AKG k830-bt review

Opgelet! Deze koptelefoon is niet meer leverbaar. Bekijk hier de opvolger: AKG K371-BT
  • De plussen: Pairing is met deze koptelefoon gemakkelijk en hij werkt met bijna elk apparaat dat Bluetooth-enabled is.
  • De minnen: De compressie die ontstaat als je de AKG K830 BT via Bluetooth met een muziekspeler verbindt leidt tot merkbaar audioverlies.
  • De uitslag: 5.5/10

Deze Bluetooth stereo koptelefoon is een verbetering op de oordopjes die standaard bij de meeste mobiele telefoons geleverd worden, maar het is op z’n best een matige verbetering. We raden je aan een krachtigere koptelefoon te kopen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 17/06/2024 13:58
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

LEES OOK:

AKG k830-bt review

AKG k830-bt review
klik om te vergroten

De K830 BT van AKG kun je makkelijk met elk Bluetooth-enabled apparaat verbinden en zit comfortabel op je hoofd en oren. De geluidskwaliteit van deze Bluetooth stereo koptelefoon heeft wel leiden van de bestandscompressie. Hoewel dit een probleem is dat vele  Bluetooth-enabled apparaten hebben, is dit een dure koptelefoon, waardoor dit een extra teleurstellend gegeven is. Als je op zoek bent naar een betrouwbare Bluetooth omgevingsgeluiddempende koptelefoon, raden we je aan verder te kijken naar betere producten.

AKG k830-bt
klik om te vergroten

Deze AKG Bluetooth koptelefoon heeft een frequentierespons van 18Hz to 20kHz, wat standaard is voor koptelefoons. De koptelefoons werkt tot ongeveer 8 meter bij een verbonden apparaat vandaan, maar wij merkten bij een afstand van meer dan 5 meter toch noemenswaardig verlies van geluidskwaliteit op. Dit komt vooral door het feit dat Bluetooth verbindingen nooit zo helder zullen zijn als verbindingen via een snoer. De BT is eigenlijk maar een kleine verbetering op de standaard oordopjes die bij de meeste telefoons geleverd worden. Wanneer je het volume opdraait, wordt het geluid wat troebeler, maar je kunt nog steeds de individuele instrumenten eruit pikken.

De AKG K830 BT is bedoeld als een on-ear koptelefoon, maar ze waren bij ons oorbedekkend. De uiteinden van de koptelefoon vouwen niet naar binnen, maar draaien, zodat ze comfortabeler zitten als je de koptelefoon om je nek draagt. De buitenste linker oorschelp bevat alle knoppen waarmee je muziek kunt regelen en telefoongesprekken aan kunt nemen. Er is een pause/play knop, forward en backward knoppen en een volumeknop. Er is bovendien een grote multifunctionele knop waarmee je kunt bellen en gesprekken kunt aannemen en beëindigen met een paar clicks. De AKG K830 BT  wordt geleverd met een beschermhoes.

Als je deze Bluetooth stereo koptelefoon wilt verbinden met een apparaat moet je een knop ingedrukt houden tot het LED-lampje aan de onderkant groen/blauw begint te knipperen ten teken dat het apparaat verbinding maakt. Als je eenmaal een verbinding hebt ingesteld, verbindt de koptelefoon de volgende keer automatisch met dit apparaat. De koptelefoon heeft een batterijduur van slechts 8 tot 10 uur, wat opvallend minder is dan veel andere koptelefoons die we bekeken hebben.

AKG k830-bt review koptelefoon
klik om te vergroten

De K830 BT heeft een garantie op alle onderdelen van 1 jaar. Je kunt vervangende onderdelen (zoals oorkussentjes) bij de fabrikant bestellen.  Op de website van Harman Audio vind je een sectie waar je vragen kunt stellen en via mail of telefoon contact kunt opnemen met een vertegenwoordiger.

AKG K830-bt review conclusie

5.5/10

De AKG K830 BT koptelefoon heeft een eenvoudig te gebruiken design dat geen pijn aan je oren zal veroorzaken ook niet als je de koptelefoon urenlang draagt. De geluidskwaliteit leidt onder de compressie van het geluid bij verbinding via Bluetooth en de batterijduur van de koptelefoon is slecht. Voor hetzelfde geld kun je beter klinkende koptelefoons kopen. We raden je dan ook aan dat te doen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 17/06/2024 13:58
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

 

Tags:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo