Turtle Beach Stealth 420X+ review

Als je een inlevende game ervaring wilt hebben, dan is een kwalitatieve gaming headset een must. Voor online spelen is de microfoon je primaire manier van contact met je teamleden. Nu games steeds meer geavanceerd worden, wordt audio geïntegreerd als een essentieel onderdeel van de game ervaring. Je kan mogelijk een voertuig van de vijand aan horen komen of je weg naar de tegenstanders vinden door het geluid van geweerschoten te volgen. Turtle Beach is een van de grootste fabrikanten van gaming headsets. Hun producten lopen uiteen van de premium met een hoog prijskaartje, maar de best mogelijke geluidservaring tot meer economisch, welke meer aan de basis behoeften voldoen voor erg lage prijzen.

Goedkoopste Turtle Beach Stealth 420X+ Review

De Turtle Beach Stealth 420X+ is een upgrade van hun populaire 420X headset. Dit product was bekend als een headset die een van de beste waarde voor het geld bood. Hij was geen premium en ook geen economische headset, maar juist een combinatie van de twee. Hij werd omschreven als een headset die de best mogelijke geluidskwaliteit bood voor een prijs die de meeste gamers konden betalen. Met de 420X+ heeft het bedrijf een van een populairste modellen genomen en hier een aantal verbeteringen aan toegevoegd. Je zal er alles over lezen in deze uitgebreide Turtle Beach Stealth 420X+ review.

 

Turtle Beach Stealth 420X+ review:

Design

Tijdens het ontwerpen van de Stealth 420X+ was het motto van Turtle Beach waarschijnlijk ‘als het werkt, dan werkt het’. Het fysieke design van de koptelefoon is namelijk nagenoeg identiek aan de voorganger. Dit betekent dat je dezelfde belangrijke features krijgt die het vorige model zo goed maken, zoals kristalhelder draadloos geluid, volle bas extensie, een aantrekkelijk design, microfoon monitoring en een accuduur van 15 uur. Maar dit is niet precies hetzelfde headset, aangezien Turtle Beach een aantal features aan de koptelefoon heeft toegevoegd.

Ten eerste krijg je een verbeterde audio processor. Dit verbeterd niet alleen het bereik van de draadloze verbinding, maar maakt ook een geavanceerde signaalfiltering mogelijk. Deze applicatie wordt aan het werk gezet met de bekende Superhuman Hearing feature van het bedrijf. Wat dit doet is de zachte geluiden versterken. Dingen zoals de voetstappen van tegenstanders die van achter komen of een magazijn dat uit een wapen gehaald wordt zijn in een keer duidelijk en hoorbaar. Voor zeer competitieve gamers kan dit precies hetgeen zijn wat ze nodig hebben.

Goedkoopste Turtle Beach Stealth 420X+ Review

Alhoewel dit headset een hoop design keuzes heeft die normaal zijn in de gaming industrie, is het visuele design iets meer ingetogen dan andere producten. Er is niets dat agressief er uitspringt bij dit headset. Er zijn een aantal subtiele aanpassingen die deze koptelefoon een iets meer serieuze uitstraling geven. Voornamelijk is het de groene rand rond de oorschelpen en de getextureerde rubberen mat bovenop de hoofdband die aangeven dat deze koptelefoon serieus genomen wil worden. Maar al met al wordt nog steeds een redelijk professionele uitstraling aangehouden. Het is een koptelefoon die je zelfs in publieke locaties kan dragen.

 

Geluidskwaliteit Turtle Beach Stealth 420X+

Een van de sterke punten van de Stealth 420X+ gaming headset is de geluidskwaliteit. Hoge frequentie geluiden zoals glas dat breekt of gillende banden klinken duidelijk en scherp, maar niet te ruw of verstoord. Het midden bereik, welke vaak ongedefinieerd en dof is bij budget headsets, was goed aanwezig en zijde zacht. Dit betekent dat spraak duidelijk en makkelijk te verstaan was. Zelfs in een luidruchtige omgeving waar er een hoop gaande is, is het makkelijk om de belangrijke geluiden er uit te halen. De bas is tot slot strak en omvattend. Explosies hebben impact en muziek is stevig.

Hiermee willen we uiteraard niet zeggen dat dit de beste audio ervaring is die je kan krijgen. Er zijn premium headsets op de markt die veel duurder zijn dan de Stealth 420X+ en deze bieden zeker verbeteringen. Maar het geluid is zeker bovengemiddeld en biedt een aangename en inlevende game ervaring. Er zijn andere headsets op de markt die een vergelijkbare geluidskwaliteit bieden, maar deze zijn allemaal een stuk duurder dan de Stealth 420X+.

Goedkope Turtle Beach Stealth 420X+ Review

Een ding dat nieuw is bij dit model, is de Superhuman Hearing feature. Door het geluidssignaal te verwerken, worden subtiele atmosferische geluiden in een keer luid en goed aanwezig. De feature werkt precies zoals het omgeschreven wordt, maar je wilt het waarschijnlijk niet altijd gebruiken. Met deze feature ingeschakeld is alles luid. Elke kleine atmosferische aanpassing die gemaakt is door de geluidsontwerpers wordt afgespeeld met hetzelfde volume als een geweerschot of explosie. Maar het is makkelijk om te gebruiken, aangezien er een handige kleine knop aan de zijkant van de oorschelp zit om hem aan en uit te schakelen. We vonden dat deze feature vooral goed werkte met FPS games, zoals Halo en Titanfall. We probeerde het ook met Doom, maar de loeiende gitaren en agressieve atmosfeer paste niet goed bij de gevoeligheid van deze feature.

Het enige nadeel van de Stealth 420X+ is het gebrek aan surround geluid. Aangezien deze headset een USB bron geluidssignaal gebruikt voor de audio transmissie, wordt alleen stereo afgespeeld. We zouden graag willen zien hoe de Superhuman Hearing feature werkt wanneer je dit combineert met 7.1 surround. De twee features lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Maar het is belangrijk om te onthouden dat dit een betaalbaar product is. We hebben veel surround geluid headsets in deze categorie gezien die te veel features laten schieten om dit te bieden en zodoende een geluidservaring bieden die niet eens gemiddeld is. Een kwalitatieve stereo headset is waarschijnlijk beter dan een surround geluidservaring met slechte kwaliteit.

 

Microfoon kwaliteit

De microfoon is een uitstekend model voor deze prijsklasse. Hij is directioneel geoptimaliseerd, dus hij heeft geen dode hoeken, zoals sommige andere mics. Het maakt niet uit waar je hem plaatst, want het geluid wordt versterkt of verlaagd om een duidelijke transmissie te bieden. Zoals veel andere headsets biedt Turtle Beach microfoon monitoring bij de Stealth 420X+. Dit betekent dat je je eigen microfoon output kan horen tussen de normale audio. Dit geeft spreken een veel meer natuurlijk gevoel en je hoeft je geen zorgen te maken dat je te luid of te zacht praat.

Turtle Beach Stealth 420X+

De microfoon is verbonden met een stevige, flexibele kabel. Hij is aardig lang, dus je kan hem aanpassen zoals je wilt. Aangezien de microfoon zo gevoelig is, vonden we de plaatsing niet zo belangrijk als bij andere modellen. Als je de koptelefoon gebruikt voor muziek, films of single player games, dan kan je de microfoon verwijderen.

 

Bouwkwaliteit

De koptelefoon is redelijk duurzaam. Je zou hem waarschijnlijk niet bloot moeten stellen aan flink misbruik, maar dagelijks gebruik zou geen probleem moeten zijn. De plastic is aardig lichtgewicht en de oorschelpen zijn solide gebouwd. De hoofdband rekt voldoende uit om comfortabel te zijn, maar is niet zo flexibel dat de koptelefoon van je hoofd afvalt. Dankzij de rubberen pad bovenop de band en de matte afwerking kan je de koptelefoon zonder speciale carrying case in je rugzak doen en je hoeft je geen zorgen te maken dat hij daardoor kapot gaat.

Beste Turtle Beach Stealth 420X+ Review

Qua functionaliteit is de bouwkwaliteit prima. Maar de headset geeft je niet echt een premium gevoel. Het mechanisme voor het aanpassen van de extensie van de oorschelpen is een breekbaar. Zeker niet zo solide als sommig andere. Hij is licht en voelt een beetje goedkoop aan. Je hebt makkelijk toegang tot de knoppen, maar deze hebben een beetje een zachte feedback. Misschien zijn we echter iets te kritisch en is dit niet een probleem voor jou. Wanneer je deze koptelefoon gebruikt, dan is het makkelijk om te vergeten dat je een middenklasse product gebruikt. Maar wanneer je hem in je handen hebt, dan is de bouwkwaliteit precies wat je verwacht voor de prijs.

 

Bruikbaarheid

Turtle Beach heeft een hoop tijd gespendeerd aan doordachte beslissingen bij de Stealth 420X+ en als een gevolg is hij erg makkelijk om te gebruiken. Instellen tijdens deze Turtle Beach Stealth 420X+ review nam letterlijk maar een paar seconden in beslag. Je doet de USB dongle in een vrije poort op je Xbox One en vervolgens doe je de koptelefoon aan. Het is zo makkelijk. In de draadloze modus zal de headset het zo’n 15 uur uithouden. Wanneer je op moet laden, dan verbind je simpelweg de meegeleverde microUSB kabel met je headset en het andere uiteinde doe je in een vrije poort op je Xbox. De meegeleverde kabel is aardig lang, dus het is zeker mogelijk om hem in je Xbox te doen tijdens het spelen, afhankelijk van de lay-out van je kamer. Dit zal echter wel de beide USB poorten van de Xbox in beslag nemen en alleen maar werken als je een draadloze controller gebruikt. Gelukkig hoef je hem niet lang te verbinden, aangezien het maar drie uur duurt om hem weer volledig op te laden.

Turtle Beach Stealth 420X+ Review

Er zijn knoppen aan de zijkant van de oorschelpen die het mogelijk maken om een aantal van de features te besturen. Een ‘Presets’ knop op de rechter oorschelp geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit een van de vier geluidsinstellingen, namelijk bas boost, bas en treble boost, stem boost en neutraal. Aan beide kanten van de preset knop zit een draaiknop om het volume van de koptelefoon of microfoon aan te passen. De andere oorschelp heeft een knop die de Superhuman Hearing feature zal activeren. Tot slot is er nog een oplaadpoort en 3,5mm aansluiting.

De draadloze ontvanger is ontwikkeld voor de Xbox en heeft een bereik van 10m. Maar de koptelefoon heeft ook ingebouwde Bluetooth, dus je kan hem gebruiken met je mobiele telefoon of tablet.

 

Conclusie van deze Turtle Beach Stealth 420X+ review

Het is erg verfrissend om een bedrijf te zien die zo gefocust is op klantenervaring. Er zijn zoveel gaming producten beschikbaar die alleen maar marketing en hype zijn. De Turtle Beach Stealth 420X+ levert een geweldig geluid voor een verrassend lage prijs. Zijn voorganger was al bekend al bekend als een van de beste waarden op het gebied van gaming audio. Met de Stealth 420X+ heeft het bedrijf simpelweg een aantal kleine updates toegevoegd aan een gerespecteerde headset. Als je je voornamelijk zorgen maakt over het krijgen van de best mogelijke game ervaring in een functioneel en makkelijk te gebruiken pakket, dan is dit absoluut de koptelefoon die je moet kiezen.

Er zijn echter jammer genoeg een paar kleine minpunten. Ten eerste zal deze headset alleen maar werken met de Xbox One, dus PS4 eigenaars moeten op zoek gaan naar iets anders. Ten tweede worden er een aantal kleine verbetering doorgevoerd ten opzichte van de 420X, maar deze zijn minimaal. Als je de voorganger dus voor een mooie prijs kan krijgen, dan zou je deze prima kunnen kopen. Zo niet, koop dan dit nieuwe model die een aantal mooie features heeft die wederom bevestigen dat dit een gaming headset is met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

We hopen dat je genoten hebt van deze Turtle Beach Stealth 420X+ review.

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo