LucidSound LS30 review

De LucidSound LS30 is een wireless gaming headset. Hij zal werken met je PlayStation en Xbox consoles en je PC. Wat de LS30 echter onderscheidt van andere gaming headsets, is dat hij ook goed kan werken als een standaard koptelefoon. Niet een draadloos setje, aangezien hij een dongle in plaats van Bluetooth gebruikt, maar de verwijderbare boom microfoon en straat koptelefoon achtige design zorgt er zeker voor dat hij er op lijkt. Voor een vraagprijs vanaf €159 is de LucidSound LS30 een redelijke middenklasse headset voor personen die op zoek zijn naar een apparaat die naast gaming ook een doel heeft. Je leest er alles over in deze LucidSound LS30 review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LucidSound LS30 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Solide aanpasbaar geluid
  • Mooier dan het gemiddelde design
  • Goede draadloze prestaties

Negatief

  • Geen surround geluid
  • Geen in-line afstandsbediening voor mobiel gebruik

Belangrijkste features

  • Draadloze dongle
  • Verwijderbare microfoon
  • 3,5mm aansluiting
  • Besturing op de oorschelpen
  • Prijs tijdens deze LucidSound LS30 review:

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LucidSound LS30 review:

Design

De LucidSound LS30 is groot. Grote kussens en enorme oorschelpen plaatsen hem duidelijk in de volledige afmetingen categorie.

Het is echter ook een van de enige gaming headsets die we zonder ons te schamen in publieke locaties zouden dragen. En dit hebben we dus ook gedaan. Tijdens het testen hebben we de LS30 gebruikt als onze dagelijkse koptelefoon voor in het openbaar vervoer en ook voor het gamen.

Goedkoopste Lucid Sound LS30 Review

Hij is redelijk comfortabel om uren achter elkaar te dragen. Hij is voldoende gevuld met schuim in de oorkussens en de oorschelpen zijn groot genoeg om je hele oren af te sluiten. Alhoewel de hoofdband aardig wat druk uitoefent op je hoofd, is deze ook rijkelijk gevuld.

Toen we de headset buitenshuis gebruikte kwamen we erachter dat hij niet zo’n goede geluidsisolatie heeft als een hoop vergelijkbare koptelefoons. Hij zal het meeste geluid van een gesprek of televisie in een andere kamer blokkeren, maar niet van iemand naast je.

Het plastic van de LucidSound LS30 kraakt ook een beetje, maar vergeleken met andere gaming headsets bieden ze wel een beetje klasse. De metallic band die rond de oorschelpen zit is van metaal in plaats van plastic dat metaal nabootst en het zilver/zwarte kleurschema is verrassend neutraal voor een gaming headset.

 

Draadloos en features

Het onderdeel die de meest belangrijke gaming features van de LS30 mogelijk maakt is de draadloze dongle. Je doet deze in je PS3/PS4 of een Mac/PC en hij zal de geluidskaart taken overnemen na een korte aanpassing van twee minuten in de systeeminstellingen. Xbox eigenaars moeten in plaats daarvan de meegeleverde optische kabel verbinden, waarbij je de optische out van de console met de socket aan de zijkant van de dongle verbind.

Een van de weinige en veelvoorkomende teleurstellingen van de LucidSound LS30, is dat deze dongle aardig groot is met een lengte van 10cm. Hij gebruikt daarnaast ook geen Bluetooth, dus je kan niet draadloos verbinden met een telefoon. Alhoewel dit misschien wel mogelijk is bij bepaalde apparaten door gebruik te maken van een USB OTG adapter. Maar dit is niet een makkelijke oplossing.

De draadloze betrouwbaarheid en bereik is goed. Binnen ongeveer 5 meter is het signaal vlekkeloos en na 8 meter valt het signaal weg. In tegenstelling tot Bluetooth wordt de kwaliteit van de verbinding niet geleidelijk aan verlaagd. Voor het overgrote deel werkt het gewoon of niet en wanneer je weer binnen bereik bent, dan verbind de LS30 bijna direct weer met de dongle.

Wanneer je gebruik maakt van draadloos, dan verstel je met twee draaiwielen het volume van hetgeen wat je afspeelt en de microfoon. Een tik op de knop aan de achterkant van de oorschelp dempt het geluid, zodat je alleen maar de microfoon kan horen.

De LucidSound LS30 heeft twee microfoons. Eentje is in de headset gebouwd (welke je kan gebruiken om gesprekken te voeren wanneer je de headset met een telefoon hebt verbonden) en een verwijderbare boom microfoon, welke je bevestigd aan de onderkant van een van de oorschelpen.

Je zal een betere helderheid bereiken met de boom, zelfs als je de microfoon niet recht voor je mond plaatst. Je kan hem vrij bewegen, aangezien de microfoon van de LucidSound LS30 flexibel is.

Deze microfoon is prima voor gaming, maar verwacht niet dat je een podcast op kan nemen met deze koptelefoon, want daar is hij gewoon niet helder genoeg voor. De boom microfoon is ook minder directioneel dan je mogelijk zou verwachten. Hij pakt nog steeds voldoende omgevingsgeluid in de kamer op.

Goedkope Lucid Sound LS30 Review

Er is ook geen afstandsbediening op de kabel die gebruikt wordt om met een telefoon te verbinden. Je kan de LS30 dus wel gebruiken als een koptelefoon en gesprekken aannemen met de ingebouwde microfoon, maar je krijgt geen volledige muziek/gesprek controle met een in-line afstandsbediening. De knoppen aan de zijkant werken alleen wanneer je de koptelefoon draadloos gebruikt.

De LucidSound LS30 maakt gebruik van een ingebouwde lithium-ion accu om het draadloze onderdeel aan te drijven, welke je oplaad via de microUSB aansluiting. Met een volledig opgeladen accu krijg je ongeveer 15 uur gebruik, wat vergelijkbaar is met de meeste andere draadloze gaming headsets in deze prijsklasse, zoals de Turtle Beach Stealth 520.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geluidskwaliteit LucidSound LS30

Er is ook een extra feature op het gebied van geluidskwaliteit, maar dit is niet surround geluid. Het is EQ.

Een knop op de rechter oorschelp maakt het mogelijk om te schakelen tussen normaal, extra bas en extra treble modi. Het is een goed idee om hier een beetje mee te spelen wanneer je de LS30 gebruikt, aangezien je zodoende er achter zal komen wat het beste voor wat werkt.

Beste Lucid Sound LS30 Review

De extra bas modus zal wat extra drama aan explosies toevoegen, maar deze instelling is niet geweldig wanneer je naar muziek luistert, omdat de bas traag en opgeblazen is. Het verpest elke vorm van ritmische aandrijving.

Met de standaard modus levert de LS30 een redelijk geluid. De bas en algemene definitie komt totaal niet in de buurt van wat je krijgt bij de beste normale koptelefoons van zo’n €100, maar je moet ook rekening houden met de andere technologie die hier in verpakt zit. Voor een gaming headset is het zeker niet slecht.

De helderheid van dialogen is ietwat ondermijnd door een slechte bas controle, maar wanneer je gebruik maakt van de treble booster, dan zal het geluid flink opgeschoond worden. De bas is meer neutraal en minder verstoppend. Het is de instelling die we gebruikt hebben voor het luisteren naar muziek. De keerzijde is een verlies van warmte en een beetje soepelheid. Het is echter een goede modus om te gebruiken als je graag wilt dat je muziek natuurlijk klinkt of ervoor wilt zorgen dat je niks mist van wat er op de team chat gezegd wordt.

Net als de besturingen op de oorschelpen werkt EQ niet wanneer je de headset gebruikt met een kabel en wordt in plaats daarvan gebruik gemaakt van de standaard instelling.

 

Moet je de LucidSound LS30 kopen?

De LucidSound LS30 is een goede keuze als je een gaming headset wilt die je ook buiten je woonkamer kan gebruiken.

Hij is beter gemaakt dan sommige andere headsets in deze prijsklasse, met metaal waar je normaal gesproken plastic ziet en de EQ modi maken het makkelijk om snel te schakelen tussen geluidsmodi.

Wat hij mist is surround geluid audio, wat wel wordt geboden door de Turtle Beach Stealth 450 en 520 voor een vergelijkbare of lagere prijs. Het is ook belangrijk om wederom op te merken dat je een aantal van de beste features mist als je de LucidSound LS30 met een telefoon gebruikt.

PC, Xbox en PS4 gebruikers die zich echter niet zo zorgen maken over surround geluid, zullen de Lucid Sound LS30 erg fijn vinden.

 

Conclusie van deze LucidSound LS30 review

Een solide gaming headset die je er niet uit zal laten springen als een lelijk eendje in publieke locaties.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo