Razer Man O’War review

De Razer Man O’War is de enige wireless gaming headset van het bedrijf, welke een virtueel 7.1 surround geluid creëert en een batterijduur van 14 tot 20 uur heeft. Hij heeft grote 50mm drivers in een stijlvol, comfortabel design en biedt PS4 en PC gamers een headset die het lang volhoudt en afgesteld is voor gaming. Hij is misschien prijzig, maar het is een kwalitatieve koptelefoon die aan de meeste gaming headset eisen voldoet. In deze Razer Man O’War review zullen we hem uitgebreid onder de loep nemen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Razer Man O’War review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • 7.1 audio zorgt voor een inlevende game ervaring
 • Sterk draadloos signaal
 • Comfortabel
 • Lange batterijduur

Negatief

 • Geluidskwaliteit is niet zo goed als bedrade modellen
 • RGB verlichting verlaagt de batterijduur significant
 • Voornamelijk van plastic gemaakt

Belangrijkste features

 • 7.1 virtueel surround geluid (alleen voor PC)
 • 50mm drivers met neodymium magneten
 • RGB verlichting
 • USB draadloze dongle connectie
 • Draadloos bereik: 12 meter
 • Batterijduur: Maximaal 14 uur met RGB en 20 uur zonder
 • Gewicht: 375 gram
 • Prijs tijdens review: 

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Razer Man O’War review:

Design, bouwkwaliteit en features

De Razer Man O’War is een draadloze headset en maakt gebruikt van een kleine USB dongle die je rechtstreeks in je PC of PS4 doet. Hij is relatief groot, heeft een inklapbare microfoon en een onderscheidende matte zwarte afwerking (alhoewel er glanzende accenten aan de bovenkant van de headset gevonden kunnen worden).

LEES OOK: Wireless gaming headset TOP 10

De oorschelpen hebben het Razor logo en de geïntegreerde RGB verlichting kan verschillende kleuren aannemen. De zwarte mesh op de oorschelpen geeft je mogelijk het idee dat dit een open-back headset is, maar de realiteit is dat dit een gesloten model is. De gaming producten van Razer zijn altijd mooi ontworpen en dit is het ook geval met de minimalistische stijl op de Man O’War.

Goedkoopste Razer Man O'War Review

Er zitten een aantal knoppen op de headset. Zo hebben beide oorschelpen een volume draaiknop, waarbij eentje voor de microfoon is en de andere voor het volume. De aan/uit knop en LED indicator vind je op de linker oorschelp en een mooie kleine USB dongle houder op de rechter. Als je iemand bent die veel schakelt tussen apparaten, dan zal je dit op prijs stellen.

Aan de bovenkant van de hoofdband staat de merknaam Razer en de onderkant heeft een nepleren materiaal dat vol zit met schuim. Dankzij de verlengbare hoofdband kan je de headset ook aanpassen. Hij is niet zo uitgebreid aanpasbaar als de Turtle Beach Elite Pro of zo innovatief als het systeem dat gebruikt wordt bij de HyperX Cloud Revolver, maar alles werkt goed.

Vergelijk prijzen nu bij:

De eigenlijke bouwkwaliteit van de Razer Man O’War geeft ons echter een beetje gemengde gevoelens, aangezien het overgrote deel van het gebruikte materiaal van plastic is. Voor een prijs van €175 mag je wel een beetje metaal zien om de prijs te rechtvaardigen. Ondanks dit voelt de headset stevig aan en lijkt hij erg duurzaam te zijn.

Op het gebied van comfort is de Man O’War een erg comfortabele headset om te dragen. We maakte ons in eerste instantie een beetje zorgen over de ronde oorschelpen, maar ze passen erg goed. Hij zit strak, maar niet zo strak dat je na langdurig gebruik er last van begint te krijgen. Hij zit losser dan de Turtle Beach Elite Pro, maar strakker dan de Corsair Void Wireless. De vulling van de Elite Pro is meer kwalitatief en het was fijn geweest als Razer een iets dikkere vulling voor de oorschelpen en hoofdband had gebruikt. Ondanks dit blijft de headset erg comfortabel om te dragen tijdens langdurige gaming sessies.

 

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geluidskwaliteit Razer Man O’War

Over het algemeen is de geluidskwaliteit van de Razer Man O’War erg goed. De ervaring begint met de draadloze verbinding, welke erg makkelijk om in te stellen is. Razer levert een kleine USB dongle mee, welke een draadloos bereik van 12 meter heeft en een verlengkabel van twee meter. Deze laatste is erg handig als je je apparaat ergens uit het zicht geplaatst hebt.

De sterkte van de verbinding is een van onze favoriete features van deze headset, want de verbinding was constant perfect, het maakte niet uit waar we stonden in de kamer. We hadden zelfs een verbinding in de kamer boven onze test PC (niet stabiel), maar dat is iets wat de Corsair Void Wireless zeker niet kon bereiken.

Een probleem bij alle draadloze headsets, is de storing die ze op kunnen pakken en jammer genoeg is dit geen uitzondering bij de Man O’War. In onze testkamer konden we een zacht gezoem uit de drivers horen zodra we verbinding gemaakt hadden. Je merkt het niet op wanneer je muziek luistert of een game opstart, maar wij denken dat het overstemd en niet geëlimineerd wordt.

Beste Razer Man O'War Review

De pure geluidskwaliteit van deze headset is aardig goed, met middeltonen die soepel geleverd worden en een relatief wijd klankbereik voor een gesloten headset. Alhoewel de hogere tonen nooit te schel klinken, hadden we bij de lagere klanken iets meer gewild en de helderheid van de stemmen is niet zo goed als we verwacht hadden. Al met al klinkt het geluid een beetje vlak wanneer je naar muziek luistert.

Gelukkig is de Razer Man O’War ingesteld met de Razer Synapse software, wat gebruikers de mogelijkheid geeft om het geluid aan te passen zoals zij het willen hebben en het virtuele 7.1 surround geluid te activeren. Na het kalibreren van de headset en het aanpassen van de EQ, konden we een veel sterker geluid uit de headset krijgen, met een diepere bas reactie.

De 7.1 audio maakt hier ook een groot verschil en vergroot het klankbereik enorm. De Battlefield 1 beta voelde erg levendig aan, met voldoende bas bij explosies en schoten. De balans van de headset maakt gaming een genot. Vanwege de software vereiste is de 7.1 audio echter alleen voor PC gebruikers.

Vergelijk prijzen nu bij:

De inklapbare microfoon was makkelijk om te gebruiken en het vormbare design biedt voldoende aanpassingsmogelijkheden. De geluidskwaliteit van de microfoon is goed, maar zeker niet het beste wat we gehoord hebben. Het klinkt soms een beetje dat je met je neus dicht praat en is dus niet geschikt voor serieus voice over werk. Er is ook een beetje statische ruis op de achtergrond, maar dit zal je game ervaring niet verpesten. Voor gaming en lobby’s is het prima, met stemmen die duidelijk te horen zijn en voldoende volume hebben.

De batterijduur van de headset is 14 uur, maar je kan dit echter verlengen naar 20 uur als je de RGB verlichting uitzet. Het probleem met RGB verlichting bij een headset, is dat je het niet ziet zodra je de koptelefoon op zet en daarom raden we aan om deze uit te schakelen. Toen we elke dag de headset een uur gebruikte met de RGB verlichting aan, hield hij het twee weken uit voordat hij opgeladen moest worden.

 

Moet je de Razer Man O’War kopen?

De Razer Man O’War blinkt uit in gaming applicaties. Hij is comfortabel genoeg om lange tijd te dragen, heeft een klank bereik die goed geschikt is voor games en kan makkelijk aangepast worden met de Synapse Software.

Alhoewel het niet de beste headset op het gebied van pure geluidskwaliteit is, is hij erg goed gebalanceerd en levert hij een uitstekende draadloze gaming ervaring.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie van deze Razer Man O’War review

Een goede allround headset met een uitstekende batterijduur.

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo