AKG Y50BT review

De AKG Y50BT is al beschikbaar sinds vorig jaar, maar laat dat je niet afschrikken. Hij is nu een stuk goedkoper dan tijdens zijn release en je kan hem al voor net iets meer dan €125 kopen, wat minimaal €50 goedkoper is. In deze AKG Y50BT review zullen we kijken wat deze koptelefoon zoal te bieden heeft.

 

AKG Y50BT review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Geweldige geluidskwaliteit
  • Solide bouwkwaliteit
  • Werkt zowel bedraad als draadloos

Negatief

  • Besturing niet altijd even makkelijk

Vergelijk prijzen nu bij:

 

AKG Y50BT review:

Design

De koptelefoon is beschikbaar in verschillende kleuren en het design is erg opvallend. Mogelijk iets te opvallend, aangezien het grote AKG logo op beide oorschelpen totaal niet verbergt dat je een audioliefhebber bent. De koptelefoon is echter stevig gebouwd en erg geschikt om met je mee te nemen. De afmetingen en solide bouw betekenen dat hij ongeveer 190 gram weegt. Dit merk je zeker in het begin, maar we raakte hier snel aan gewend en hadden geen problemen om hem gedurende een lange tijd te dragen.

De hoofdband en oorkussens (welke op je oren zitten) zijn allemaal comfortabel gevuld en de oorschelpen kunnen naar binnen gevouwen worden om ruimte te besparen, zodat je hem op kan bergen in een tas wanneer je hem niet gebruikt. Alle bewegende onderdelen worden ondersteund door stevige scharnieren, die tegen voldoende slijtage zouden moeten kunnen en AKG levert ook nog een reis case mee. Deze case is ook handig voor het dragen van de audiokabel die meegeleverd wordt. De interne batterij houdt het maximaal 20 uur uit (afhankelijk van het volume), maar wanneer deze leeg is, dan heb je nog de optie om de audiokabel te verbinden en hem als een normale bedrade koptelefoon te gebruiken.

Vergelijk prijzen nu bij:

Het interessante is dat de Y50BT beter klinkt in Bluetooth modus dan met een bedrade verbinding. We denken dat op technisch gebied AKG iets doet om het onderdrukte Bluetooth geluid te versterken, maar de helderheid van het geluid is erg indrukwekkend. De hoge harmonieën van oude Queen nummers klinken geweldig en hetzelfde geld voor pop muziek dat voornamelijk een hoge frequentie heeft. Dit alles wordt ook ondersteund door een mooi bas geluid, welke vol en aanwezig is, maar niet te overdreven, zoals bij sommige andere koptelefoons het geval is. We hebben geloof ik nooit de basgitaar bij ‘Rapture’ van Blondie zo duidelijk gehoord en de Y50BT produceert een duidelijk, gebalanceerd geluid dat goed zal werken met een grote verscheidenheid aan muziekstijlen.

Het enige kleine minpunt is dat de besturing af en toe een beetje lastig kan zijn. De primaire besturing zit op de rechter oorschelp en de knoppen zijn aardig klein, waardoor we vaak met onze handen moesten zoeken naar de juiste knop. Er is ook een knop die meerdere functies uitvoert (afspelen en pauzeren en ook voorwaarts en achterwaarts) en je moet de knop een, twee of drie keer snel indrukken om de juiste functie te selecteren. Je moet ook aardig snel drukken en het onthouden van de juiste sequenties kan een beetje vervelend worden.

Beste AKG Y50BT Review

 

Conclusie van deze AKG Y50BT review

We hebben alleen maar een paar kleine aanmerkingen op de Y50BT. Met de huidige prijs betekent de combinatie van uitstekende geluids- en bouwkwaliteit dat deze koptelefoon zelfs in 2017 nog steeds het overwegen waard is.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo