Astro A50 Wireless review

Astro A50 Wireless Review
8.1

€229,00 €319,00

Beste deal op: coolblue.nlcoolblue.nl
Astro A50 Wireless review
Astro A50 Wireless review
€229,00 €319,00

De nieuwe Astro A50 is een perfect voorbeeld van ‘als het werkt, dan hoef je het maar een klein beetje te verbeteren’. Deze premium draadloze gaming headset behoudt het super comfortabele design en bevredigende surround geluid van zijn voorganger, terwijl hij een Base Station vol met features en een aantal gave software tools voor normale gamers, streamers en deelnemers introduceert. Hij heeft deze keer zelfs modulaire oorschelpen. Alhoewel de microfoon en begeleidende app verbeterd kunnen worden, is de Astro A50 nog steeds de beste high-end draadloze gaming headset die je kan kopen. In deze Astro A50 Wireless review zullen we uitgebreid kijken wat hij zoal te bieden heeft.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 25/06/2024 17:16
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Astro A50 Wireless review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Rijk surround geluid
  • Extreem lichtgewicht en comfortabel
  • Modulaire onderdelen
  • Handig Base Station
  • Goede accuduur

Negatief

  • Matige microfoon
  • Begeleidende app kan een beetje overweldigend zijn

Astro A50 Wireless review:

Design

De Astro A50 heeft een look en gevoel die zijn prijskaartje van €279 rechtvaardigt. Met een gebogen hoofdband en oorschelpen, onderdelen die er industrieel uitzien en felgroene (Xbox One) of blauwe (PS4) accenten, vindt de A50 een balans tussen robuust en strak, tussen schreeuwerig en stijlvol subtiel. De headset is iets te opzichtig voor ons om publiekelijk te dragen (daar is hij toch niet voor bedoeld), maar we vinden de uitstraling erg mooi.

Nog beter is dat het design praktisch is. De externe MixAmp van de vorige A50 is in de rechter oorschelp gebouwd, waardoor je snel de balans tussen game en chat audio aan kan passen. De meeste andere besturingen die je nodig hebt (volume, aan/uit, EQ, surround geluid) zitten op een makkelijk te bereiken plaats achter het rechter oor, alhoewel we af en toe de aan/uit knop wel door de war haalde met de EQ.

Goedkoopste Astro A50 Wireless Review

De nieuwste A50 wordt aangedreven door het nieuwe Base Station van Astro, wat een strak stukje plastic is, die ook fungeert als een oplaadstation voor je headset. Het instellen van de headset is zo simpel als het Base Station verbinden met de USB en optische poorten van je console (op PCs hoef je hem alleen maar in een USB poort te doen). Vanaf dat moment verzend de dock onmiddellijk audio naar je A50.

Zodra hij verbonden is laat het Base Station de accuduur van je headset zien en of het surround geluid geactiveerd is. Er is zelfs een 3,5mm aansluiting waar je bijvoorbeeld je telefoon mee kan verbinden voor achtergrond muziek of je game audio naar een capture card verzenden. Als je je PS4 A50 op je Xbox One wilt gebruiken (of andersom), dan kan je simpelweg het Base Station voor die console kopen, welke zo’n €100 kost. Dit is duur, maar niet zo duur als het kopen van twee aparte headsets.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 25/06/2024 17:16
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Comfort en aanpassingsmogelijkheden

Er zijn voldoende headsets die de hele dag comfort beloven, maar de Astro A50 levert dit ook echt. Dankzij het lichte frame van 380 gram en pluche, geweldige oorkussens vergaten we zelfs vaak dat we de koptelefoon ophadden terwijl we Titanfall 2 uren achter elkaar aan het spelen waren.

Als je de standaard kussens niet fijn vindt, dan kan je nieuwe oorschelpen en hoofdbanden kopen en deze vervangen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Mod Kit ondersteuning van de A50, welke Astro gekopieerd heeft van hun goedkopere Astro A40 TR. De onderdelen vervangen was erg makkelijk. De oorschelpen van de A50 ontkoppel en bevestig je magnetisch en de hoofdband hoef je simpelweg uit een kleine groef te duwen aan de bovenkant.

Beste Astro A50 Wireless Review

Binnen een paar seconden hadden we de pluche kussens vervangen met namaakleer versies, welke allemaal apart verkocht worden voor zo’n €40. De leren oorschelpen waren erg comfortabel en zijn beter voor ruisonderdrukking, maar ze hadden wel een zwaarder gevoel dat we bij de pluche niet hadden. Gebaseerd op de kits die beschikbaar zijn voor de A40 hopen we dat de A50 uiteindelijk meer mods krijgt, waaronder sommige die specifiek voor gaming zijn gemaakt.

Geluidskwaliteit Astro A50 Wireless

De A50 heeft een Dolby koptelefoon 7.1 surround geluid, wat een scherpe en inlevende audio bood tijdens onze test met de Xbox One en PC. De headset biedt drie EQ modi. Astro is de meest gebalanceerde, Pro verlaagt de bas en Studio lijkt de nadruk te leggen op treble. Alle drie de modi zijn aangenaam, alhoewel Studio ons af en toe overweldigde met de lagere klanken.

Het overgrote deel van de tijd maakte we gebruik van de A50 terwijl we Titanfall 2 speelde, wat het erg makkelijk maakte om de zachte voetstappen van soldaten en het klakkende gestamp van robots te lokaliseren. Hetzelfde sterke richtingsgevoel hadden we bij Battlefield 1, waarbij de diepe bas van explosies en de sterke klanken van geweerschoten ons echt het gevoel gaven dat we in de loopgraven tijdens de Eerste Wereldoorlog aan het vechten waren.

We stellen het altijd op prijs als een headset Mortal Kombat X zo goor kan laten klinken als het is en de A50 stelde ons zeker niet teleur op dat gebied. Schoppen en slagen hadden een fijne pit en we konden elk krakende bot en scheurende vlees horen tijdens de verontrustende fatalities van de game. We hadden alleen maar problemen met de Studio preset, welke te veel bas aan het actie geluid toevoegde.

Goedkope Astro A50 Wireless Review

De headset gaf net zo’n bevredigend gevoel bij Forza Horizon 3. We konden duidelijk het fijne ‘woosh’ geluid horen van elke auto en obstakel die we passeerde en we konden de fijnere details van elk wegdek eruit halen, ongeacht of dit asfalt was of dat we een klein bos met onze Lamborghini verwoeste.

De A50 fungeert ook als een betrouwbare multimedia koptelefoon. We hadden een voldoende inlevende ervaring tijdens de grote TIE Fighters vs Millennium Falcon achtervolgingsscène in Star Wars: The Force Awakens, wat kwam door hoe vol de iconische blaster en ruimteschip geluiden van alle hoeken op ons afkwamen. En ook muziek van verschillende genres zal je maximaal van kunnen genieten.

Microfoon

In tegenstelling tot de rest van de headset is de microfoon van de Astro A50 niet zo geweldig. Op Xbox Live hadden mensen geen problemen om ons te horen, maar ze vonden wel dat we erg ver weg klonken, ook al hadden we de microfoon recht voor onze mond. We luisterde naar een opname die we van onze stem hadden gemaakt en alhoewel de kwaliteit prima is game chat, was er een beetje een wazigheid die voorkomt dat we de microfoon voor een podcast of stream zouden gebruiken.

Gelukkig heeft Astro wel een van de grootste problemen opgelost die we bij de vorige A50 hadden, door chat volledig draadloos te maken op de Xbox One. Ondanks het leveren van draadloos geluid, moest je bij de vorige A50 een kabel met je controller verbinden om met je vrienden te kunnen praten. Met dit nieuwe model konden we echter zonder lastige kabels chatten.

Accuduur Astro A50 Wireless

De A50 belooft een accuduur van maximaal 15 uur, wat aardig overheen kwam met onze testen. Na de headset regelmatig gebruikt te hebben gedurende twee dagen, kregen we nog steeds geen waarschuwing dat de accu bijna leeg was. Deze lange accuduur heeft de A50 waarschijnlijk te danken aan de versnellingsmeter, welke de headset automatisch uitschakelt als je hem ongeveer 20 seconden neerlegt en weer automatisch inschakelt wanneer je hem weer oppakt.

Astro A50 Wireless Review

Astro Command Center

Je kan de A50 aanpassen op de PC of Mac via het Astro Command Center, wat een indrukwekkend robuuste app is, die ook een beetje overweldigend kan zijn. Je kan zelfgemaakte presets inschakelen en creëren voor de drie EQ modi van de A50 en deze synchroniseren met de headset, waardoor je zelfs van je instellingen kan genieten als je geen PC gebruikt.

Het probleem is dat presets labels hebben, zoals ‘A50 Mod Kit’, ‘Astro’ en ‘Pro’, terwijl we presets op prijs zouden stellen voor specifieke genres of toepassingen. Je kan met een equalizer knoeien en je eigen presets maken, maar het proces is lastiger dan nodig, vooral wanneer je ziet hoe makkelijk je geluiden aan kan passen op apps zoals Synapse van Razer.

Zodra je echter voorbij de EQ instellingen bent, zal je een hoop handige microfoon instellingen vinden. Je kan onder andere verschillende noise-cancelling instellingen activeren voor streaming, toernooien en in de nacht spelen en daarnaast ook heldere, luchtige en warme spraakfilters activeren. Je kan de mic monitoring hier ook aanpassen, als je jezelf wilt horen wanneer je spreekt.

De Stream Port tab van de app lijkt een droom voor uitzenders, aangezien je makkelijk een volumebalans kan instellen tussen game audio, chat audio, je microfoon en welke andere geluidsbronnen je verbonden hebt via de Aux poort.

Conclusie van deze Astro A50 Wireless review

De Astro A50 behoudt het uitstekende geluid en de geweldige comfort die vorige modellen zo goed maakte, terwijl tegelijkertijd een aantal van de grootste minpunten aangepakt worden die de kwaliteit van de headset vaak ondermijnde. Draadloze chat is niet langer een probleem op de Xbox One en alhoewel de begeleidende app verbeterd kan worden, zijn er eindelijk voldoende manieren om het geluid van de headset aan te passen als je bereidt bent om hier een beetje tijd aan te spenderen. Zijn modulaire onderdelen kunnen je helpen om de headset jarenlang uniek te houden, zolang Astro uiteraard een goede selectie van Mod kits aan blijft bieden.

Maar meer dan dit alles klinkt de A50 gewoonweg fantastisch en dit op een manier die simpele specificaties gewoon niet uit kunnen drukken. Het is een van de weinige headsets die we de hele dag kunnen dragen en zijn geweldige accuduur maakt het mogelijk om dit te doen. Als game geluid belangrijk genoeg voor je is om er bijna €300 voor te betalen, dan is de Astro A50 verreweg de beste optie.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 25/06/2024 17:16
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
8.1Expert Score
Onze score

Als game geluid belangrijk genoeg voor je is om er bijna €300 voor te betalen, dan is de Astro A50 verreweg de beste optie.

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo