Kitsound Outrun review

De Kitsound Outrun is een betaalbare Bluetooth sport koptelefoon. Hij heeft een band die achter je nek langs loopt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je hem kwijtraakt en haakjes om ervoor te zorgen dat de oordopjes goed in je oren blijven zitten. Met redelijke features en een degelijke toonbalans lijkt hij in eerste instantie een goede optie te zijn. Het geluid is echter niet goed genoeg voor zo’n €70 en de oordopjes zijn ook niet comfortabel. In deze Kitsound Outrun review zullen we het allemaal bespreken.

Vergelijk prijzen nu bij:

Kitsound Outrun review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Goedkoop
  • Zweetbestendig

Negatief

  • Middelmatige geluidskwaliteit
  • Bluetooth signaal hapert soms
  • Oncomfortabel

Belangrijkste features

  • Bluetooth met aptX
  • 6 uur batterijduur
  • Prijs tijdens deze Kitsound Outrun review: 

Kitsound Outrun review:

Design en comfort

De Kitsound Outrun is een nekband koptelefoon, maar is een mindere design uitdaging dan de nieuwste generatie draadloze koptelefoons, zoals de nieuwe Apple AirPods. Een kabel tussen de oordopjes geeft Kitsound ruimte voor de noodzakelijke batterij en elektronica.

Beste Kitsound Outrun Review

De oordopjes zijn redelijk groot vergeleken met conventionele standaarden, maar het lijkt er op dat de batterij van de koptelefoon in de behuizing van de afstandsbediening zit, welke net onder je rechter oor hangt.

Op het eerste gezicht lijkt het design goed doordacht. Afspeel besturingen zitten vast met oor haak stabilisatoren, welke er net zo uitzien als die van de Bose SoundTrue Ultra, een erg comfortabele koptelefoon.

In de praktijk zijn de oordopjes echter problematisch. De afstandsbediening blijft vaak achter dingen haken en kan zelfs het rechter oordopje uit je oren trekken.

De oordopjes zijn ook niet echt comfortabel, wat voor het overgrote deel komt omdat ze niet gevormd zijn volgens de vorm van je oren. Geen enkel oor is hetzelfde natuurlijk, maar wij vonden dat de oordopjes na verloop van tijd ongemak veroorzaakte.

Wat we wel erg fijn vinden van deze koptelefoon, is dat in de doos verschillende haken en oordopjes meegeleverd worden. We konden ze niet zo goed passend krijgen als die van Bose, maar het experimenteren met dopjes is cruciaal om zowel het beste geluid en een redelijke geluidsisolatie te krijgen.

Deze koptelefoon is ook zweetbestendig met een IPX4 certificering. Dit betekent dat hij spatwater bestendig is, maar niet volledig ondergedompeld kan worden in water.

Goedkope Kitsound Outrun Review

Dus het idee achter het design is geluid, maar de uitvoering is niet perfect. Het laat zien waarom het overgrote deel van zulke oordopjes een batterij in het midden van de nekband hebben, zodat het gewicht meer gelijkmatig verdeeld is.

De batterijduur is ook niet geweldig. Kitsound claimt zes uur gebruik, maar aangezien je het volume aardig hoog moet zetten, is de kans groter dat je een gebruiksduur tussen de vier tot vijf uur krijgt. Dit komt iets te dicht in de buurt van de belachelijk korte gebruiksduur van volledig draadloze oordopjes.

Vergelijk prijzen nu bij:

Bluetooth wireless

Zoals zo’n beetje elke koptelefoon met deze stijl gebruikt de Kitsound Outrun Bluetooth om muziek op je telefoon te ontvangen. Het is makkelijk om in te stellen en we raakte geen een keer de verbinding kwijt tijdens het testen. De betrouwbaarheid van de verbinding is echter verre van geweldig.

Bewegingen zorgen regelmatig voor haperingen die afleidend zijn, maar een probleem van de meeste goedkopere Bluetooth koptelefoons. Dit kwam het vaakst voor tijdens het gebruik in een drukke stad, aangezien de koptelefoon moet concurreren met een hoop draadloze storing, maar ook in rustigere omgevingen hadden we hier af en toe last van.

Een leuke verrassing is dat de Outrun aptX ondersteund, waardoor je een meer kwalitatieve stream dan standaard Bluetooth krijgt. Er is echter geen NFC om het koppelen sneller te maken.

Geluidskwaliteit Kitsound Outrun

Je hebt de keuze uit geluidsprofielen met de Kitsound Outrun. Als je wilt kunnen horen wat er om je heen gebeurd, dan zal een kleiner oordopje met een grotere haak de isolatie verminderen. Voor het meer traditioneel passen gebruik je een groter oordopje, welke je gehoorkanaal volledig blokkeert. Er is een aardig groot verschil in geluid met deze twee stijlen.

Met de kleinere dopjes is de bas veel minder sterk, wat volgens ons voor een meer evenwichtige klank zorgt. Maar aangezien de koptelefoon afgestemd is voor een volledige sluiting, maakt dit het middenklasse geluid een beetje ruw. Tijdens hogere volumes wordt het meer een uitdaging om hier naar te luisteren.

De traditionele stijl maximaliseert de isolatie waardoor je minder op de hoogte bent van wat er om je heen gebeurt. De bas is sterker, maar nog steeds niet geweldig.

Goedkoopste Kitsound Outrun Review

Het lagere uiteinde is een beetje langzaam en dreunend, wat resulteert in een klassiek warm maar lui geluid. Dit lost het probleem op met de ruwe middenklanken die je krijgt met de andere stijl, maar het betekent ook dat de dynamiek en energie totaal niet in de buurt komt van bedrade alternatieven in deze prijsklasse.

Het is dus een basisgeluid, maar de wijdere lage klanken zullen helpen om het te geluid versterken tijdens het hardlopen, wat tijdens rustig luisteren ervoor zorgt dat ze te veel domineren.

Zolang je de oordopjes goed passend krijgt klinken de mids en treble redelijk, alhoewel ze bijna niet boven de sterke bas uit kunnen komen. Een van de grootste problemen met de oordopjes, is dat je ze heen en weer moet wrikken om een optimaal geluid te krijgen en dit is precies wat voor de ongemak zorgt die we eerder benoemd hebben.

Moet je de Kitsound Outrun kopen?

De Kitsound Outrun is een koptelefoon met een hoop problemen. Hij had comfortabeler kunnen zijn, beter kunnen klinken en het was mooi geweest als de grote afstandsbediening niet zo vaak achter dingen bleef haken.

Het moge duidelijk zijn dat we geen fans zijn. Voor een vergelijkbare koptelefoon van de grotere merken betaal je echter al snel tegen de €150 of zelfs nog meer. Het probleem is echter dat we niet zeker weten dat de kwaliteit van de Kitsound Outrun veel beter is dan de merkloze koptelefoons die je online kan vinden voor minder dan de helft van de prijs.

Conclusie van deze Kitsound Outrun review

Een betaalbare sport koptelefoon, maar de geluidskwaliteit en de Bluetooth betrouwbaarheid zijn verre van perfect.

Vergelijk prijzen nu bij:

LEES OOK:

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste draadloze oordopjes of ga onmiddellijk voor een bluetooth koptelefoon.
BluetoothKoptelefoon.com
Logo