SteelSeries Siberia 840 review

De Siberia volgt de uitstekende Siberia 800 op (welke voorheen ook wel bekend was als de H Wireless) als vlaggenschip draadloze headset van SteelSeries. Zoals velen die hem voor zijn gegaan beloofd de 840 gamers een koptelefoon standaard audio naast lagvrije voice chat. Over het algemeen biedt hij een geweldige geluidskwaliteit die makkelijk concurrerende gaming headsets aankan of zelfs verslaat, zoals de Mad Catz F.R.E.Q. 9. Dit naast uitgebreide audio aanpassingsmogelijkheden maakt de Siberia 840 een van de beste headsets voor serieuze gamers. Met een vanaf prijs van €305 is de Siberia 840 echter een flinke investering. Als een gevolg zijn veel lager geprijsde headsets beschikbaar voor personen die audio aanpassingsmogelijkheden niet belangrijk vinden, zoals de Tritton Katana 7.1 HD. Je leest al onze ervaringen in deze SteelSeries Siberia 840 review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

SteelSeries Siberia 840 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Zit comfortabel
 • Engine 3 software ondersteuning is handig
 • Redelijke audio voor een gaming headset

Negatief

 • Niet een grote upgrade ten opzichte van het vorige model
 • Microfoon kan hol klinken
 • Accu moet verwijderd worden om op te kunnen laden

 

Belangrijkste features

 • Compatibel met PC, Xbox One en PS4
 • 20 uur accuduur
 • 40mm Neodymium drivers
 • 20-20.000KHz frequentie reactie
 • 100dB maximaal volume
 • Prijs tijdens deze SteelSeries Siberia 840 review: 

Vergelijk prijzen nu bij:

 

SteelSeries Siberia 840 review:

Design en instellen

Op het eerste gezicht ziet de 840 er uit als een lichtjes aangepaste versie van de Siberia 800, wat zowel een zegen als een vervloeking is.

De namaakleer, traagschuim oorkussens zijn redelijk comfortabel en het feit dat je de microfoon weer terug kan duwen in de behuizing is een mooie extra. We zijn ook blij om te zien dat SteelSeries niet voor opvallende kleuren heeft gekozen of LED lichten heeft toegevoegd. Sommige personen zijn misschien fans van de schreeuwerige gaming headsets designs, maar wij geven de voorkeur aan een meer ingetogen uiterlijk.

Het instelproces is net zo makkelijk als op de 800. Verbind de verzender simpelweg met de console of PC via een USB 3.0 poort en doe de stekker in het stopcontact. Bij PCs moet je de verzender ook met je apparaat verbinden met een standaard analoge invoer, terwijl consoles verbinden door middel van een optische kabel.

Goedkope SteelSeries Siberia 840 Review

In tegenstelling tot veel verzenders heeft deze een OLED scherm. Dit klinkt misschien maar als een kleine toevoeging, maar het maakt het makkelijk en snel om het volume van de 840 aan te passen en door de instellingen te navigeren door gebruik te maken van de verzender of headset besturingen, zonder dat je hiervoor je games en applicaties hoeft af te sluiten.

We zijn echter minder onder de indruk van het vervangbare accusysteem. Net als de 800 laad je de 840 niet op via een microUSB kabel. In plaats daarvan moet je de verwijderbare accu opladen in de verzender.

De headset wordt geleverd met twee accu’s, zodat je altijd eentje kan opladen terwijl de andere in de headset zit, maar volgens ons is het nog steeds een beetje omslachtig. We vergaten regelmatig dat de accu bijna leeg was, waardoor we tijdens een deathmatch moesten rennen om de accu te vervangen, wat aardig vervelend was.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geluidskwaliteit en microfoon

Op het gebied van specificaties lijkt de 840 erg op de Siberia 800. Hij heeft dezelfde 40mm neodumium drivers, 20-20.000KHz frequentie reactie en 100dB maximale volume. De enige noemenswaardige veranderingen zijn de toevoeging van de SteelSeries Engine 3 software en Bluetooth ondersteuning.

In de praktijk betekent dit dat de geluidskwaliteit van de 840 vergelijkbaar is met andere gaming headsets in deze prijsklasse, maar nog steeds duidelijk achterloopt op speciale draadloze koptelefoons, zoals de Plantronics BackBeat PRO 2 of Bose QuietComfort 35.

Direct uit de doos is het geluid goed genoeg voor gaming. Na het spelen van een paar rondjes van een shooter kwamen we tot de conclusie dat de koptelefoon redelijk goed overweg kan met de hoge uiteinden. Geweerschoten klonken ‘aanvallend’ en geschikt scherp, terwijl explosies mooi vol waren.

Alhoewel de verbonden microfoon niet de beste is die we uitgetest hebben, is deze goed genoeg voor voice chat. Na de volume instellingen aangepast te hebben op basis van onze voorkeuren, werden chat en in-game audio nooit gecombineerd en we konden altijd gesprekken voeren terwijl we naar de effecten en de soundtrack luisterde.

Af en toe pakte hij echter achtergrond geluid op, waardoor onze stemmen hol klonken voor de andere gamers.

Beste SteelSeries Siberia 840 Review

Het beloofde virtuele 7.1 surround geluid is niet het slechtste dat we getest hebben en is meer dan oké voor atmosferische genres, zoals survival horror. Zoals alle virtuele instellingen faalt hij echter om een authentieke multi-channel ervaring te bieden.

We kregen een gevoel van richting van in-game effecten, maar het was zeker weten niet een 360 geluidsbereik en dan vooral wanneer het geluid van achter zou moeten komen. We moeten echter toegeven dat dit een probleem is die we ervaren bij alle gaming headsets die een virtueel surround geluid bieden.

Vergelijk prijzen nu bij:

De overeenkomsten met de 800 zorgen er mogelijk voor dat je je afvraagt waarom je bijna €100 extra moet betalen voor de 840, maar we vonden de toevoeging van de Engine 3 desktop software en Bluetooth ondersteuning voornamelijk handig.

Op een basisniveau biedt Engine 3 meer precieze controle over de geluidsinstellingen van de 840 en kan gebruikt worden om geluidsprofielen voor bepaalde games en genres te maken.

Voor serieuze SteelSeries fans die ook de toetsenborden en muizen van het bedrijf gebruiken, biedt Engine 3 echter een aardige gave functionaliteit.

Goedkoopste SteelSeries Siberia 840 Review

De software maakt het mogelijk instellingen voor SteelSeries hardware te maken en te synchroniseren. Dit betekent dat je meerdere geluidsprofielen kunt maken in games, welke automatisch ingeschakeld worden wanneer je bepaalde acties uitvoert. Zo stelde we in survival horror games in dat de headset een aangepast profiel moest laden die focuste op de hoge uiteinden terwijl we ons verscholen, zodat we beter de voetstappen van monsters konden horen.

De Bluetooth connectiviteit maakt het mogelijk om de headset met je telefoon te verbinden om VoIP gesprekken aan te nemen en naar muziek te luisteren. De VoIP functionaliteit is handig en alhoewel we audioliefhebbers of elke serieuze muziekfan niet aan zouden raden om de 840 als hun primaire koptelefoon te gebruiken, was het handig om hem te verbinden met een tablet tijdens het kijken van films.

 

Moet je de SteelSeries Siberia 840 kopen?

De SteelSeries Siberia 840 is een geweldige headset die zelfs aan de behoeften van de hardcore gamers voldoet. Hij biedt solide geluidskwaliteit, zit comfortabel en heeft een grote hoeveelheid aanpasbare opties.

Met een prijs vanaf ruim €300 is hij echter erg duur en naast de toevoeging van Bluetooth en Engine 3 ondersteuning is de 840 nagenoeg identiek aan de oudere Siberia 800. Gamers die niet met de geluidsinstellingen van hun headset willen spelen kunnen het beste bijna €100 besparen en in plaats daarvan voor de 800 kiezen. Headsets in dezelfde prijsklasse bieden daarnaast ook actieve ruisonderdrukking, waardoor de prijs-kwaliteit van de 840 nog meer verlaagd wordt.

Vergelijk prijzen nu bij:

Tot slot zijn er voor iets minder kritische gamers een grote hoeveelheid goedkopere headsets beschikbaar die aan hun behoeften zullen voldoen, zoals de Tritton Katana 7.1 HD.

 

Conclusie van deze SteelSeries Siberia 840 review

Duur, maar hij is het over het algemeen waard.

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo