Sony MDR-XB80BS review

Alles is vandaag de dag gemaakt voor onderweg. In de ochtend kunnen we ontbijt en een koffie kopen terwijl we onderweg zijn naar ons werk, we kunnen onze bankzaken doen terwijl we naar het kantoor gaan na de lunchpauze en we kunnen zelfs een date vinden met de simpele swipe van een vinger terwijl we wachten tot de was droog is. Dat komt omdat onze dagen erg vol zijn en iedereen probeert de heilige werkbalans te behouden. Tegelijkertijd wordt onze muziek meer draagbaar en gepersonaliseerd. Met je hele iTunes en Spotify bibliotheken maar een klik weg van je favoriete elektronische apparaat, willen de meeste personen hier volledig van profiteren, zodat we ons leven letterlijk een soundtrack kunnen geven.

Goedkoopste Sony MDR-XB80BS Review

De beste koptelefoons op de markt zijn echter jammer genoeg niet geschikt voor personen die een actieve levensstijl aan hun dagelijkse routine toe willen voegen. We weten dat geen enkele in-ear koptelefoon zo goed zal presteren als een over-ear model op het gebied van geluidskwaliteit, maar het zou fijn zijn als ze in ieder geval ontworpen waren om onze veeleisende routines bij te houden. Dat betekent minder kabels die in de knoop kunnen raken, meer handen vrij en een betere duurzaamheid. Alhoewel een hoop merken in-ear oortjes uit hebben gebracht om deze vraag te beantwoorden, falen de meeste om een combinatie van goede geluidskwaliteit en naadloos handenvrij gebruik te bieden.

Het antwoordt van Sony op dit dilemma is de MDR-XB80BS, welke vol zit met technologie die specifiek ontworpen is om de geluidskwaliteit over draadloze verbindingen te verbeteren. De spreekwoordelijke kers op de taart, is dat Sony beweert dat de MDR-XB80BS je veeleisende routine bij kan houden, binnen en buiten de sportschool en in de regen of zon. In deze Sony MDR-XB80BS review zullen we kijken of deze in-ear koptelefoon deze ambitieuze beweringen waar kan maken.

Vergelijk prijzen nu bij

 • Coolblue:
bekijk aanbieding
 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Art & Craft: bekijk aanbieding
 • Sony MDR-XB80BS review:

  Design

  Fysiek gezien heeft Sony zich aan de basis gehouden met de MDR-XB80BS oordopjes. Ze zijn simpele matte zwarte oordopjes met een naadloze achter de oren boog vorm. Het enige ding dat in de buurt komt van er uitspringen bij deze in-ear koptelefoon, zijn de verscheidene kleuren die beschikbaar zijn.

  Sony geeft je de optie van zwart, blauw of rood. Afgezien van dat zijn er geen toeters of bellen. We denken dat dit de bedoeling van Sony was, aangezien je niet veel serieuze sporters of outdoor liefhebbers ziet met schreeuwerige in-ear koptelefoons tijdens hun workout.

  Beste Sony MDR-XB80BS Review

  De MDR-XB80BS oordopjes zijn extreem lichtgewicht, wat een feature is die erg gewild is in een sportvriendelijk model. Sony heeft duidelijk een hoop tijd gespendeerd aan het nadenken over comfort met deze in-ear koptelefoon. Hij wordt geleverd met 4 extra oordopjes en 3 extra boog afmetingen. En als dat nog niet genoeg is, dan kan je de oordopjes ook nog eens op verschillende manieren dragen, afhankelijk van je activiteitsniveau.

  Als je rustig aan het trainen bent, dan kan je kiezen voor de conventionele ‘Easy-Fit’ of je kan voor de ‘Active-Sports fit’ kiezen als je aan een meer inspannende training doet. Zoals alle draadloze in-ear oordoppen is de MDR-XB80BS ontworpen om het in de knoop raken van kabels te voorkomen en er is alleen maar een korte kabel die de twee oordopjes met elkaar verbind. Deze must-have feature voor draadloze oordopjes is perfect voor zeer actieve gebruikers die altijd onderweg zijn.

  Vergelijk prijzen nu bij

  • Coolblue:
  bekijk aanbieding
 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Art & Craft: bekijk aanbieding
 • Geluidskwaliteit

  De geluidskwaliteit van een in-ear koptelefoon is iets waar we altijd een beetje sceptisch over zijn en grondig onderzoeken en hetzelfde geldt voor de meeste gebruikers. Als je iemand bent die goede geluidskwaliteit op prijs stelt, dan zijn oordopjes bijna altijd een teleurstelling, omdat de technologie gewoon niet de dingen kan bieden die je speakers of over-ear koptelefoon zo goed maken.

  Sony MDR-XB80BS Review

  In-ear koptelefoons lijden hier vaak onder en leveren een vlakke geluidsprestatie en onevenwichtige, onaangename helderheid. Draadloze connectiviteit kan deze problemen verergeren, wat een raadsel is voor merken die actief vriendelijke producten proberen te maken.

  Om dit op te lossen is Sony rond de tafel gaan zitten met een aantal technologie bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verbeteren van draadloos verstuurde geluidsbestanden en het resultaat in de MDR-XB80BS gestopt. De eerste feature komt van aptX, welke lag vrij luisteren biedt, terwijl de geluidskwaliteit van de geluidsbestanden op je telefoon of laptop verbetert worden.

  Dit betekent dat de koptelefoon met je Bluetooth apparaat werkt en begint bij de oorzaak van het probleem. Dit is de eerste feature van vele die het mogelijk maakt om net zo naadloos van draadloos verstuurde muziek te genieten als wanneer het rechtstreeks door koper wordt verstuurd. De MDR-XB80BS heeft ook een ingebouwde LDAC verbeterde codec ondersteuning, welke drie keer zoveel data verstuurd als andere software, zodat je zelfs over een draadloze verbinding kan genieten van geluidskwaliteit met een hoge resolutie. Gecombineerd zal je erg blij (en verrast) zijn met de geluidskwaliteit van de draadloze transmissie.

  Vergelijk prijzen nu bij

  • Coolblue:
  bekijk aanbieding
 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Art & Craft: bekijk aanbieding
 • Functionaliteit

  Voor zo’n lichtgewicht setje oordopjes heeft de Sony MDR-XB80BS een hoop geweldige features. Veel van jullie hebben in het verleden waarschijnlijk problemen gehad met Bluetooth en zijn sceptisch over de prestaties van de koptelefoon. De meeste van deze problemen ontstaan door het feit dat sommige apparaten verbindingsproblemen hebben. Het kan frustrerend zijn om een verbinding te krijgen met iets dat je tijd en geld zou moeten besparen.

  Goedkope Sony MDR-XB80BS Review

  Sony heeft hier uiteraard aan gedacht en heeft daarom het mogelijk gemaakt om een Bluetooth verbinding te maken door het apparaat simpelweg aan te raken (NFC). Dit gebruikt ook niet veel energie, waardoor de koptelefoon ook een geweldige accuduur heeft. Hij wordt ook geleverd met een ingebouwde microfoon en een inline afstandsbediening, zodat je met je handen vrij gesprekken aan kan nemen en voeren terwijl je onderweg bent. Hij is compatibel met zowel Apple als Android, dus deze features kunnen door elke gebruiker gebruikt worden, ongeacht het platform.

  De inline afstandsbediening is ook niet gelimiteerd tot een besturingssysteem. Je kan je muziek beheren zonder je apparaat uit je broekzak te halen en tijdens een workout scrollen, overslaan of pauzeren. Al deze functies maken het zo veel makkelijker voor je om van je muziek en je activiteiten te genieten en dit alles zonder onnodige onderbrekingen.

  Vergelijk prijzen nu bij

  • Coolblue:
  bekijk aanbieding
 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Art & Craft: bekijk aanbieding
 • Duurzaamheid

  Duurzaamheid is een van de sterkste features van de Sony MDR-XB80BS, dus laten we hier eens een kijkje naar nemen. Het belangrijkste is dat de oordopjes bestand zijn tegen zowel regen als zweet. Dus het maakt niet uit of je een outdoor liefhebber bent of 110% geeft in de sportschool, de MDR-XB80BS zal hier geen problemen mee hebben.

  Voor alle momenten daartussen wordt er ook een draagzakje, kabel aanpassing en clip meegeleverd, zodat je de oordopjes comfortabel, makkelijk en veilig kan vervoeren. En als er ondanks alles toch iets gebeurt (wat altijd het geval lijkt te zijn), dan weegt de MDR-XB80BS maar 232 gram, dus zelfs een onbeschermde val zal hem niet beschadigen.

  Accuduur

  Nog een probleem met draadloze koptelefoons is de behoefte om ze op te laden. Het is erg belangrijk om een setje te vinden met een lange accuduur, want anders kan je jezelf wel een klap verkopen als de koptelefoon halverwege je activiteit ermee ophoudt. Gelukkig heeft de MDR-XB80BS een geweldige accuduur, wat je maximaal zeven uur gebruik biedt wanneer hij volledig opgeladen is.

  De oplaadbare lithium ion accu is ingebouwd en de 12mm driver is erg efficiënt, wat het mogelijk maakt om zelfs met hoge volumes te genieten van een lange accuduur. Een slechte driver kan betekenen dat de opgegeven accuduur erg afhankelijk is van de volume van je muziek, wat een zeer teleurstellende les kan zijn die je op de harde manier leert. De Sony MDR-XB80BS zal je niet teleurstellen.

  Comfort

  De MDR-XB80BS is ontwikkeld voor aanpasbare comfort. Alhoewel de meeste merken drie of zelfs maar twee extra oordopjes meeleveren, biedt Sony vier verschillende hybride silicone oordopjes. Iedereen zal de waarde van extra keuze op prijs stellen. Meer afmetingen betekent dat je nooit meer last zal krijgen van irritatie van oordopjes.

  Sony is zelfs nog een stapje verder gegaan en biedt nog eens drie boog afmetingen voor achter je oren en een aanpasbare band, zodat er geen twijfel over mogelijk is dat je hem perfect passend zal krijgen. Het beste van alles is dat je zelfs kan profiteren van de ‘Easy-Fit’ of ‘Active Sports fit’, zodat comfort geoptimaliseerd is voor je specifieke afmetingen en je activiteit.

  Conclusie van deze Sony MDR-XB80BS review

  Hoe weet je of de Sony MDR-XB80BS geschikt is voor jou? Hij is duidelijk gemaakt voor zeer actieve levensstijlen, met de vele aanpassingsmogelijkheden om hem goed passend te krijgen, de regen en zweet bestendigheid en de geluidskwaliteit features die handen vrij gebruik optimaliseren.

  Deze oordopjes hebben zoveel te bieden dat ze een geweldige keuze zijn voor iedereen die op zoek is naar een draadloze in-ear koptelefoon. De duurzaamheid en comfort maken hem perfect geschikt voor atleten en personen die graag actief buiten zijn. Dit zijn erg gewilde features voor personen die een koptelefoon voor onderweg gebruiken.

  Deze oordopjes zijn van boven tot onder goed ontwikkeld. De goed doordachte driver keuze en geavanceerde geluidscompressie betekent dat de geluidskwaliteit veel beter presteert dan vergelijkbare modellen. We zijn er zeker van dat dit de beste draadloze koptelefoon is voor personen met een actieve levensstijl.

  Vergelijk prijzen nu bij

  • Coolblue:
  bekijk aanbieding
 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Art & Craft: bekijk aanbieding
 • LEES OOK:

  Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 test draadloze oordopjes of ga onmiddellijk voor een bluetooth koptelefoon.
  BluetoothKoptelefoon.com
  Logo