Bragi The Headphone review

De eerste echte draadloze oordopjes van Bragi, The Dash, waren mogelijk wel de meest geavanceerde oordopjes die gecreëerd werden, met sensors, gyroscopen en een overvloed aan technologie. Jammer genoeg voerde ze hun primaire functie niet goed uit, wat muziek afspelen is, wat een beetje een waarschuwing was dat het bedrijf te veel hooi op hun vork nam. Nu is Bragi echter terug met de indrukwekkende (en uitdagend genaamde) The Headphone, volledig draadloze oordopjes. Veel van de features van de voorganger zijn achterwege gelaten, maar veel van de minpunten zijn echter ook aangepakt. Uitgedund en met een geweldig geluid, consistente connectiviteit en een industrie leidende zes uur afspelen met een volle accu, zorgt The Headphone ervoor dat de overvloed aan features omgewisseld wordt voor een design dat veel eenvoudiger en meer betaalbaar is. Naast de kleinere afmetingen heeft Bragi echter ook een sterk punt van het genre gedumpt. Er is namelijk niet meer een oplaad case om je oordopjes op te laden wanneer je onderweg bent. Is dat genoeg om ze te laten liggen? Het korte antwoordt is nee, maar lees deze Bragi The Headphone review om er achter te komen wat je precies krijgt en wat je opgeeft in dit nieuwe draadloze wonder van Bragi.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Bragi The Headphone review

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Uitstekende geluidskwaliteit
  • Zeer goede verbinding
  • Licht en comfortabel design
  • Marktleidende accuduur van 6 uur

Negatief

  • Geen oplaad case betekent minder vrijheid
  • Onhandige on-board besturingen

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Bragi The Headphone review:

In de doos

Als eenvoud het doel is van The Headphone, dan laat de verpakking dat duidelijk zien. Een kleine rechthoek die maar net iets groter is dan de inhoud. Wanneer je de doos opent zie je een erg bekende zwarte case met een riem die verbonden is aan het binnenste omhulsel. Het marketingmateriaal laat mooie, jonge modellen zien die The Headphone dragen als een ketting, maar wij vergelijken de cool factor meer met mobiele telefoon riemen.

Bragi The Headphone

Afgezien van dat is de grootste feature die mist een accuduur indicator op de case zelf, wat de eerste indicatie is dat de case niet een mobiel oplaadstation is, zoals bij concurrerende modellen wel het geval is. In de case vallen je ogen direct op de oordopjes, waarbij het rechter oordopje drie besturingsknoppen heeft en de linker volledig schoon is, afgezien van een microfoon ventilatie.

Een klein doosje met accessoires zet het minimalistische thema voort, met een kleine selectie van eartips (een setje traagschuim tips wordt meegeleverd) en een korte USB naar microUSB oplaadkabel. De traagschuim tips kunnen aangepast worden aan je oren, maar de silicone optie paste precies goed in onze oren.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Instellen van de Bragi The Headphone

Het instellen is een beetje lastig, maar als je onze ervaringen meeneemt zou het niet al te moeilijk moeten zijn. Koppelen wordt gedaan door de aan/uit knop drie seconden ingedrukt te houden en vervolgens ‘Bragi HP’ te selecteren in de Bluetooth instellingen van je apparaat. Het lastige is de oordopjes later weer aanzetten, zonder dat je het koppelen weer inschakelt, wat je bereikt door de aan/uit knop een seconde ingedrukt te houden. Het trucje is om op een solide LED te wachten en onmiddellijk de knop loslaten. Het werkt, maar we hadden liever een schakelaar gehad.

Zodra The Headphone gekoppeld is zal hij automatisch verbinden wanneer je hem aan doet en automatische uitschakelen wanneer je hem oplaad.

 

Features en design Bragi The Headphone

Alhoewel het design slanker en lichter is, lijken The Headphone oordopjes erg veel op The Dash, met de zwarte plastic behuizing en geventileerde microfoon slots, welke het mogelijk maken om de wereld om je heen te horen, zelfs wanneer je muziek luistert. Dit wordt de Transparency modus genoemd en het is een van de paar levensstijl features die overgekomen zijn van The Dash.

Om de Transparency modus en alle andere features in te schakelen, moet je de drie besturingsknoppen op het rechter oordopje onder de knie krijgen. Deze zijn bedoeld om het drie knoppen systeem van de meeste in-line koptelefoon microfoons na te bootsen, met een plus en min toets voor het volume en een aan/uit/multifunctionele toets, maar het werkt niet zo soepel.

Goedkoopste Bragi The Headphone Review

We hebben een beetje gemengde gevoelens over het design, welke de touch besturing van The Dash vervangt voor fysieke knoppen. De knoppen zijn veel nauwkeuriger, maar ze indrukken wanneer de oordopjes in je oren zitten, kan nog meer druk dan voorheen op je binnenoor veroorzaken.

De toetsen worden na verloop van tijd echter iets zachter en een nagel gebruiken was veel makkelijker dan een vingertop. Naast het volume, activeren en deactiveren de plus en min knoppen respectievelijk de Transparency modus door ze een seconde ingedrukt te houden. De aan/uit/multi knop kan liedjes overslaan, gesprekken aannemen/beëindigen en Siri/Google Voice activeren. Uiteindelijk geven we de voorkeur aan de toetsen in plaats van de touch besturing van The Dash, maar hoe minder je ze hoeft te gebruiken, hoe beter.

Een paar andere interessante eigenaardigheden die we op willen merken over de features van The Headhone zijn als volgt. Het lijkt misschien dat The Headphone een functie heeft die je vaak vindt in andere draadloze oordopjes, waarbij muziek gepauzeerd wordt zodra de oordopjes verwijderd zijn, maar dat is niet het geval. In plaats daarvan lijkt het verwijderen van het rechter oordopje een sensor te activeren die alleen muziek in het linker oordopje uitschakelt. Dat is belangrijk om te onthouden, aangezien muziek gewoon door zal blijven spelen wanneer je de oordopjes uit je oren haalt. Ze zullen automatisch uitschakelen wanneer je ze plaatst op hun oplaadsensors, maar alleen als de case verbonden is met een stopcontact. Anders zullen de oordopjes gewoon door blijven spelen en de accu leeg maken. Daarom raden we aan om de case ten alle tijde met het netstroom verbonden te houden wanneer dat mogelijk is en je ervoor zorgt dat je The Headphone uitschakelt wanneer je onderweg bent.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Comfort

The Headphone oordopjes zijn extreem licht vergeleken met hun voorganger en ook aardig comfortabel. Ze blijven goed in je oren zitten ondanks hun afmetingen en je merkt ze bijna niet meer op wanneer je ze een paar minuten in je oren hebt. Wanneer je dat combineert met het draadloze design zijn ze veel meer bevrijdend dan we verwacht hadden, waardoor de oordopjes erg handig zijn om te gebruiken achter een bureau of wanneer je onderweg bent.

 

Dagelijkse prestatie

In tegenstelling tot zoveel andere echte draadloze oordopjes die we uitgeprobeerd hebben, werkt The Headphone gewoon. We ervoeren nagenoeg geen een keer dat de verbinding weg viel tijdens meerdere dagen luisteren, zelfs toen we wegliepen van onze telefoon, wat duidelijk laat zien dat Bragi hun Bluetooth connectie problemen opgelost heeft. Deels dankzij de nieuwste Near Field Magnetic Induction technologie van NXP, welke de oordopjes met elkaar linkt voor stereo geluid, hadden we ook totaal geen synchronisatie problemen, wat resulteerde in een solide stereo prestatie.

Goedkope Bragi The Headphone Review

Accuduur was ook uitstekend, welke het de geclaimde zes uur of meer uithield tijdens onze Bragi The Headphone review. Dat is erg goed, aangezien zoals eerder aangegeven deze oordopjes een beetje beperkt worden door het ontbreken van een oplaad case. Hoe belangrijk dat voor je is zal afhangen van hoe je de oordopjes gebruikt. Als ze voornamelijk voor gebruik in het kantoor, tijdens het forensen naar je werk of tijdens workouts gebruikt (de oordopjes zijn zweetbestendig, maar niet waterbestendig zoals The Dash), dan zullen ze goed werken. Maar zodra je lange tijd verwijderd bent van het netstroom zal hun bruikbaarheid een stuk minder worden, in tegenstelling tot de Apple AirPods, welke zoveel als 24 uur gebruikstijd bieden vanwege de oplaad case.

Nu we dat gezegd hebben moeten we toegeven dat echter draadloze oordopjes nog in hun kinderschoenen staan, dus momenteel moet je je verwachtingen nog een beetje aanpassen en dubbele accuduur vergeleken met de meeste concurrenten (afgezien van de AirPods), is zeker geen slechte prestatie. Je moet onthouden dat de meeste echte draadloze oordopjes een stuk duurder zijn (The Headphone oordopjes zijn verkrijgbaar vanaf €169), maar ook opgeladen moeten worden na drie uur gebruik, ongeacht een oplaad case of niet, wat betekent dat je na die drie uur geen muziek meer kan luisteren.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geluidsprestatie Bragi The Headphone

De eigenaardigheden van The Headphone, inclusief het ontbreken van een accu case, zijn veel makkelijker om te vergeven zodra je de geluidskwaliteit hoort. Voor draadloze oordopjes van €169 klinken ze uitstekend. Audio is vol en zacht in de bas en lagere klanken, duidelijk en relatief gedetailleerd in de midden klanken en capabel, maar wel een beetje afgerond in de hogere klanken, voor een soepel en inlevend geluid.

Het geluidsbereik is misschien een beetje compact, maar ook extreem goed gescheiden, waardoor je duidelijk gedefinieerde instrumentele klankkleuren en stereo plaatsing kan horen, zelfs wanneer de oordopjes een grote verscheidenheid aan geluiden afspelen. In tegenstelling tot veel andere echte draadloze oordopjes die we uitgeprobeerd hebben, is het stereo beeld solide en goed gedefinieerd en het geluidsbereik is extreem toegankelijk.

Beste Bragi The Headphone Review

Als we verplicht een aanmerking moeten maken, dan moeten we toegeven dat de treble regio niet voldoende vonken en aanwezigheid biedt, wat je wel krijgt bij duurdere oordopjes. Daarnaast kunnen de bovenste midden klanken een beetje schel en zoemend klinken, vooral wanneer je lichtere opnames van piano en elektrische gitaar luistert. Sorrow van Pink Floyd heeft bijvoorbeeld vervormde elektrische gitaren die meer scherpe cirkelzaag tonen maken dan de rijkere resonantie die we gewend zijn. Piano’s in lichtere nummers hebben een beetje een elektronische keyboard helderheid, waardoor ze lichter en dunner klinken dan we zouden willen.

Vergelijk prijzen nu bij:

Goed opgenomen opnames creëren echter pianogeluiden met een rijke, sterke resonantie, terwijl lagere instrumenten, zoals basgitaar, drums en lagere koperblazers weergegeven worden in warme kleuren die je op alle gebieden een voldaan gevoel geven. Alhoewel personen die van bas houden deze mogelijk niet sterk genoeg zullen vinden, vonden we de balans erg fijn, zodat aan iedereen gedacht wordt en een beetje levendigheid en kracht onder in geboden wordt wanneer dat nodig is.

Beste Bragi The Headphone

Op het gebied van gesprekskwaliteit zijn de oordopjes niet geweldig, maar ze zijn bruikbaar, wat we bij The Dash niet konden zeggen. Omdat we vandaag de dag de telefoon zo weinig gebruiken om te bellen, merkte we het niet echt op, maar voor lange gesprekken kan je misschien beter voor een bedrade optie kiezen.

 

Conclusie van deze Bragi The Headphone review

Alhoewel niet zonder problemen, waar het ontbreken van een oplaad case de voornaamste van is, zijn de Bragi The Headphone oordopjes een indrukwekkend en betaalbaar nieuw aanbod in de echte draadloze oordopjes markt. Afgezien van mogelijk de Apple AirPods presteren de nieuwste oordopjes van Bragi beter dan de concurrentie met goede, ouderwetse consistentie en kwaliteit en ze zijn ook een van de meest comfortabele draadloze oordopjes die we tot op heden gebruikt hebben. Met The Headphone heeft Bragi geleerd van hun fouten en een product afgeleverd die alle belangrijke punten afstreept en we kunnen niet wachten tot het bedrijf hun volgende product introduceert.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Hoe lang zal hij het volhouden?

Zweetbestendigheid en een solide bouwkwaliteit zouden The Headphone oordopjes net zolang moeten laten functioneren als andere in-ear koptelefoons in deze prijsklasse. Alhoewel het fijn was geweest als de lichte plastic behuizingen iets meer robuust aanvoelde, zou dit ze ook zwaarder gemaakt hebben en voor hun prijs voelen ze stevig genoeg aan. Een standaard een jaar garantie voor vervanging of reparaties vanwege defecten wordt geboden.

 

Wat zijn de alternatieven?

Zoals je ongetwijfeld al geraden hebt komt de grootste concurrentie van de vergelijkbaar geprijsde Apple AirPods, welke een betere accuduur bieden met de oplaad case, maar de geluidskwaliteit is niet net zo goed. The Headphone biedt een helderder geluid met een beter detail en balans en meer aanwezigheid in de middelste klanken en treble. Welk product je voorkeur geniet hangt af van die factoren en of je het design van de AirPods fijn vindt, aangezien we deze minder comfortabel vonden en de oordopjes veel meer opmerkte in onze oren.

Andere echte draadloze opties zijn de Eratu Apollo 7, welke een vergelijkbare geluidskwaliteit, maar mogelijk een minder consistente connectie biedt. Daarnaast zijn er ook nog verscheidene modellen die binnenkort uitgebracht worden, zoals de Doppler Labs Here One, welke in februari verwacht wordt. De meeste van die producten zullen echter bijna twee keer zo duur zijn als The Headphone.

 

Zou ik hem moeten kopen?

Als je echte draadloze oordopjes wilt, maar niet je bankrekening wilt plunderen, dan zou je zeker de The Headphone moeten kopen. Alhoewel echte draadloze oordopjes nog een lange weg te gaan hebben om op hetzelfde niveau te komen als hun minder draadloze collega’s, zullen early adopters een soepele overgang vinden in The Headphone dankzij de solide connectie, geweldige geluidskwaliteit en comfort en een erg scherpe prijs.

Vergelijk prijzen nu bij:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo