bluetooth headset kopen

Ontvang je meerdere telefoontjes per dag? Met een Bluetooth headset kun je genieten van de vrijheid en het gemak om vrij te bewegen. Geen kabeltjes in de knoop. Er zijn ook een paar echt goede opties als je op zoek bent naar stereogeluid van hoge kwaliteit.

Een redelijke Bluetooth headset kopen is niet lastig, maar het wordt al iets moeilijker om de beste headset te vinden. Maar maak je geen zorgen; we hebben deze complete gids samengesteld om je te helpen in de zoektocht naar je nieuwe headset.

Overigens is deze gids alleen voor headsets – op deze site vind je nog andere gidsen voor de beste Bluetooth koptelefoon voor tijdens het rennen en voor de beste oortjes met Bluetooth.

Bluetooth headset kopen TOP 5:

 

Bluetooth headset kopen tips:

Voordelen van een headset met Bluetooth

Headsets die Bluetooth ondersteunen kunnen draadloos worden verbonden met ieder apparaat met Bluetoothtechnologie, zoals bijvoorbeeld je telefoon of computer. Ze worden vaak gebruikt door zakenmannen en -vrouwen, in callcenters, en door iedereen die liever draadloos communiceert. Dit zijn een paar redenen waarom je een Bluetooth headset kopen moet:

  • Je hebt het druk. Je zou liever je tijd besteden aan dingen die je graag doet, en niet aan verwarrende kabeltjes. Bluetoothheadsets zijn praktischer in gebruik dan hun normale tegenhangers; je kunt ze snel indoen en overal naartoe dragen. Je kunt er ook efficiënt mee multitasken.
  • Je geniet van vrijheid. Zit je liever niet vastgeketend aan je computer of telefoon, dan zorgt een headset met Bluetooth voor een bevrijdend gevoel van verlichting. Je kunt rondbewegen, lopen, of zelfs rennen zoals je wilt.
  • Je geeft nog steeds om kwaliteit. Met een kleine investering in het beste dat de headsetmarkt te bieden heeft kun je genieten van geweldige stem-, audio-, en bouwkwaliteit. Wij helpen je op zoek naar de beste headset met Bluetooth.

LEES OOK: Bluetooth koptelefoon kopen TOP 10
LEES OOK: Bluetooth oordopjes TOP 10

 

Soorten Bluetooth headsets

Een monoheadset is meestal klein, met een enkel oortje en een microfoon. Dit is handig voor zakengesprekken, omdat je met één oor nog kunt horen wat er in je omgeving gebeurt.

Een stereoheadset, aan de andere kant, kan worden gebruikt om telefoongesprekken te voeren en te luisteren naar je favoriete muziek, podcasts, of met je gameconsole. De dubbele oortjes zijn belangrijk voor de momenten dat de geluidservaring belangrijk is.

 

Hoe een goede bluetooth headset kopen?

Headsets met Bluetooth zijn te krijgen in allerlei vormen en maten. Jouw keuze hangt ervan af waar en hoe je hem wil gebruiken, en van persoonlijke voorkeuren zoals ontwerp en prijs. De zeven beste headsets (zie de onderstaande reviews) vallen in verschillende categorieën.

  • Professionele zakenheadsets. Ben je op zoek naar een zakenheadset, dan raden wij de Plantronics Voyager Legend UC B235-M of Bose Series 2 aan. Dit zijn monoheadsets, en ze zijn allebei geschikt voor zakentoepassingen. De Voyager Legend UC is meer geschikt voor algemeen computer- en telefoongebruik, terwijl de Bose Series 2 vooral is toegespitst op telefoons.
  • Bluetoothheadsets voor dagelijkse muziek en gesprekken. Als je van plan bent om je headset te gebruiken voor telefonie en muziek, dan zijn de stereoheadsets LG HBS-700 Tone (in-ear) en Kinivo BTH240 (on-ear) de beste keuzes.
  • Is kwaliteit of prijs het belangrijkst? Als je op zoek bent naar een koopje, dan raden we de Mpow FreeGo aan voor zakentoepassingen. Voor dagelijkse muziek en telefoongesprekken heeft de Kinivo BTH240 een laag prijsje. Als je echt zoekt naar het beste van het beste zouden we gaan voor een exemplaar uit de top 3.

 

Overzicht van enkele van de headset reviews:

1. Plantronics Voyager Legend UC B235-M

De Plantronics Voyager - één van de beste Bluetooth headset die je kunt kopen.

De Plantronics Voyager Legend UC B235-M is de hoogst beoordeelde monoheadset met Bluetooth volgens het merendeel van de gebruikers en experts. Daar zijn wij het mee eens, en ik vind het zelf de béste Bluetooth headset voor algemene stemcommunicatie.

Het ontwerp van de Voyager is een combinatie van de normale mobiele Bluetoothheadset en het type dat wordt gebruikt in callcenters. Het resultaat is een apparaat dat overal efficiënt voor kan worden gebruikt.

De Voyager Legend UC is weliswaar een beetje groter dan de gemiddelde mobiele monoheadset, maar hij weegt slechts 17 gram. Hij voelt niet alleen licht aan, maar hij is ook oprecht comfortabel te dragen voor langere periodes. Na een paar minuten ben je zelfs al snel vergeten dat hij nog aan je oor zit.

Het koppelen van apparaten met de Voyager Legend UC had niet makkelijker kunnen zijn. Hij deed het perfect met alle computers en telefoons die we hebben getest. Het bereik is ook sterk – het signaal drong makkelijk door meerder gipsplaten muren en kamers in onze tests.

De Voyager Legend UC is echt fantastisch op het gebied van telefonie. Het oortje produceert heldere en luide audio, en de ruisonderdrukking is uitmuntend. De drie microfoons op de headset verwijderen ook praktisch alle achtergrondruis, dus je hoeft niet te schreeuwen in een lawaaiige omgeving.

Er zijn knoppen voor het volume, telefoongesprekken, het dempen van de microfoon, en het activeren van de stembesturing. De knoppen zijn handig geplaatst, en makkelijk te vinden met je vingertoppen. De microfoon en oorhaak van de Legend voelen stevig aan, en kunnen 180 graden draaien om het gebruik op ieder oor mogelijk te maken. De accuduur is ook sterk, met een gesprekstijd van 7 uur en een standbytijd van 11 dagen.

Het is ook prettig dat de Voyager Legend UC het voelt als je hem op of af zet. Komt er bijvoorbeeld een gesprek binnen en zet je de headset op, dan wordt het gesprek automatisch over de headset opgenomen. Zet je hem juist af tijdens een gesprek, dan stuurt hij het gesprek terug naar je telefoon.

De Legend UC heeft stemberichten – zo vertelt hij hoeveel accu er over is als je hem op zet. Hij beschikt ook over stemcommando’s, zodat je hem kunt vragen om het accuniveau te controleren, of je nog verbonden bent, om opnieuw te bellen, om te annuleren, en nog meer.

De Voyager Legend UC is makkelijk in gebruik, comfortabel, en heeft uitzonderlijke gesprekskwaliteit. De prijs is hoger dan die van de gemiddelde headset, maar je krijgt opvallend veel waar voor je geld. De Voyager Legend UC is absoluut de beste keuze als je op zoek bent naar het neusje van de stemcommunicatiezalm.

 

2. Bose Series 2

De Bose Series 2 is een ongewoon lichte en krachtige monoheadset.

De Bose Series 2 is vooral ontworpen voor gebruik met telefoons en zakentoepassingen. Met zijn kleine formaat steek je hem makkelijk in een broekzak, of laat je hem gewoon in je oor zitten. De audiotechnologie zorgt dat je ieder gesprek duidelijk ontvangt, of je nu op een druk station of in een luidruchtig restaurant zit.

De Bose Series 2 is gemaakt van mat en glimmend plastic, in het zwart met zilveren accenten. De pasvorm is comfortabel en stevig in ieder oor, dus het is geen probleem om hem in te houden. Hij is makkelijk en snel te koppelen met een telefoon.

De geluidskwaliteit is geweldig, stemmen klinken rijk en natuurlijk. Het is weliswaar een monoheadset, maar de kwaliteit van muziek over deze headset is opvallend hoog. Je kunt dus luisteren naar muziek of een podcast, en nog steeds een oor vrij houden.

Een geweldige functie van de Bose Series 2: hij detecteert geluid om je heen, en past daar automatisch het volume op aan. In een luidruchtige omgeving verhoogt hij dus het volume genoeg om het gesprek hoorbaar te houden. Deze aanpassing voelt natuurlijk aan, en is nuttig als je bijvoorbeeld over een lawaaiige straat wandelt.

De accu houdt het zo’n vijf uur vol, en dat is goed voor een headset van dit formaat. Met lampjes aan de achterkant van de headset achterhaal je de accuduur en Bluetoothverbinding. Ook het signaalbereik van ongeveer 6 meter is goed. Oorspronkelijk kon de Bose Series 2 alleen gebruikt worden in het rechteroor, maar een exemplaar voor het linkeroor is nu ook verkrijgbaar.

De Bose Series 2 is het duurst van alle headsets uit deze top tien, maar het is makkelijk de beste keuze als je op zoek bent naar een fantastische Bluetooth headset voor gebruik onderweg. Hij is klein, extreem comfortabel, en beschikt over fantastische geluidskwaliteit.

 

3. LG HBS-700 Tone Wireless Bluetooth Stereo Headset

De LG HBS-700 - een Bluetooth stereoheadset met opbergbare oortjes.

De LG HBS-700 bestaat uit een ongewoon maar praktisch ontwerp dat achter je nek loopt. Het is de hoogst beoordeelde stereoheadset met Bluetooth. Hij is fantastisch voor het voeren van telefoongesprekken, maar nog beter om naar muziek te luisteren. Verder zorgt het in-ear-ontwerp dat de HBS-700 erg draagbaar blijft.

De nekband van de HBS-700 is ultralicht en gevormd om over je nek te passen. Hij voelde in onze tests dan ook erg licht en comfortabel aan. Je kunt de oortjes plaatsen in de magnetische uitsparingen aan het einde van de nekband. Dit zorgt dat ze niet overal rondslingeren als je ze niet in hebt – wel zo handig.

Er bevinden zich een paar knoppen op de nekband, waaronder een afspeelknop, telefoonknop, volumebesturing, en nog meer. Over het algemeen zijn de knoppen makkelijk te vinden en te gebruiken. De nekband kan ook vibreren, bijvoorbeeld wanneer je telefoongesprekken ontvangt.

De headset blinkt echt uit als het aankomt op muziekkwaliteit. Nummers klinken helder, strak, en goed gebalanceerd, en de nauwkeurige bas draagt bij aan het gevoel. De speakers zorgen ook dat de gesprekskwaliteit geweldig is. De accu houdt het zo’n 10 uur vol, of 15 dagen in standby.

Kort gezegd heeft de LG HBS-700 een handig ontwerp, een licht gewicht, en fantastische muzikale audiokwaliteit. Zoek niet langer als je hoopte op de beste stereoheadset – je hebt hem al gevonden.

 

4. Kinivo BTH240 Bluetooth Stereo Headset

De BTH240 loopt achter het hoofd, niet er overheen.

De Kinivo BTH240 heeft zijn sporen verdiend met een goede mix van geluidskwaliteit, draagbaarheid (voor een on-ear koptelefoon) en extreem lage prijs.

Als je de BTH240 uitpakt valt het lichte gewicht meteen op – naast het feit dat de koptelefoon nogal klein is voor een on-ear. Hij is makkelijk in te klappen, en neemt helemaal niet veel ruimte in. Daarnaast is de accuduur sterk – tien uur aan gespreks- of afspeeltijd. Hij is dus ideaal om mee te nemen, bijvoorbeeld door het huis of als je een weekendje weggaat.

De BTH240 loopt achter je hoofd door, in plaats van er overheen. Omdat de koptelefoon on-ear stereo is krijg je fantastische muziek te horen. We waren onder de indruk gezien de lage prijs. De zachte oorkussens zorgen ook dat hij comfortabel is om te dragen. Verder is het vrij makkelijk om de headset te koppelen aan je apparaten – en het bereik is goed.

De BTH240 is dus een fantastische headset als je op zoek bent naar een stereo on-ear Bluetoothheadset voor een lage prijs met geweldig geluid.

 

5. Mpow FreeGo Wireless Headset

De Mpow FreeGo, een goedkope budget Bluetooth monoheadset

De Mpow FreeGo is een monoheadset die vooral bedoeld is voor gebruik met koptelefoons. Laten we duidelijk zijn – de Mpow FreeGo kan zich niet meten met de Plantronics Voyager Legend UC of Bose Series 2 op het gebied van prestaties. Maar als het aankomt op de prijs/prestatieverhouding gooit de FreeGo hoge ogen.

Toen hem voor het eerst uitpakten maakten we ons zorgen dat de FreeGo oncomfortabel zou zitten, maar we hadden het mis. Het was geen probleem om hem uren achter elkaar te dragen, en je kunt hem verdraaien zodat hij op ieder oor past. De gesprekstijd is een behoorlijke 5 uur.

De audiokwaliteit is echt vrij goed voor telefoongesprekken, misschien wel fantastisch gezien de prijs. De helderheid is aan beide kanten van het gesprek voldoende, en de ruisonderdrukking is goed genoeg. We zouden hem echter niet aanraden voor muziek.

Ben je op zoek naar een geweldig monoheadset met Bluetooth voor een lage prijs, dan kun je niet beter kiezen dan de Mpow FreeGo. Voor de prijs krijg je véél headset.

 

6. VXi BlueParrott B250XT+

De B250XT+ is geen schoonheid, maar werkt uitzonderlijk goed.

Er zijn een paar redenen dat we de VXi BlueParrott B250-XT+ zo goed vonden: hij kan in iedere omgeving worden gebruikt, is geschikt voor gebruik over langere periodes, en heeft een groot draadloos bereik. Je zult zelfs merken dat we het een topkeuze vinden voor mensen in de vrachtwagenindustrie; een bijzonder lastige doelgroep.

Deze BlueParrott Roadwarrior B250-XT is absoluut een professionele headset voor drukke kantoren, of telewerkers die hun arbeid verrichten in luidruchtige koffietentjes. De ruisonderdrukking is bijzonder goed, en blokkeert allerlei soorten lawaai – de beller hoort jou, en jou alleen.

Het ontwerp, dat over het hoofd gaat, is comfortabel en stevig. Hij ziet er op het eerste gezicht groot en zwaar uit, maar zit ongelofelijk licht. De microfoon in ganzennekstijl blijft op zijn plek zitten, dus je hoeft niet steeds van je werk op te kijken om hem te verschuiven.

De gespreksduur van de Roadwarrior B250-XT is enorm (16 uur), net zoals het bereik (20 meter). Daarnaast zorgen de stemcommando’s en knopfuncties dat je deze Bluetoothheadset overal kunt gebruiken.

De VXi BlueParrott B250-XT geeft de zakengebruiker de volledige vrijheid om hun professionele leven te leiden.

 

7. Jabra STYLE

Geniet van allerlei audio door elkaar met de Jabra STYLE

Deze Jabra Bluetooth Headset kopen is een monoheadset die ideaal is voor iedereen die graag alles tegelijk doet. Als je naar muziek luistert en plotseling een gesprek moet opnemen, dan zal deze headset je favoriet zijn.

Hij verbindt makkelijk met ieder mobiel apparaat. Wij hadden geen problemen tijdens het maken van een verbinding met telefoons, tablets, en MP3-spelers. Onze apparaten vonden de Jabra zonder een moment van twijfel. De verbinding bleef zelfs in de auto en op de fiets sterk.

Je kunt dit apparaat overal mee naartoe nemen. Het volume past zich automatisch aan, dus omgevingsgeluid is geen probleem. De luisterervaring is in een stille huiskamer dus even prettig als op een druk vliegveld.

De Jabra STYLE is voorzien van een aantal functies die het gebruik erg comfortabel maken. Zo kun je de headset dragen op ieder oor. Daarnaast kun je de hoogte van de oorhaak aanpassen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je oren vermoeid raken.

Het geluid van deze Jabra is helder, ook al luister je naar GPS-aanwijzingen of stream je video. Zo kun je dit apparaat gebruiken als je met meerdere mensen in de auto zit, zonder dat je de speaker hoeft te gebruiken. Je hoort zo de aanwijzingen beter. En tijdens het bekijken van video is het begrijpen van de audio geen probleem.

De Jabra STYLE is een geweldige optie voor dagelijkse gesprekken, muziek, en video.

 

Heb je nog vragen als je een Bluetooth headset kopen gaat? Laat gerust je vragen na in de comments hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here