blijft met ongeveer €250 gelijk, en daarvoor krijg je alles dat we konden waarderen aan de M1BTs: aptX Bluetooth, een mooi en comfortabel uiterlijk, en ingebouwde besturing.

Belangrijker is echter dat het rijke, goed gebalanceerde en muzikale geluid van de M1BTs even indrukwekkend is gebleven. Na te wisselen tussen het oude en het nieuwe model bleek zelfs dat er geen waarneembare verschillen op te merken waren.

Bekijk hier onze BLUETOOTH KOPTELEFOON TOP 10 >>

Philips Fidelio M2BT review

Prestaties

Philips Fidelio M2BT review koptelefoon

Philips heeft de kunstlederen hoofdband vervangen door een geribbelde, geweven stof

We spelen Royals van Lorde af via Bluetooth met een Apple iPad Mini 2 als muziekbron, en de koptelefoon wordt een feest van details. De variatie in de drumbeats is haarscherp te horen, stemmen zijn helder tijdens het wegebben, en als de tweede stem opkomt is het verschil tussen de vocalisten duidelijk te merken.

Net als bij zijn voorganger is de hardheid die vaak voorkomt in draadloos geluid nergens te bespeuren. De klikken van de percussie klinken ook duidelijk en scherp – de koptelefoon geeft geen blijk van zachtheid.

De keuze voor een directe presentatie en de pittige stijl zorgen voor een opwindende ervaring met alle muzieksoorten.

We proberen hem nog in de war te sturen met het chaotische God Knows van Hijak Oscar, maar het hoge tempo en de manische instrumenten zijn geen probleem. De M2BT houdt de timing goed en speelt het levendige muziekstuk vol enthousiasme af.

 

Ontwerp

koptelefoon Philips Fidelio M2BT

Koppelen, in- en uitschakelen en de muziek pauzeren is eenvoudig met de knoppen in de rechterspeaker

De M2BT is in tegenstelling tot zijn marineblauwe voorganger zwart afgewerkt, en de voormalige kunstlederen hoofdband is vervangen door een geribbelde geweven variant.

Het kunstleer aan de binnenkant is gebleven als kussenmateriaal. Het verdwijnen van het leer is op te vatten als een downgrade, maar de geweven stof is een prima alternatief.

De oorkussens van traagschuim zijn comfortabel, en ze bieden genoeg druk om stevig op je hoofd te blijven zitten (al kan het nogal warm worden na een paar albums).

De compacte oorkussens – met daarin de speakers van 4cm – maken hem tot de perfecte koptelefoon is voor op reis, en kunnen ingeklapt worden zodat hij in de meegeleverde draagtas past.

Philips Fidelio M2BT koptelefoon

De handig in de rechterkap ingebouwde bediening werkt goed en intuïtief. Door het maanvormige gedeelte een tijdje in te drukken koppel je de koptelefoon met alle apparaten en zet je hem aan en uit; kort indrukken pauzeert of hervat de muziek.

De enige andere knop is een schakelaar – door hem op en neer te duwen verandert het volume; één keer indrukken spoelt een nummer door, twee keer drukken spoelt terug.

De M2BT is voorzien van twee microfoons – de een voor stemgeluid, en de ander om omgevingsluit te meten en filteren – dus hands-free bellen is kinderspel.

De ingebouwde besturing regelt alles voor je, dus je zult nooit meer naar je telefoon hoeven zoeken om een gesprek te beantwoorden. Zowel binnen als buiten komen stemmen luid en duidelijk door.

Philips zegt een draadloos bereik van 15 meter, vooral handig voor gebruik binnenshuis, en 10 uur muziek- of gesprekstijd per volle lading te bieden.

De koptelefoon leverde ons een aantal dagen gebruik op voordat hij in ongeveer 3 uur moest worden opgeladen over de USB-kabel. Een meegeleverde 1.2m audiokabel biedt ook nog de mogelijkheid tot een directe verbinding – en daarmee nét iets helderder geluid.

Bekijk hier de beste online prijs & gebruikersreviews >>>

Oordeel van de Philips Fidelio M2BT review

Door vast te houden aan het bekroonde concept van zijn voorganger biedt de M2BT uitstekende prestaties op gebied van geluid, gebruiksgemak en ontwerp.

 

Tags:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo