beste noise cancelling hoofdtelefoon

Parrot Zik hoofdtelefoonWe weten allemaal wel wat we doen als er te veel lawaai is in de omgeving wanneer je muziek wil beluisteren – gewoon het volume de lucht injagen tot je niets meer hoort. Deze aanpak beschadigt echter je gehoor. Het is slimmer om te investeren in een koptelefoon of earbuds met noise-cancellation. Er is echter zo’n groot aanbod, wat is nu het beste van het beste? Voor jouw gemak maakten wij een lijstje
met de beste Noise Cancelling koptelefoons. Om het beknopt te houden, focussen we alleen op de beste koptelefoons met noise-cancellation.

Onze TOP 5 bluetooth noise-cancelling:

RangHoofdtelefoonsGewichtSpeelduurPrijs
1Bose QuietComfort 35310 gr20u€€€€
2Sennheiser PXC 550 Wireless230 gr+30u€€€€
3Beats Studio Wireless240 gr20u€€€
4Bang & Olufsen Beoplay H8260 gr14u€€€€
5Parrot Zik 3325 gr18u€€€
6» Bekijk hier de best verkochte koptelefoons
RangHoofdtelefoonsGewichtSpeelduurPrijs
1Bose QuietComfort 35310 gr20u€€€€
2Sennheiser PXC 550 Wireless230 gr+30u€€€€
3Beats Studio Wireless240 gr20u€€€
4Bang & Olufsen Beoplay H8260 gr14u€€€€
5Parrot Zik 3325 gr18u€€€
6» Bekijk hier de best verkochte koptelefoons

 

OPGELET:
Lees hier ons meest recente artikel: Bluetooth Noise-Cancelling koptelefoon TOP 5

 

Wat zijn de beoordelingscriteria?

Het merendeel van beoordelingen van koptelefoons met noise-cancellation is niet consistent op vlak van gebruikte criteria. Daarom gebruiken wij enkele criteria voor onze reviews, zodat we een goede vergelijking kunnen maken. Dit zijn de criteria waar we naar kijken:

  • Prestaties: Welk nut heeft het om de mooiste koptelefoon te kopen als je voor €15 een koptelefoon van dezelfde kwaliteit kan kopen in de winkel om de hoek? Batterijduur, draadloos bereik, geluidskwaliteit – dit zijn dingen die belangrijk zijn voor dit soort koptelefoons.
  • Eigenschappen: Kan je de muziek beheren vanaf de koptelefoon zelf? Is hij compatibel met een smartphone? Wij weten exact waar elke koptelefoon toe in staat is.
  • Looks: Dit is misschien niet zo belangrijk als de prestaties, maar iedereen wil toch de mooiste koptelefoon? We plaatsen plooibaarheid (plooit hij op zodat je hem makkelijk kan opbergen?) ook in deze categorie.

 

Welke is de beste Noise Cancelling hoofdtelefoon?

1. Parrot Zik

klik om te vergroten

[Lees volledige parrot zik review] De Parrot is één van de beste koptelefoons met noise-cancellation die vandaag de dag op de markt is. Deze koptelefoon kan in tegenstelling tot zijn tegenhangers wel een zuivere klank behouden wanneer je het volume de lucht injaagt. Zijn frequentiebereik is wat je verwacht van dit soort koptelefoons. Ook op vlak van eigenschappen stelt hij niet teleur. Deze koptelefoon is compatibel met smartphones zodat je makkelijk oproepen kan beantwoorden. Aan de rechterkant van de koptelefoon zit ook een touchpad, met welke je manueel het volume kan aanpassen. Spijtig genoeg hebben al deze snufjes gevolgen voor de batterijduur: de batterij van de Zik houdt het slechts 9 uur uit. Dit is voldoende, maar hiermee valt de Zik toch onder het gemiddelde. De Zik heeft een groot, hoekig uitzicht waar sommige mensen misschien op afknappen, toch is deze koptelefoon niet echt een aandachtstrekker. Vergelijk prijzen & klantenratings bij Coolblue & Bol.com.

 

2. Logitech UE 9000

Logitech UE 9000 review
klik om te vergroten

Onze oude vrienden bij Logitech hebben nog maar eens iets nieuws op de markt gebracht, namelijk de UE 9000. Dit is een bluetooth koptelefoon met noise-cancellation die zeker zijn mannetje staat. De geluidskwaliteit is van topniveau. De UE 9000 kan misschien niet diezelfde kwaliteit als de Zik behouden bij hoge volumes, maar hij is ongeëvenaard bij gewone volumes. De bas en de hoge tonen komen heel zuiver over. De UE slaagt er ook in om iets langer mee te gaan na een oplaadbeurt dan de Zik, hij houdt het ongeveer 15 uur uit. De UE 9000 houdt contact met zijn muziekspeler tot op een afstand van 15 meter, hiermee doet hij het veel beter dan het gemiddelde. Op vlak van eigenschappen biedt de UE 9000 een controlepaneel op het rechteroorstuk waarmee je het volume van op afstand kan aanpassen. En hoewel hij hetzelfde hoekige uitzicht als de Zik heeft, voelt hij nooit te zwaar aan. Klik hier voor meer info.

 

3. Sony MDR-1R bt

Sony MDR-1R koptelefoon noise cancelling hoofdtelefoon
klik om te vergroten

Sony heeft nog maar eens een degelijk product uitgebracht met de MDR-1R. Deze Bluetooth koptelefoon met noise-cancellation presteert heel indrukwekkend. De batterij gaat 30 uur mee en de geluidskwaliteit is geweldig. De bas is laag en krachtig en je kan het volume verhogen zonder dat de geluidskwaliteit afzwakt. Hij heeft niet hetzelfde bereik als de UE 9000 (alhoewel heel weinig Bluetooth koptelefoons dit hebben), maar compenseert dit met geweldige actieve noise-cancellation. Deze koptelefoon beschikt ook over enkele geweldige eigenschappen. Er bevindt zich een controlepaneeltje op het oorstuk en er is ook een ingebouwde microfoon aanwezig. De MDR-1R ziet er ook slanker uit dan enkele van de tegenstanders. Sony heeft het ontwerp wat bijgewerkt zodat hij beter rond het hoofd past. Vergelijk goed de prijzen & klantenratings bij Coolblue & Bax Shop & Bol.com

 

4. Harman Harkar-BT

Harman Harkar-BT koptelefoon
klik om te vergroten

Onder de beste koptelefoons die hierboven vermeld staan, bevindt zich de Harman Harkar-BT. Deze draadloze koptelefoon met noise-cancellation beschikt over een passief extern geluidscontrolesysteem. Hoewel dit zeker zijn werk doet, kan het toch niet tippen aan de stilte die de drie bovenstaande modellen je geven, deze modellen beschikken allemaal over actieve noise-cancellation. Toch presteert de Harkar-Bt heel sterk bij wijze van tegenprestatie. Deze koptelefoon heeft zijn eigen baspoort, welke een krachtige bas geeft op elk volume met een heel eigen karakter. Het echte sterke punt van de Harkar is zijn batterijduur. Met een batterijduur van 40 uur doet hij het veel beter dan de concurrentie, die meestal maar 15 tot 20 uur halen. 

Op vlak van eigenschappen beschikt de Harkar over veel eigenschappen die de topmodellen ook hebben (buiten actieve noise-cancellation): op het oorstuk van de koptelefoon kan je het lawaai van buitenaf controleren, ook kan je de koptelefoon zowel draadloos als bekabeld gebruiken. Het design is ongelooflijk slank en ergonomisch. Je kan hem ook makkelijk opplooien zodat je hem makkelijk kan opbergen.  Vergelijk goed de prijzen bij Coolblue & Bol.com.

 

5. Beats wireless

Beats Wireless bluetooth koptelefoon head
klik om te vergroten

De volgende koptelefoon is de Beats by Dr.Dre. De rapachtergrond van deze koptelefoon wordt meteen duidelijk als je de krachtige bas hoort. Deze koptelefoon is heel aantrekkelijk voor rap- en rockliefhebbers, liefhebbers van andere genres voelen zich misschien niet zo aangetrokken tot deze koptelefoon. Met een batterijduur van 10 uur haalt hij net het gemiddelde binnen de industrie. Op vlak van noise-cancellation verschilt deze niet veel van de Harkar-BT, hij beschikt namelijk over dezelfde passieve noise-cancellation en haalt daardoor net niet hetzelfde niveau als modellen zoals de Zik.  Eigenschappen die we tot dusver tegengekomen zijn: controle van externe geluiden, mogelijkheid tot draadloze en bekabelde verbinding.

Het ontwerp is echter prachtig. Deze koptelefoon is comfortabeler dan de duurdere merken en plooit makkelijk op. Dit zorgt er voor dat deze koptelefoon makkelijk mee te nemen en op te bergen is. Vergelijk goed op Bol.com & Bax-Shop & Coolblue

6. Creative WP-450

Creative WP-450 hoofdtelefoon
klik om te vergroten

Als laatste in deze vergelijkingstest hebben we de Creative WP-450. Deze bevindt zich duidelijk een stukje lager dan de topmodellen, toch is het nog een meer dan degelijke koptelefoon. Ze beschikken over passieve noise-cancellation in plaats van actieve noise-cancellation, maar toch houden ze extern geluid goed buiten. Verwacht gewoon niet dezelfde stilte als bij de Zik of de UE 9000. De batterij gaat spijtig genoeg maar 9 uur mee, en doet het daarmee veel slechter als andere modellen in deze test.

Het ontwerp doet denken aan de Beats Wireless. De Creative WP-450 is makkelijk opplooibaar en makkelijk op te bergen. Klik hier voor de goedkoopste prijs & klantenratings.

 

Audio Technica ATH-ANC7B koptelefoon

AUDIO-TECHNICA ATH-ANC7B bluetooth koptelefoon
klik om te vergroten

Ook dit is een iets goedkopere koptelefoon voor mensen die twijfelen als ze de prijskaartjes van Sony, Bose of Sennheiser koptelefoons zien. Audio Technica is een relatief nieuwe speler in de markt, maar de ATH-ANC7B geluiddempende koptelefoon is een sterk debuut.

Met grote 40mm drivers geeft deze koptelefoon een krachtige bas, verlengde hoge tonen en hifi. Het bereik van de geluidsproductie is niet zo breed als die van de duurdere merken (10Hz tot 25KHz) en hij kan geluid van buitenaf slechts met 20 decibel reduceren (vergelijk de indrukwekkende 32 decibel van de Sennheiser PXC 450). Voor sommige mensen zal deze koptelefoon ook net iets te groot zijn, dus je zult de kostenbesparing moeten afwegen tegen betere prestaties en een lager gewicht van de meer ervaren en duurdere koptelefoons in deze lijst van beste geluiddempende koptelefoons in 2013. Klik hier voor meer info.

 

Conclusie

In onze review van de beste noise cancelling hoofdtelefoon proberen we consistent te blijven in onze reviews voor alle modellen. Door hen op deze manier naast elkaar te plaatsen werd het duidelijk dat de Zik de beste koptelefoon van deze soort is als geld geen probleem is. Als de prijs echter wel belangrijk is moet je gewoon de lijst eens afgaan, je vindt zeker iets dat bij je past.

 

OPGELET!!:
Lees hier ons meest recente artikel: Bluetooth Noise-Cancelling koptelefoon TOP 5

 

Twijfel je nog?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here