Motorola VerveOnes+ review

Hardlopen is simpel genoeg, dus waarom zou je het lastiger maken met zware oordopjes die alleen maar rondslingeren of afleiden? Motorola hoopt dat je het hiermee eens bent en dat is waarom het bedrijf de VerveOnes+ heeft gemaakt. Dit zijn draadloze oordopjes die ontworpen zijn om te gebruiken tijdens het trainen. In deze Motorola VerveOnes+ review zullen we kijken of deze oordopjes hier ook geschikt voor zijn.

Beste Motorola VerveOnes+ ReviewDe VerveOnes+ zijn onderdeel van een recent gelanceerd spin-off merk van Motorola, VerveLife. Dit merk wordt door het bedrijf omschreven als een collectie van draagbare, draadloze en waterbestendige apparaten die bedoeld zijn voor personen die veel onderweg zijn of een actieve levensstijl hebben.

Dat klinkt allemaal geweldig, maar er is een probleem met de marketing van Motorola. De VerveOnes+ zullen je namelijk €199 kosten, wat erg hoog is voor oordopjes die voor de rest geen andere technologie, zoals een hartslagmeter hebben.

En alhoewel we zeker van hem genoten hebben, komt bij ons wel de vraag naar boven of het eerlijk is om de prijs van een game console te vragen voor een in-ear koptelefoon (ondanks de chique uitstraling).

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Motorola VerveOnes+ review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Geweldige oplaad case
 • Zit goed in je oren
 • Verbinding is over het algemeen consistent

Negatief

 • Erg duur
 • Gebrek aan features
 • Middelmatige audio

Belangrijkste features

 • 12 uur batterijduur
 • Dubbele microfoon
 • Siri/Google Now compatibel
 • IP57 zweet resistentie
 • Oplaad case
 • Prijs tijdens deze Motorola VerveOnes+ review:

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Motorola VerveOnes+ review:

Design en ergonomie

De VerveOnes+ zijn echt klein. Elk oordopje is ongeveer zo groot als een knikker, met een kleine stukje silicone dat uitsteekt. Hij heeft een zwarte en oranje kleur, waar de meningen verdeeld over zullen zijn. Wij vinden ze echter prima en de enige markeringen zijn een L en R om aan te geven welke oordopje in welk oor moet.

Er zit een kleine ronde knop op de achterkant van elk oordopje die gebruikt kan worden om het afspelen van muziek aan te sturen of telefoongesprekken aan te nemen. En aan de andere kant zitten kleine pins voor het opladen.

Motorola VerveOnes+

Een van de beste features van de VerveOnes+ is hoe je ze oplaad. Deze oordopjes worden geleverd met een kleine, cilindervormige case gemaakt van plastic en deze heeft dezelfde oranje en zwarte kleur. Een draai mechanisme onthult de binnenkant van de case, waar twee holle gleuven inzitten vol met oplaad pins, waar je de oordopjes in plaatst. Draai de case weer dicht en daarna kan je hem via een microUSB verbinden om de oordopjes op te laden. Je zal een zwakke witte gloed zien wanneer de oordopjes verbonden zijn, zodat je weet dat je ze goed verbonden hebt.

Dit is een geweldige aanpak, aangezien draadloze oordopjes erg onhandig en makkelijk om kwijt te raken zijn. Het concept van het hebben van een veilige carrying case die de oordopjes ook op kan laden is iets dat sommige concurrerende koptelefoon fabrikanten ook zouden moeten gebruiken.

Door het compacte design van de VerveOnes+ zijn ze ook indrukwekkend licht. Je merkt het gewicht in je oren niet echt op. Ze passen goed in je oren, alhoewel we ze wel drie of vier weer in onze oren moesten drukken tijdens een hardloop sessie van 5km, wat niet echt een groot probleem zou moeten zijn. Vooral wanneer je bij steile heuvels naar beneden rent hebben ze de neiging om losser te gaan zitten. Maar ze zijn comfortabel, zitten over het algemeen goed in je oren en zijn dankzij het ontbreken van bedrading makkelijk om aan te passen tijdens het bewegen.

Al met al is het design hetgeen wat we het indrukwekkendst vinden van de VerveOnes+. Het lijkt allemaal goed doordacht en uitgevoerd. En ze zitten indrukwekkend goed in je oren voor een stel oordopjes zonder haakjes of wingtips.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Features Motorola VerveOnes+

Er zijn jammer genoeg niet een overvloed aan features waar we het over kunnen hebben. De enige op sport gefocuste is de IP57 certificering. Dit betekent dat de oordopjes zweet- en waterbestendig zijn en veilig in het water gedunkt kunnen worden tot een diepte van drie meter gedurende maximaal 30 minuten. Desalniettemin raden we niet aan om dat te doen en het is zeker weten niet een goed idee om te zwemmen met de VerveOnes+. De waterbestendigheid moet je meer als een extra beveiliging zien, in plaats van een absolute garantie.

Goedkope Motorola VerveOnes+ Review

Wat dit in de praktijk betekent is dat je met deze oordopjes zonder problemen in de regen hard kunt lopen, wat uiteraard erg handig is in het altijd regenachtige Nederland. We hadden in ieder geval geen problemen tijdens het gebruik in vochtige omstandigheden.

Het is het ook waard om op te merken dat de VerveOnes+ geïntegreerde dubbele microfoons hebben, zodat je de oordopjes kan gebruiken om telefoongesprekken te voeren. Dit betekent dat ze compatibel zijn met zowel Siri als Google Now. Maar dit is niet een uniek iets.

De oordopjes werken prima alleen, maar je hebt ook de optie om de Hubble Connect voor VerveLife app te downloaden. Een van de beste app features is een kaart die je laat zien waar je oordopjes het laatst verbonden waren voor het geval je ze kwijt raakt.

Maar de meeste personen zullen het meeste gebruik maken van de equalizer, welke je zes verschillende audioprofielen geeft om mee te spelen, namelijk: Bass, Live, Brilliant, Balanced, Rhythm en Moto Sound. We zullen verderop verder in gaan op het geluid, maar we waren blij dat er tenminste een paar opties waren om het geluid aan te passen.

Motorola VerveOnes+ ReviewDe Hubble Connect app werkt echter niet probleemloos. Zo kan je alleen maar met de app verbinden als je beide oordopjes in de case hebt gedaan. Dit betekent als je verschillende equalizer instellingen voor een liedje uit wilt proberen, je steeds je oordopjes in de case moet doen om van Modus te wisselen. Het is aardig frustrerend en de kans is groot dat je deze optie daarom volledig niet gebruikt. Met de app verbinden is ook niet naadloos, dus je hebt zeker weten een beetje geduld nodig.

Het grootste probleem is echter dat je geen specifieke fitness features hebt, zoals een afstands- of hartslagmeter. Concurrerende koptelefoons, zoals de Jabra Elite Sport hebben het voor elkaar gekregen om een hartslagmeter toe te voegen voor dezelfde prijs, dus waarom heeft Motorola niet een meer compleet pakket aangeboden?

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geluid en prestaties

De prestaties waren over het algemeen prima met de VerveOnes+. We hebben de oordopjes nu een paar maanden gebruikt en maar een paar keer ervaren dat de verbinding weg viel. Een telefoon via Bluetooth met de oordopjes verbinden neemt maar een paar seconden in beslag, aangezien ze direct op zoek gaan naar een apparaat wanneer je ze uit de case haalt. Het bereik is ook goed en het aangegeven bereik van 10 meter kunnen we bevestigen, alhoewel we denken dat je zo’n groot bereik nooit nodig hebt.

Het grootste probleem op het gebied van prestaties is de consistentie van het oplaadmechanisme. Het gebeurde een paar keer dat we de oordopjes uit de case haalde voor een hardloop sessie om er achter te komen dat ze volledig leeg waren, ondanks dat ze uren verbonden waren. De oordopjes leken altijd goed in de case te zitten, dus mogelijk zijn de oplaad pins temperamentvol of wordt de verbinding heel makkelijk verbroken.

Maar zodra ze opgeladen zijn is de batterijduur indrukwekkend. Motorola claimt dat de oordopjes 12 uur muziek spelen aan kunnen, maar dit bereik je alleen maar door de oordopjes weer aan te vullen met de case. De oordopjes zelf houden het zo’n drie uur uit. We behaalde nooit het limiet, maar we namen de VerveOnes+ wel mee op verscheidene hardloopsessies van een uur zonder dat de batterij leeg raakte. We gebruikte de oordopjes ook tijdens een volle werkdag achter een bureau. Dit was ongeveer vier tot vijf uur muziek afspelen en de VerveOnes+ hielden het goed uit.

Goedkoopste Motorola VerveOnes+ Review

Het geluid was ook prima, maar als je een echte audio liefhebber bent, dan zijn dit waarschijnlijk niet de oordopjes voor jou. Ze zijn ongeveer vergelijkbaar met de oordopjes die je meegeleverd krijgt bij een Samsung Galaxy S7. De Jabra Sport Pulse Wireless had bijvoorbeeld een betere geluidskwaliteit.

Het probleem is dat de audio niet goed gedefinieerd is, wat een probleem kan zijn als je ze gebruikt tijdens trainingssessies, door mogelijk een luider omgevingsgeluid. Er is voldoende bas voor zulke kleine oordopjes, maar het is dik en mist subtiliteit. De treble mist daarnaast de helderheid die je verwacht bij dure oordopjes, alhoewel het Brilliant profiel dit wel iets verbetert.

Vergelijk prijzen nu bij:

Het grootste minpunt van het audiopakket is het volume. Dit is aardig laag en niet luid genoeg voor extra energie tijdens een trainingssessie in een luide omgeving of wanneer je gewoon luistert in een drukke trein. Dit kan je mogelijk vergeven door de kleine afmetingen van de VerveOnes+, maar vergelijkbaar kleine oordopjes presteren beter, dus we zijn niet overtuigt.

Als je echter je oordopjes al nooit echt heel luid gebruikt en alleen gebruikt voor hardloopsessies in rustige omgevingen, dan zal je ze prima vinden.

 

Moet je de Motorola VerveOnes+ kopen?

Alhoewel de VerveOnes+ zeker weten prijzig zijn, zijn ze niet de enige sport oordopjes met een premium prijskaartje. Zo betaal je voor de Bragi The Dash oordopjes een flinke €299, maar deze hebben 4GB ingebouwde opslag voor het opslaan van liedjes.

Maar er zijn zeker goedkopere opties. Zo kan je de Jabra Sport Pulse Wireless oordopjes voor €130 kopen en deze hebben zelfs een ingebouwde hartslagmeter, maar de oordopjes zijn wel met een kabel met elkaar verbonden. Jabra heeft ook volledige draadloze oordopjes, welke de Jabra Sport Elite heten en deze zullen we zeker weten binnenkort onder de loep nemen. Daarnaast zijn er ook nog de erg controversiële Apple Airpods, welke iets duurder zijn dan de Jabra met €179, maar nog steeds goedkoper dan de VerveOnes+.

Met een gemiddeld geluid en weinig features, is het lastig om de VerveOnes+ aan te bevelen. Hun ergonomie is hetgeen wat ze echt geweldig maakt. Ze zitten namelijk niet in de weg, de oplaad case is geweldig en ze zitten goed in je oren. Het zijn misschien niet oordopjes die er echt uitspringen, maar ze zijn over het algemeen betrouwbaar en dat is misschien voldoende voor de meeste personen om de belachelijk hoge prijs te rechtvaardigen.

Persoonlijk verkiezen we echter liever beter geluid en meer features om een beetje op het gebied van design op te offeren.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie van deze Motorola VerveOnes+ review

Deze goed ontworpen oordopjes verdienen voldoende pluspunten op het gebied van design, maar een middelmatig geluid en gebrek aan features maken het hoge prijskaartje moeilijk of misschien zelfs onmogelijk om te accepteren.

BluetoothKoptelefoon.com
Logo