Samsung Level On Pro Wireless review

Kwalitatieve noise-cancelling koptelefoons is een lastige markt om te betreden. Rond het huis en in de sportschool kiezen fans van prijzige, redelijk uitziende koptelefoons voor het Beats merk. In een vliegtuig is het net of je in een Bose reclamespotje zit, waarbij een van de vijf stoelen bezet is door iemand met een QuietComfort 25 of QuietComfort 35. Dus waar kom je de Samsung Level On Pro Wireless tegen als deze delen van de markt al bezet zijn? Rond de nek van duizenden Samsung telefooneigenaars wereldwijd. Dat is wat Samsung hoopt in ieder geval. Deze koptelefoon is ontworpen om met elke telefoon die een Bluetooth en 3,5mm aansluiting heeft te verbinden, maar je hebt echt een Samsung handset nodig (zoals de Samsung Galaxy S7, Galaxy S6 Edge+ of Galaxy Note 5) om het maximale te halen uit deze noise-cancelling koptelefoon. In deze Samsung Level On Pro Wireless review zullen we uitgebreid kijken wat hij zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Samsung Level On Pro Wireless review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Comfortabele namaakleer oorkussens
  • Extra features voor Samsung gebruikers
  • Krachtige noise-cancelling functie
  • Lange batterijduur

Negatief

  • Breekbare plastic hoofdband
  • Middelmatige geluidskwaliteit
  • Kort draadloos bereik

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Samsung Level On Pro Wireless review:

Design en features

De Samsung Level On Pro Wireless heeft bijna een ruimtetijdperk uitstraling. Ons review model had een reflecterende zilver-goud frame en sneeuwwitte oorkussens.

Goedkope Samsung Level On Pro Wireless Review

Alhoewel de koptelefoon op de markt gebruikt wordt als een on-ear koptelefoon, omringt hij bijna perfect de oren, waarbij de kussens maar net de randen van je oren aanraken. Dit maakt hem ongelofelijk comfortabel. Hij zit los genoeg om een paar uur op je oren te houden zonder ongemak en strak genoeg dat hij niet makkelijk van je hoofd afvalt.

Aan de onderkant van de hoofdband zit een goed gevuld kussen, die de ruimte opvult tussen de bovenkant van je hoofd en de breekbare plastic hoofdband. Het kussen zelf is zo comfortabel als je zou verwachten, maar de goedkope plastic hoofdband zijn we niet echt over te spreken, vooral in deze prijsklasse.

Wat we echter wel fijn vinden is dat je de koptelefoon in elkaar kan vouwen, zodat je hem makkelijk in je rugzak op kan bergen, zonder je zorgen te hoeven maken dat iets zwaars je koptelefoon door de midden breekt.

De knoppen op de Level On Pro zijn ook prima, maar misschien iets te simpel. Op de rechter oorschelp vind je twee knoppen terug. Een is voor de Bluetooth en fungeert ook als een aan/uit knop en de andere is een ANC (of actieve noise-cancelling) knop, welke precies doet wat je zou verwachten.

Vergelijk prijzen nu bij:

Op het gebied van connecties is er een 3,5mm aansluiting (kabel van 1,2 meter wordt meegeleverd) en een microUSB poort, welke je gebruikt om de koptelefoon op te laden.

Als je voor draadloos gaat, dan ondersteund de koptelefoon Bluetooth 4.1 en hij is ook compatibel met de Sound With Me app, welke het mogelijk maakt om muziek te delen met iedereen die ook een Samsung koptelefoon heeft. Op de website van Samsung beweert men dat de Bluetooth verbinding een bereik van 10 meter heeft, maar tijdens onze testen werd de verbinding meestal na vijf meter al verbroken.

Goedkoopste Samsung Level On Pro Wireless Review

In plaats van fysieke knoppen voor afspelen/pauzeren, volume en van nummer verwisselen, heeft de Level On koptelefoon een touch gevoelige oorschelp om deze functies uit te voeren. Hier zit echter wel een leercurve aan verbonden en tenzij je dit onder de knie krijgt is het systeem lastig om te gebruiken. Wij lieten vrienden en familie de koptelefoon gebruiken en negen van de tien keer konden ze de besturing niet zelf uitvogelen. Het lijkt erop dat een ruimtetijdperk uitstraling ten koste gaat van gebruiksgemak.

Op het gebied van batterijduur presteert de koptelefoon echter aardig goed. Samsung zegt dat wanneer je de koptelefoon volledig opgeladen hebt, je zo’n tien uur gebruikstijd krijgt met Bluetooth en ANC aan, 20 uur in Bluetooth Modus en zonder ANC, 18 uur bedraad met ANC en maximaal 600 uur standby.

Naast de eerdergenoemde audio kabel wordt de koptelefoon ook geleverd met een standaard microUSB kabel voor het opladen en een carrying case van namaakleer.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Prestaties Samsung Level On Pro Wireless

Wanneer we het hebben over hoe de Samsung Level On Pro Wireless presteert, dan moeten we dit opdelen in twee ervaringen. Namelijk wanneer je hem gebruikt met een Samsung telefoon en wanneer je hem gebruikt met een ander merk.

Als je niet een handset van het bedrijf hebt, dan zal je een middelmatig geluid horen. Hij is warm, gebalanceerd en volledig onschuldig. Liedjes hebben rijke klanken, maar je mist de details die je hoort in een goed setje desktop speakers.

Samsung Level On Pro Wireless Review

Het geluid als je niet een Samsung telefoon gebruikt heeft echter een vergelijkbare kwaliteit als de Beats Solo, een instapmodel koptelefoon van Beats.

Het is uiteraard een heel ander verhaal wanneer je overstapt naar een echte Samsung telefoon. Smartphones zoals de Galaxy S6 en S7 ondersteunen niet alleen AptX, maar ook een andere codec welke UHQ Audio genoemd wordt. UHQ of Ultra High Quality Audio levert 24-bit audio met 88,2kHz. Dit is twee keer het frequentiebereik van standaard CD kwaliteit draadloos geluid.

UHQ biedt een merkbaar verschil in audiokwaliteit. Het verschil is niet groot genoeg om personen die geen Samsung telefoon bezitten naar de winkel te laten rennen om een te kopen, maar het is goed genoeg om deze koptelefoon aan te bevelen als je al een nieuwere Samsung smartphone hebt.

Vergelijk prijzen nu bij:

Waar iedereen van profiteert is de vier mic actieve noise-cancelling, welke uitstekend werk verricht om te voorkomen dat omgevingsgeluid je muziek of video audio verpest. Een kamer vol mensen, wordt je favoriete nummer waarbij de gezichten van je vrienden en bekenden meer een achtergrond van de muziek worden. Je ziet de lippen bewegen, maar je zal bijna niet horen wat ze zeggen.

Het is lastig om ANC koptelefoons met elkaar te vergelijken (het is makkelijker om geluid te beoordelen wanneer het aanwezig is in plaats van niet), maar volgens ons presteert de Samsung op een vergelijkbaar niveau als de Bose QuietComfort 35.

ANC voegt echter jammer genoeg een licht gesis toe aan je audio, waardoor de geluidskwaliteit iets minder wordt. Je kan het bijna niet horen en zolang je er niet op let zal je er niet lang last van hebben wanneer je muziek begint.

Beste Samsung Level On Pro Wireless Review

 

Wat we fijn vonden aan de Samsung Level On Pro Wireless

Deze koptelefoon is echt ongelofelijk comfortabel. Hij zit erg comfortabel door de grote oorkussens (welke volgens ons gewoon over-ear zijn). De gevulde hoofdband voegt een extra laag comfort toe aan een plek die veel koptelefoon fabrikanten vergeten en de besturing is minimalistisch.

Alhoewel de Level On Pro Wireless niet een geweldige geluidskwaliteit voor iedereen biedt, betekent de UHQ codec dat Samsung Galaxy gebruikers in ieder geval kunnen genieten van een premium geluid.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Wat we niet fijn vonden

Ondanks een aardig gewicht voelt de koptelefoon erg breekbaar aan in je handen. De plastic hoofdband betekent dat je met een fout je investering van bijna €200 kapot kan maken.

En alhoewel het middelmatige geluid een minpunt was, waren de touch besturing en het korte bereik van de Bluetooth iets waar we ons echt aan ergerde.

 

Conclusie van deze Samsung Level On Pro Wireless review

De Samsung Level On Pro Wireless is een van de weinige koptelefoons die we getest hebben die aanvoelt als iets dat bedoeld is voor een bundel met een ander apparaat. Ja hij werkt met elke handset die een Bluetooth of 3,5mm aansluiting heeft, maar je kan hem beter gebruiken met een Samsung apparaat om maximaal te profiteren van de UHQ audio codec.

Het is een van de meest comfortabele koptelefoons op de markt en de noise-cancelling is ook uitstekend. Als hij een betere geluidskwaliteit had voor het overgrote deel van de smartphone gebruikers, dan zou het makkelijk zijn om hem aan te raden, maar momenteel kunnen we hem alleen maar aanbevelen als een accessoire voor de nieuwste Samsung telefoons.

Vergelijk prijzen nu bij:

LEES OOK: Noise-cancelling koptelefoon TOP 5

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo