Sony MDR-ZX330BT review

Batterijduur is altijd een probleem met Bluetooth koptelefoons, vooral tijdens lange reizen, wanneer je je gewoon even een paar uur af wilt zonderen van de buitenwereld. Dat zal echter niet een probleem zijn met de Sony MDR-ZX330BT. Deze betaalbare Bluetooth koptelefoon (verkrijgbaar vanaf €65) heeft een geweldige batterijduur van 30 uur. Lang genoeg voor een halve reis rond de wereld. In deze Sony MDR-ZX330BT review zullen we er alles over vertellen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Sony MDR-ZX330BT review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • 30 uur batterijduur
  • Comfortabel om te dragen
  • Goede geluidskwaliteit

Negatief

  • Lichtgewicht bouwkwaliteit
  • Geen bedrade optie wanneer de batterij leeg is

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Sony MDR-ZX330BT review:

Design en comfort

Gelukkig is de Sony MDR-ZX330BT ook comfortabel genoeg om gedurende lange periodes gedragen te worden. We moeten toegeven dat de grote plastic hoofdband je er een beetje uit laat zien als een Cyberman van Dr. Who, maar de oorkussens (die op je oren rusten) zijn comfortabel gevuld. Het algehele gewicht van 150 gram betekent daarnaast dat je bijna niet opmerkt dat je hem op je hoofd hebt.

Alle besturingen zitten op de rechter oorschelp en de verschillende knoppen zijn groot genoeg om deze met je vingers te vinden wanneer je het volume aan wilt passen of een ander nummer wilt horen. De Bluetooth koppeling was recht toe recht aan met zowel een laptop als smartphone en onze enige klacht is dat de voorwaarts/achterwaarts besturing een beetje onhandig aanvoelt. We moesten de Play knop naar achteren duwen om naar het volgende nummer te gaan en andersom, wat een beetje raar aanvoelde.

De oorschelpen kan je ook in elkaar vouwen als je een beetje ruimte moet besparen wanneer je ze met je meeneemt, maar dit is waar de lichtgewicht plastic constructie van de koptelefoon een gemengd gevoel achterlaat. Hij voelt gewoon niet stevig aan en de scharnieren van de oorschelpen voelen vooral erg kwetsbaar aan. We zouden onze zorgen maken als we hem in onze rugzak of een bagageruimte in een vliegtuig zouden stoppen en het is jammer dat er geen beschermende case meegeleverd wordt. Het is ook een beetje teleurstellend dat de koptelefoon geen 3.5mm audio aansluiting heeft, wat het mogelijk zou maken om hem als een normale koptelefoon te gebruiken wanneer de batterij uiteindelijk leeg is.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geluidskwaliteit Sony MDR-ZX330BT

De geluidskwaliteit is echter goed. Je krijgt uiteraard niet een geluid voor audioliefhebbers met deze prijs en de midden en hogere frequenties klonken een beetje onduidelijk toen we met een laag volume luisterde. Zet het volume echter hoger en het geluid wordt veel duidelijker, vooral bij hoge stemmen en de Sony MDR-ZX330BT deed goed werk om het detail in sommige Queen harmonieën naar voren te brengen. De bas was vaak wel een beetje dreunend en traag, dus de koptelefoon is mogelijk niet de beste keuze voor snelle dance muziek, maar hij is prima voor de meeste rock en pop.

Beste Sony MDR-ZX330BT Review

 

Conclusie van deze Sony MDR-ZX330BT review

Met de huidige prijs van €65 is de Sony MDR-ZX330BT een uitstekende deal. De geluidskwaliteit is goed, hij is comfortabel om te dragen en de indrukwekkende batterijduur betekent dat je hem kan blijven gebruiken wanneer veel duurdere koptelefoons er al mee opgehouden zijn.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo