SKULLCANDY Grind Wireless review

Vorig jaar lanceerde audiofabrikant SKULLCANDY voor het eerst een koptelefoon die in de smaak viel: de Grind, een on-ear model dat erg comfortabel op de oren zat en relatief goede prestaties neerzette gezien de lage prijs (op het internet kan je het oude model voor zo’n €50 terugvinden). Nu pakt het bedrijf uit met een Bluetooth-versie – de SKULLCANDY Grind Wireless – met een prijskaartje van iets minder dan honderd euro.

Vergelijk prijzen bij:

 

SKULLCANDY Grind Wireless review:

Ontwerp uniek in zijn genre

Het design van de Grind Wireless is er gelijkaardig aan dat van haar voorganger. Het toestel komt in zes verschillende uitvoeringen. De Grind is licht maar is stevig gebouwd, met een metalen hoofdband en oorschelpen uit kunststof die er al sinds niet goedkoop uitzien. Hij zit erg comfortabel op je hoofd, uitzonderlijk voor een on-ear model als je het ons vraagt. Hoewel over-ear hoofdtelefoons een betere geluidsisolatie bieden, mag de SKULLCANDY Grind Wireless er ook best zijn. Het gaat natuurlijk om een draadloos model dat Bluetooth ondersteunt, maar met de meegeleverde kabel kan je ook met snoer luisteren. Handig wanneer je batterij het laat afweten en je toch even enkele van je beste tunes boven wil halen.

skullcandy-grind-wireless-review

De bedieningsknoppen werden in de rechteroorschelp verwerkt, samen met een microfoon. Met de afspeelknop kan je dus niet alleen je muziek starten of pauzeren, maar ook telefoontjes opnemen wanneer je je mobieltje hebt gekoppeld aan het apparaat via Bluetooth. Door de tracks bladeren kan je door de volumeknoppen in te houden. Volgens de fabrikant kan men met een volgeladen batterij 12 uur muziek beluisteren of handsfree bellen. De geluidskwaliteit is top tijdens het bellen, maar de microfoon laat het nu en dan toch even afweten.

Bovendien komt de SKULLCANDY Grind Wireless helaas zonder opbergcase, maar dat kunnen we de fabrikant niet kwalijk nemen. Het apparaat wordt dan ook gezien zijn kwaliteit aan een uitzonderlijk lage prijs aangeboden. De bas klinkt erg goed (zoals we reeds gewoon zijn van deze fabrikant), en de lows, mids en highs zijn erg goed uitgebelanceerd voor een Bluetooth koptelefoon.

 

In een notendop: de Grind Wireless

In vergelijking met andere gelijkaardige Bluetooth koptelefoons steekt de SKULLCANDY Grind Wireless er iets bovenuit qua comfort en geluidskwaliteit, maar andere headsets zoals de Urbanears Hellas (die ongeveer €20 meer kosten) bieden dan weer features aan zoals kussentjes (pads) die je onder de kraan kan afwassen of waterbestendigheid. Ook de Sol Republic Tracks Air Wireless kan zich aan deze koptelefoon meten, maar dan moet je wel fan zijn van die specifieke stijl.

Zoals we eerder al vermeldden is het ook goed om te weten dat de gesnoerde Grind sterk is gezakt in prijs en nog maar een vijftigtal euro’s kost online. We verwachten echter dat de Grind Wireless binnenkort ook in prijs zal zakken.

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo