beste draadloze koptelefoon

De technologie die bluetooth koptelefoons ondersteunt heeft nog niet zijn hoogste niveau bereikt. Maar gedurende de laatste jaren heeft Bluetooth een grote stap gemaakt, naar het punt dat je een draadloze koptelefoon met goede klank en een respectabele batterijduur kan kopen voor minder dan €500. We hebben vier koptelefoons tegenover elkaar gezet om te zien welke koptelefoon de langste batterijduur en de beste klank heeft.

Voor de meest recente lijsten ga direct naar:

 

 • 4de plaats: Beats by Dre Wireless
 • 3de plaats: Logitech UE 9000
 • 2de plaats: lees verder
 • 1ste plaats: lees verder

–> lees verder om onze reviews te lezen.

Testmethode

We hebben vier Bluetooth koptelefoons met een catalogusprijs van minder dan €500 getest om uit te zoeken welke de beste klank biedt. Hierbij hebben we ook rekening gehouden met factoren zoals bediening, bouwkwaliteit, grootte en noise-cancelling.

Het was de bedoeling van deze test om te bepalen welke van deze koptelefoons het dichtst in de buurt kwam van een koptelefoon voor thuisgebruik. Om maar direct met de deur in huis te vallen, geen enkele van deze koptelefoons is beter dan een bekabeld model – ze hebben allemaal last van achtergrondruis, een hoge prijs en elk van hen heeft een bepaald irritant minpunt. Maar de gedachte dat je niet vast hangt aan een stereoketen, laptop of mediaspeler is zeer aantrekkelijk. Vanuit je keuken naar je woonkamer lopen om twee uur ‘s nachts terwijl je naar luide muziek luistert is gewoon geweldig.

Voor deze test hebben we gebruik gemaakt van een iPhone en een MacBook Pro met een verzameling van 320kbps MP3 files afkomstig uit verschillende muziekgenres. Naast het luisteren naar de helderheid tijdens lage, middelmatige en hoge tonen, hebben we ook aandacht besteed aan de betrouwbaarheid van de Bluetooth verbinding, de batterijduur, het gebruiksgemak en het comfort. Al deze producten hebben min of meer gepresteerd zoals aangegeven tijdens de batterijtest, en functioneerden correct binnen een straal van 7,6 meter (zelfs als het signaal door muren moest gaan). Maar genoeg algemene informatie, laten we het hebben over de details.

 

4de plaats: Beats Wireless

Beats Wireless bluetooth koptelefoon head
klik om te vergroten

De Beats Wireless het voordeel één van de goedkoopste koptelefoon te zijn in deze vergelijkende test, maar zo toont en klinkt hij ook. De basrespons is zwaarder dan normaal, maar hij klinkt goed zoals verwacht. Middelmatige en hoge tonen zijn echter wat donker en troebel, alsof deze tonen achter een sluier verborgen zijn. Dit zorgt in het geheel gezien voor een redelijk beperkt geluidsbeeld. Combineer dit met een opbouw die nogal plastiekachtig aanvoelt en je hebt een koptelefoon die je alleen wil wanneer je met een beperkt budget zit. Of als je echt het Beats logo op je hoofd wil.

Beats Wireless

 • Bluetooth: Version 2.1, Apt-X
 • Noise-cancelling: Nee
 • Gewicht: 210g
 • Lijningang: Ja
 • Batterijduur: 10 uur
 • Prijs: Vergelijk goed op Bol.com & Bax-Shop & Coolblue

 

3de plaats: Logitech UE 9000

Logitech UE 9000 bluetooth koptelefoon
klik om te vergroten

De Logitech Ultimate Ears 9000 is de beste koptelefoon voor iemand die een draadloze koptelefoon wil met bas in de stijl van een Beats koptelefoon, samen met een goede geluidskwaliteit.  Zijn klank is is zuiverder dan die van de Beats Wireless, maar mist nog steeds wat van de geluidsweergave en detail in de hogere tonen die de twee beste koptelefoons wel hebben. De Logitech heeft ook iets meer last van haperend geluid dan de andere koptelefoons in deze vergelijking. Toch heeft dit model waarschijnlijk de stevigste opbouw van al de modellen die hier getest zijn, en hij voelt ook nog heel comfortabel aan. Dit model is ook het zwaarste en meest robuuste van de vier, waardoor ze wat minder makkelijk draagbaar zijn ( en waarschijnlijk ook voor vermoeidheid zorgen als je hem voor langdurige periodes op je hoofd draagt).

Logitech UE 9000

 • Bluetooth: Version 2.1, EDR
 • Noise-Cancelling: Ja
 • Gewicht: 330g
 • Lijningang: Ja
 • Batterijduur: 10 uur
 • Prijs: €400 (bekijk hier de goedkoopste)

 

2de plaats: Sennheiser MM 550-X

Sennheiser MM 550-X bluetooth koptelefoon close
klik om te vergroten

De Sennheiser MM 550-X is in feite de best klinkende koptelefoon van dit gezelschap. De De diepgang van het klankbeeld en de details die via de Bluetooth verbinding doorgegeven worden zijn ronduit verbazingwekkend. Natuurlijk is er nog altijd die zachte achtergrondruis, het resultaat van onvermijdelijke filecompressie. Maar omwille van de meer neutrale responscurve is dit de keuze van audiofielen op vlak van Bluetooth koptelefoons (als een audiofiel al een draadloze koptelefoon zou willen kopen). Er is alleen één irritant minpunt: deze koptelefoon heeft niet echt een hoog maximumvolume.

Op zijn hoogste volume – met je muziekspeler en de koptelefoon op het maximum van kun kunnen – klinkt hij maar een beetje luider dan normaal. Niet dat het per se nodig is dat je muziek aan miljoenen decibels in je oren schalt, maar soms is het gewoon leuk om je muziek eens extra hard te zetten. Spijtig genoeg is dat niet mogelijk met deze koptelefoon.

De MM 550-X is de lichtste en makkelijkst draagbare koptelefoon die we getest hebben. Ze zijn echter wel niet om aan te zien. Tel hierbij nog het feit dat hij de duurste koptelefoon uit dit gezelschap is aan €500 en het wordt moeilijk om deze aan te raden als de beste draadloze koptelefoon.

Sennheiser MM 550-X

 • Bluetooth: Version 2.1, EDR, Apt-X
 • Noise-cancelling: Ja
 • Weight: 179g
 • Lijningang: Ja
 • Batterijduur: 10 uur
 • Review: lees hier
 • Prijs: Vergelijk goed bij Coolblue & Bol.com

 

1ste plaats: Parrot Zik

Parrot Zik bluetooth koptelefoon close
klik om te vergroten

Parrot is volgens de meeste mensen geen serieuze audiofabrikant. Ze maken veel accessoires, maar de nuances van geluidskwaliteit die bij muziek horen leken nooit echt een hoofzaak voor Parrot. Dus eigenlijk is het wel een verrassing dat de Zik koptelefoon zo goed is. Niet alleen beter dan je zou verwachten van Parrot, maar gewoon heel goed in het algemeen. Hij staat niet op hetzelfde niveau van Sennheiser, maar hij komt toch kort genoeg in de buurt, waardoor hij heel moeilijk af te slaan is.

Zelfs met het opzichtige design van Philippe Starck (wat soms heel de zaak kan ruïneren ), is de Zik de mooiste koptelefoon van deze vergelijkende test. Daarbovenop beschikt hij ook over een touchpanel aan de rechterzijde, waardoor je met simpele bewegingen kan bepalen welke muziek je afspeelt. De NFC capaciteit zorgt er voor dat je automatisch kan koppelen met Android smartphones, en een speciale sensor zorgt ervoor dat de muziek stopt wanneer je de koptelefoon afzet. Al deze eigenschappen zorgen voor een ongeëvenaarde gebruikerservaring.

Er is echter wel één heel irritant minpunt. De koptelefoon wordt standaard geleverd met noise-cancelling, DSP-effecten en een artificiële EQ ingeschakeld. De enige manier om dit allemaal uit te schakelen is via een iOS of Android applicatie. Als je de Zik enkel aankoopt om met de computer te gebruiken, is er geen enkele manier om dit aan te passen. Voor diegenen die niet over zo’n toestel beschikken, is dat een serieuze smet op het blazoen van deze koptelefoon. Het is zelfs onhandig als je wel over de benodigde hardware beschikt. Toch is dit minpunt voor jou misschien wel aanvaardbaar. Als dat het geval is, dan is deze Bluetooth koptelefoon de beste in de prijscategorie onder €500.

Parrot Zik

 • Bluetooth: Version 2.1
 • Noise Cancelling: Ja
 • Gewicht: 325g
 • Lijningang: Ja
 • Batterijduur: 6-10 uur
 • Review: lees hier
 • Prijs: Vergelijk goed bij Coolblue & Bol.com

 

 

2 REACTIES

 1. wat een onzin om het design van Fillip Starck als belemmerend te beschouwen.
  “Zelfs met het opzichtige design van Philippe Starck (wat soms heel de zaak kan ruïneren ),”

  Hou je bij het onderwerp, de functie en kwaliteit van een bleutooth koptelefoon.

  Ik hoef geen mening over wat wel of niet mooi of functioneel is, dat bepaal ik zelf wel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here