V-Moda Crossfade Wireless review

Draadloze koptelefoons worden mogelijk gemaakt door compromissen. De kabel is misschien weg, maar zonder deze zit je soms opgescheept met een haperend Bluetooth signaal, een batterij die te snel leeg is of een hoog prijskaartje. Veel draadloze koptelefoon modellen hebben deze problemen, maar gelukkig is de V-Moda Crossfade Wireless daar niet een van. Een geluid met zware bas, 12 uur batterijduur en een sterk Bluetooth signaal maakt van dit een pakket die gericht is op personen die serieus zijn over muziek. Alhoewel deze koptelefoon de fundamentele dingen goed doet, zijn er echter wel een aantal fijnere details die over het hoofd worden gezien. In deze V-Moda Crossfade Wireless review zullen we uitgebreid wat deze over-ear koptelefoon goed en niet zo goed doet.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

V-Moda Crossfade Wireless review

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Wordt geleverd met een harde case
  • Dreunend geluid
  • Duurzame constructie

Negatief

  • Duur
  • Design dat je prachtig of lelijk vindt
  • Niet inklapbaar
  • Knoppen werken slecht

 

V-Moda Crossfade Wireless review:

Design en features

Op het gebied van design van deze koptelefoon zal je hem haten of werkelijk waar prachtig vinden. In zijn geheel wordt er een hoop goed gedaan, maar er worden ook een aantal foutjes gemaakt.

Goedkoopste V-Moda Crossfade Wireless Review

Qua design lijkt hij op de bedrade Crossfade M-100 en met de Crossfade Wireless zet V-Moda de trend voort met een gewaagd design. Hij heeft nu 3D geprinte zeshoekige platen, welke je kan vervangen om een persoonlijk tintje aan je koptelefoon toe te voegen. Als je de koptelefoon in je handen houdt, dan kom je er snel achter dat hij gebouwd is met duurzaamheid in gedachten, wat erg belangrijk is, aangezien je hem zeer waarschijnlijk met je mee zal nemen.

De hoofdband is bedekt in zwart kunstleer aan de bovenkant en een ademend mesh materiaal aan de onderkant om te voorkomen je enorm gaat zweten in dit gebied. Dit is iets waar je bij veel over-ear en on-ear last van hebt, dus het is fijn om te zien dat V-Moda hier een oplossing voor probeert te vinden. Aan beide uiteinden is de hoofdband gewikkeld in matte plastic en aangekleed met scherpe metallic details in de vorm van een V. Als je goed kijkt, dan zal je zien dat deze niet zo subtiele markeringen overal op de koptelefoon gevonden kunnen worden.

Vergelijk prijzen nu bij:

Binnenin de hoofdband zitten de uitschuifbare metalen armen. Deze geven de koptelefoon duurzaamheid, terwijl ze de oorschelpen de mogelijkheid geven om 90 graden te kantelen, zodat deze goed op verschillende oren en hoofdvormen passen. Je zal jammer genoeg niet het inklapbare design van de Crossfade M-100 terugvinden, wat een rare keuze is. Zonder dit is de Crossfade Wireless namelijk niet zo compact en flexibel.

Goedkope V-Moda Crossfade Wireless Review

Om comfort te bieden heeft V-Moda traagschuim gebruikt voor de oorkussens, welke passieve noise-cancelling bieden tijdens het luisteren. Naast de metalen armen loopt er een beklede kabel naar elke oorschelp. Er is dus geen magie van verstopte kabels die gebruikt wordt.

De lijst met fysieke features op de Crossfade Wireless wordt verdeeld over beide oorschelpen, met de microUSB poort op de linker en de rest op de rechter. De rechter oorschelp heeft een microfoon en een aan/uit knop die ook fungeert als Bluetooth modus wanneer je deze een paar seconden ingedrukt houdt.

De multimedia besturingen om te schakelen tussen liedjes en het volume te verhogen of verlagen vind je terug rond de bovenkant van de 3D geprinte plaat. Ook deze hebben de vorm van een V, maar dan omgekeerd.

Beste V-Moda Crossfade Wireless Review

Het paneel is opgedeeld in drie knoppen, waarbij de middelste de afspelen/pauzeren knop is. Je kan er ook een keer op drukken om een inkomend gesprek te beantwoorden, twee keer tijdens het luisteren van muziek om naar het volgende nummer te gaan en drie om een nummer terug te gaan. Tot slot is er een 3,5mm aansluiting, voor het geval je de batterij wilt besparen en de koptelefoon met de meegeleverde kabel wilt verbinden.

Voor de prijs zal je een aangename hoeveelheid extra’s meegeleverd krijgen. Naast de platte microUSB kabel en gevlochten 3,5mm kabel zitten er een aantal verrassingen in de doos. Elke soort carrying case is een positief iets voor dure koptelefoons en degene die meegeleverd wordt door V-Moda is erg stevig.

Er wordt ook een inbussleutel meegeleverd, voor het geval je de platen wilt vervangen, welke je kan kopen op de website van V-Moda. Geloof het of niet, maar je kan zo’n €25.000 spenderen aan configuraties, waaronder platina, goud en zilver platen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Prestaties V-Moda Crossfade Wireless

Alhoewel het design van de Crossfade Wireless verdeelde meningen kan veroorzaken, geld dit niet voor de luisterervaring die je krijgt. Deze draadloze koptelefoon klinkt namelijk geweldig. De zoektocht naar een draadloze koptelefoon die een goede hoeveelheid bas en een gedurfd geluid biedt is lastig, maar volgens ons hoef je niet verder te zoeken.

Op het gebied van afspeelmogelijkheden laat de Crossfade Wireless direct duidelijk zien wat hij kan. Alhoewel hij elk genre goed aan kan, zullen vooral personen die muziek met bas en hogere tonen luisteren echt genieten van het geluid van deze over-ear koptelefoon. Onze favoriet zijn echter de middenklanken en deze missen volgens ons een beetje warmte en helderheid.

Naast lekker jammen, wat je erg goed kan doen met deze koptelefoon, kan je ook telefoongesprekken voeren. Het beantwoorden van de telefoon is erg eenvoudig met een simpele klik op de afspeel/pauzeer knop. De microfoon aan het voorste uiteinden van de rechter oorschelp heeft geen problemen om onze stem op te vangen, ongeacht van hoe luid we spreken.

Je kan de V-Moda Wireless gedurende 12 uur gebruiken zonder dat het Bluetooth signaal wegvalt, ongeacht van hoe je de koptelefoon gebruikt. We maakte de batterij verscheidene keren volledig leeg tijdens onze testen en geen enkele keer kwamen we onder die 12 uur uit. Maar mocht de batterij leeg zijn of wil je deze besparen voor andere momenten, dan kan je altijd nog de 3,5mm kabel verbinden om te luisteren.

Door de draad te verwijderen hebben Bluetooth koptelefoons de verantwoordelijkheid om navigatie zonder te kijken eenvoudig te maken. Alhoewel de besturing van de Crossfade Wireless makkelijk genoeg is om onder de knie te krijgen, lukte het niet altijd om succesvol naar een volgend nummer of een terug te gaan. Dit komt omdat de knoppen niet een duidelijk klik gevoel geven tijdens het indrukken, waardoor het tijdens het dragen van de koptelefoon erg lastig wordt om te bepalen of je een knop wel of niet ingedrukt hebt.

 

Conclusie van deze V-Moda Crossfade Wireless review

De V-Moda Crossfade Wireless doet de belangrijkste dingen goed die wij belangrijk vinden in een koptelefoon. Hij levert een krachtig geluid en de traagschuim kussens zorgen ervoor dat je lange tijd comfortabel gebruik kunt maken van de koptelefoon. De minpunten vind je echter terug in de kleine details, zoals het missen van sterke middenklanken en de lastige knoppen. Het design is daarnaast ook iets wat ons niet echt kan bekoren, maar dat blijft een kwestie van mening.

Er zijn betere draadloze koptelefoons beschikbaar, welke een uitstekend geluid combineren met een minder gedurfd design, zoals de Plantronics BackBeat Pro. Voor een lagere prijs biedt deze hetzelfde over-ear design, actieve noise-cancelling en intuïtieve besturingen.

De V-Moda Crossfade Wireless presteert niet foutloos, maar het hele pakket biedt goede waard voor iemand die op zoek is naar een draadloze koptelefoon die er uitspringt en goed geluid heeft.

We hopen dat je van deze V-Moda Crossfade Wireless review hebt genoten.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo