Noontec Zoro II Wireless review

Je hebt misschien nog nooit van Noontec gehoord, maar het Australische audiobedrijf bestaat al sinds 2002. De laatste jaren heeft Noontec audioliefhebbers verrast met hun betaalbare en stijlvolle koptelefoons, waar de Zoro de meest noemenswaardige van is. Het bedrijf probeert mee te gaan met de laatste trends en heeft daarom draadloze functionaliteit aan hun meest recente Zoro II koptelefoon toegevoegd. Deze heeft de naam Zoro II Wireless gekregen en in deze Noontec Zoro II Wireless review zullen we kijken wat deze koptelefoon zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Noontec Zoro II Wireless review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Aangenaam geluid
  • Multipoint Bluetooth
  • Geweldige batterijduur

Negatief

  • Goedkope constructie
  • Stof en vingerafdruk magneet

 

Noontec Zoro II Wireless review:

Design en features

Als je de koptelefoons van Noontec al kent (of nog beter, hebt), dan zal de opvolger van de Zoro er vergelijkbaar uitzien. Aan de buitenkant lijkt de Zoro II Wireless bijna als twee druppels water op de bedrade Zoro II HD. Op veel manieren lijkt hij op een koptelefoon merk van Apple, met zijn glanzend zwarte plastic constructie en rode accenten.

Goedkoopste Noontec Zoro II Wireless Review

De linker oorschelp heeft een aan/uit knop, LED lichtje (welke aangeeft of de koptelefoon aan of uit staat), 3,5mm aansluiting voor bedraad gebruik en een NFC gebied voor het snel koppelen van de koptelefoon. De rechter oorschelp heeft volume en afspeelknoppen en een microUSB oplaadpoort.

De Zoro II Wireless is geheel van plastic gemaakt, waardoor hij een beetje goedkoop aanvoelt en dan bedoelen we vooral de luide knak die je hoort wanneer je de koptelefoon uitvouwt. Alhoewel de meeste design keuzes die Noontec gemaakt heeft begrijpelijk zijn, is dit iets waar het bedrijf volgens ons naar moet kijken voor de opvolger van de Zoro II.

 

Comfort en geluidskwaliteit

Voor een on-ear koptelefoon vinden we hem erg comfortabel, maar hij is niet goed om omgevingsgeluid te blokkeren, zoals wanneer je bijvoorbeeld in de trein zit. Op het gebied van aanpassingsmogelijkheden is hij ook een beetje gelimiteerd. We moesten hem met de maximale lengte gebruiken, wat bij andere koptelefoons nooit het geval was. Als je dus een groot hoofd hebt of meestal een pet draagt, dan past de Zoro II Wireless mogelijk niet.

Beste Noontec Zoro II Wireless Review

Op het gebied van geluid biedt de koptelefoon warme en aangename klanken. Er is een lichte midden bas, welke goed werkt voor pop, rap, EDM en andere muziek waar veel bas in zit. De hoge klanken en het treble detail zijn goed, maar kunnen niet opboksen tegen de kristalheldere klanken van de Audio Technica ATH-SR5BT.

De bas is ook stevig en fijn, maar is niet zo sterk als bij de Beats Solo 2 Wireless. De Beats heeft misschien echter een luidere bas, maar deze klinkt een beetje ongecontroleerd en mist de textuur van de Zoro II Wireless. De Beats Solo 3 Wireless lijkt hier geen verbetering in gebracht te hebben, maar dat zullen we zelf moeten ontdekken. De Beats kost echter €299, wat twee keer zoveel als de Zoro II Wireless is (verkrijgbaar vanaf €148).

Wanneer je de prijs van de Zoro II Wireless meeneemt in je overweging, dan is de geluidskwaliteit aardig goed, maar niet memorabel. Niks van het geluid van deze koptelefoon springt er echt uit, maar in onze ogen is dat iets goeds. Hij klinkt goed zonder echt grote minpunten te hebben. Al me al biedt hij een aangename luisterervaring, zolang je niet verwacht dat hij details in je muziek onthult die je nog nooit opgemerkt hebt.

 

Andere dingen om te overwegen

Noontec claimt een batterijduur van 35 uur met de Zoro II Wireless en tijdens onze testen bleek dit ook het geval te zijn. We hadden moeite om hem leeg te krijgen, dus de gemiddelde luisteraar zal hem maar een keer per week hoeven op te laden als je van plan bent om hem een paar uur per dag te gebruiken.

Een extra pluspunt van de Zoro II Wireless is de toevoeging van multipoint Bluetooth ondersteuning. Dit maakt het mogelijk om twee apparaten tegelijkertijd met de koptelefoon te verbinden. Dit is een enorme bonus als je meerdere apparaten gebruikt en geen tijd wilt verspillen met het graven door instellingen om je apparaten te verbinden en een feature die te weinig koptelefoons hebben. Er is geen actieve noise-cancelling, maar dat is een feature die je over het algemeen niet tegenkomt in deze prijsklasse.

 

Conclusie van deze Noontec Zoro II Wireless review

Als je een draadloze on-ear koptelefoon wilt die goed klinkt en je lange tijd kunt gebruiken, dan is de Noontec Zoro II Wireless een uitstekende keuze. De design keuzes zullen misschien niet iedereen kunnen bekoren, maar als dit iets is wat je mooi vindt, dan zal je blij zijn met hoe hij presteert. Al met al is dit een relatief betaalbare koptelefoon die net zo goed klinkt als sommige duurdere modellen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo