Sms audio sync by 50 cent review

Teveel Gebonk, voor deze On-ear draadloze koptelefoon

Voordelen

Sms audio sync by 50 koptelefoon

Aantrekkelijk, stevig ontwerp; Comfortabele pasvorm; Lange accuduur; Goedkoop

Nadelen

Muziek klinkt op hoger volume verwrongen; Bas en middentonen zijn vaag; Telefoongesprekken hebben echo

Oordeel

De lange accuduur en comfortabele pasvorm kunnen niet compenseren voor de overdreven bas van de SMS Audio Sync by 50.

Klik hier voor de beste online prijs & meer info >>>

LEES OOK:

Sms audio sync by 50 cent review

Terwijl Dr. Dre’s Beats Audio miljardendeals heeft binnengehaald met Apple, heeft de koptelefoonlijn van 50 Cent bijlange na niet zoveel succes geoogst. Niet dat hij het niet geprobeerd heeft, want de rapper/acteur heeft samen met SMS Audio meer producten met de naam van 50 gelanceerd dan ik kan tellen. (Binnenkort komt mijn review uit van de Sync by 50 Wireless Sport, gepromoot door basketballer Carmelo Anthony!) Maar soms is alleen sterallure niet genoeg.

In het geval van de SMS Audio Sync by 50 Cent On-Ear Wireless koptelefoon komt het allemaal aan op de audiokwaliteit. Ondanks enkele aanpassingen aan de driver blijft deze on-ear hoofdtelefoon een bedompte, ongerafineerde prestatie geven, waarbij hij zijn fouten probeert te verhullen onder overdreven bas. Deze headset is niet de best klinkende keuze voor muziekliefhebbers met een hekel aan snoeren.

sms-audio-sync-by-50-wall

Ontwerp

Ik hou zelf meer van leer en geborsteld aluminium, maar ik moet toegeven dat de glanzende plastic Syncs er goed uitzien. Het merendeel van het frame bestaat uit een glanzend lichtgrijs dat het bedrijf Cool Silver heeft genoemd. Als je niet zo van zilver houdt – of gewoon niet zo cool bent – zijn ze ook verkrijgbaar in Shadow Black. De schuimen hoofdband is bedekt met zacht wit leer met blauwe stiksels. De bovenkant van de Sync is bestempeld met het SMS Audio-logo, net zoals iedere grijze oorkap.

Op de buitenste ring van de rechterspeaker zitten knoppen voor het volume en om nummers door- en terug te spoelen. De aan/uit- en Bluetoothknop bevindt zich bovenop de speaker, waar onderop een 3.5mm audiopoort zit voor het geval je hem aan de kabel wil hangen. De linkerspeaker heeft alleen een enkele microUSB-poort aan de onderkant. Ingebouwde scharnieren aan de onderkant van de koptelefoon kunnen omhoog klappen, om zo een compacte vorm te maken die perfect in de meegeleverde, harde stoffen zwarte draagtas met blauwe accenten past.

Voor de momenten waarop de lithium-ionaccu van de Sync leeg is levert SMS Audio een felblauwe audiokabel mee. De kabel heeft een kleine afstandsbediening met een ingebouwde microfoon voor telefoongesprekken.

sync Sms audio by 50

Comfort

Met dank aan wat OvalFit-technologie wordt genoemd zien de eivormige oorkussens eruit als designstoelen uit de jaren 60. Normaal gesproken ben ik geen fan van on-ear koptelefoons, vanwege de constante druk die ze op mijn verdacht kleine oren uitoefenen, maar de Sync bleek strak te zitten op een goede manier. De dikke, zaadvormige oorkussens zaten opvallend prettig, zelfs na een rit van drie-en-een-half uur van Amsterdam naar Frankrijk. Ik viel zelfs meerdere keren tijdens de reis in slaap, en werd wakker met de koptelefoon op precies dezelfde plek.

De koptelefoon weegt nauwelijks 160 gram, veel lichter dan de Jabra Revo Wireless van 230 gram. Maar ondanks zijn extra gewicht paste de Revo beter, en drukte hij niet op mijn oren.

Klik hier voor de beste online prijs & meer info >>>

Bluetooth

De oorspronkelijke draadloze koptelefoon van SMS maakte gebruik van Kleer-technologie, wat tot betere geluidskwaliteit had moeten leiden dan Bluetooth. Die laatste techniek blijkt genoeg verbeterd te zijn om het bedrijf te doen wisselen, wat betekent dat gebruikers niet meer met een onhandige dongel hoeven te werken. Je kunt nu ook geen vier Sync-koptelefoons meer verbinden met één audiobron, maar ik betwijfel of veel mensen stonden te springen bij de gedachte aan een stille disco met vier mensen.

De hoofdtelefoon was snel en eenvoudig te koppelen. Door de aan/uitknop neer te drukken voor drie seconden begint het statuslampje snel te knipperen, om aan te geven dat het apparaat in de koppelmodus zit. Vervolgens ga je naar de Bluetoothinstellingen op je telefoon, druk je op ‘koppelen’, en ben je klaar om los te gaan.

Hoe makkelijk hij ook te koppelen was, de Jabra’s Revo maakt het proces met NFC nog eenvoudig, en met 1 tot 2 seconden ook korter.

Zodra de Sync gekoppeld was bleken de knoppen op de rechterspeaker makkelijk in gebruik. Behalve de volumeknoppen en de door- en terugspoelfuncties dient de grote S ook als pauzeerknop. Ik was positief verrast toen ik erachter kwam dat de besturing prima werkt met mijn Nokia Lumia 928, net als met mijn Samsung Galaxy S4 en de iPhone 5s van het kantoor. Het koste niet meer dan het indrukken van een knop om te wisselen van Selena Gomez’s “Love You Like A Love Song” (reken me hier niet op af) naar “Sweetest Taboo” van Sade.

koptelefoon Sms audio sync by 50

Prestaties

Net zoals bij de oorspronkelijke Sync zou ik uitkijken met het volume. Omdat de koptelefoon zijn eigen volumeknoppen heeft kan je, door die én je telefoon op 11 te zetten, je oren aardig verknallen. Toen ik het waagde om het volume op te voeren klonken alle nummers meteen verwrongen, wat nog meer motivatie is om het rustig te houden.

De custom 40-mm speakers laten meer definitie horen dan het vorige over-ear model. Maar zelfs op een acceptabel luisterniveau klinkt het lage segment even overweldigend als de over-ear koptelefoon van SMS, zelfs voor iemand die zo’n basjunkie is als ik.

Tijdens het luisteren naar 50’s “P.I.M.P. (Remix)” verdronk de Sync het nummer in bas; hierbij vergeleken klonk de steel drum achter het nummer helderder op de Jabra Revo. Ik kon ook de details van de track niet onderscheiden, zoals de achtergrondstemmen in het refrein van Snoop Dogg.

De Sync deed het iets beter bij nummers met minder intensieve bas, en leverde een respectabele opvoering van Anita Baker’s versie van “Lately.” De piano was relatief helder en warm, net zoals de snares en achterliggende percussie. De stemmen waren echter nogal plat en verdrongen. Ik had liever de Jabra voor dit nummer, die een breder geluidsspectrum levert waardoor ieder element de ruimte krijgt. Het resultaat: veel minder rommelig, feller geluid.

Sms audio sync by 50 zijkant

Accuduur

Hij blijft maar doorgaan en doorgaan. Volgens SMS Audio houdt de Sync by 50 het tot 12 uur vol met een enkele lading, en daarmee is hij gelijk aan de claim van de Jabra Revos. Ik heb de Sync aardig intensief gebruik tijdens mijn rit van Amsterdam naar Frankrijk, en de koptelefoon bleef vrolijk doorgaan na 3,5 uur constant gebruik. Een audiokabel wordt meegeleverd voor wanneer de lithium-ionaccu uiteindelijk toch leeg raakt.

Telefoongesprek

In een stille ruimte sluit de passieve ruisonderdrukking van de Sync omgevingsgeluid prima uit, zodat ik een snel gesprek met mijn vriend kon houden. Het gesprek klonk echter alsof het onder water was aan mijn kant, terwijl hij merkbare echo hoorde bij alles wat hij zei.

De situatie werd alleen maar erger toen ik naar buiten stapte, de drukte van New York in. Ons onderwatergesprek moest nu wedijveren met sirenes, bouwwerkzaamheden, en wind. Het mag duidelijk zijn dat de Sync de taak niet aan kon, waardoor we ons gesprek stil moesten leggen tot ik een rustigere plek had gevonden.

Conclusie Sms audio sync by 50 cent review

Als fan van dreunende bas en overdreven presentatie wilde ik de SMS Audio Sync by 50 echt goed vinden. De koptelefoon heeft een strak, stevig ontwerp, belachelijk lange accuduur, en behoorlijk wat kracht in de lage tonen. Helaas verdringt dat gedram de rest tot een vage bende. Als het mijn geld was zou ik de Jabra Revo Wireless aanraden, die beter gebalanceerd geluid, een interessant uiterlijk, NFC, en een gelijk uithoudingsvermogen biedt.

Klik hier voor de beste online prijs & meer info >>>

 

Zoek je een alternatief?

Bekijk hier onze Koptelefoon TOP 10

 

BluetoothKoptelefoon.com
Logo