bluetooth headphone

Het is al bijna tien jaar geleden dat de Bluetooth headphone zijn intrede deed en de wereld van handsfree bellen op zijn kop zetten. Tegenwoordig zijn de headsets niet meer bedoeld voor rijke zakenmannen en je kan er niet alleen mee bellen, maar voorziet hij je als digitale assistent van alle informatie die je nodig hebt, zonder dat je je telefoon moet bovenhalen.

Er zijn heel wat zaken die je moet overwegen wanneer je een Bluetooth headphone aanschaft, zoals de batterijduur en de geluidskwaliteit. Als je je headset de hele dag wil gebruiken bijvoorbeeld, dan moet je extra aandacht besteden aan de capaciteit van de batterij. Natuurlijk wil je ook dat het design er goed uitziet en de headphone verschillende features verwerkt heeft. Maar welke Bluetooth headphone moet je nu kopen? Met het ontzettend breed assortiment dat op de markt aanwezig is kan het soms wat moeilijk zijn om te beslissen welk toestel je moet aankopen. Hieronder vind je alvast enkele van onze favorieten.

Direct naar:

 

jawbone era

Jawbone Era

De Jawbone Era mag dan misschien wel al enkele jaren oud zijn, maar dat betekent niet dat het al een greintje van haar glorie verloren heeft. De originele Jawbone Era werd in 2011 gelanceerd maar werd sindsdien al enkele keren aangepast en verbeterd. De meest recente versie dateert uit 2014. Het meest opmerkelijke aan de Era is waarschijnlijk het design – ongetwijfeld de meest stijlvolle Bluetooth headphone die je op de lijst kan terugvinden, dankzij zijn subtiele arm en discreet oortje. Je kan simpelweg stellen dat deze headphone geen grote ogen zal trekken wanneer je op straat wandelt. Daarnaast is hij in vier verschillende kleuren beschikbaar (zilver, rood, brons en zwart) en wordt de headset geleverd met extra oordopjes (small, medium, large).

De Era werd bovendien uitgerust met de zogenaamde Noise Assassination technologie, welke erin slaagt om quasi alle achtergrondgeluid weg te filteren wanneer je aan het bellen bent. Er is slechts één knopje in het apparaat verwerkt, dus het kan wel even duren voordat je alle functies en handelingen onder de knie hebt. Jawbone claimt dat je de headphone zo’n 4 uur kan gebruiken met een volle batterij, maar gelukkig kan je indien nodig een tweede batterij aanschaffen. Ben je op zoek naar een Bluetooth headphone die de hele dag meegaat? Dan is de Era waarschijnlijk niets voor jou. Bijkomend detail: de Era maakt gebruik van Bluetooth 4.0.

 

Plantronics VOYAGERplantronics voyager 5200

Hij ziet er dan misschien wel niet zo stijlvol uit als de Jawbone Era, maar de Plantronics VOYAGER 5200 mag er best wel zijn. Hoewel het design niet onmiddellijk in de prijzen valt, heeft Plantronics wel veel te bieden. De VOYAGER 5200 wordt bevestigd met een haakje rond je oor, waardoor het quasi onmogelijk uit je oor kan vallen. Het kleine armpje met de microfoon is niet subtiel, maar groot kan je het niet noemen.

Zoals we eerder al zeiden onderscheidt de VOYAGER 5200 zich niet van de concurrentie met zijn ontwerp, maar wel met al de leuke features die de Plantronics heeft geïntegreerd. De fabrikant zelf claimt dat de headphone zeven uur meegaat, maar eigenlijk moet je ervan uitgaan dat dit in de praktijk slechts 5 à 6 uur is, wat niet slecht is in vergelijking met de andere Bluetooth headphones op onze lijst. Bovendien is de geluidskwaliteit geweldig en wordt het achtergrondgeluid zorgvuldig gefilterd door de actieve ruisonderdrukking. Het toestel is zelfs waterresistent (IPX4), wat betekent dat enkele druppels regen geen kwaad kunnen.

 

plantronics legend

Plantronics VOYAGER Legend

Plantronics is al langer actief op de markt voor Bluetooth headsets, waardoor het dan ook meer dan logisch is dat er twee apparaten van de fabrikant op ons lijstje staan vermeld. De VOYAGER Legend mag dan wel iets ouder (en duurder) zijn dan de 5200, maar het is nog steeds een geweldige keuze. Het design is erg gelijkaardig aan dat van haar opvolger. Daarentegen is de microfoonarm vrij groot en zal het ongetwijfeld opgemerkt worden door toevallige passanten en omstaanders. Maar als je niet zo veel geeft om het ontwerp, dan kan de VOYAGER Legend wel iets voor jou zijn.

Bovendien werden er twee knoppen in de Legend verwerkt, één knop om telefoontjes op te nemen en een andere om gesprekken van andere applicaties zoals SKYPE te accepteren. Beide knoppen werden geïntegreerd in de microfoonarm. Net zoals de 5200 wordt de Legend geleverd met drie verschillende soorten dopjes (small, medium en large) en claimt de fabrikant dat de batterij zeven uur meegaat. Hier geldt opnieuw: reken in de praktijk op maximaal 5 tot 6 uur gebruik.

 

sennheiser presence

Sennheiser Presence

Wie op zoek is naar een kwalitatieve Bluetooth headphone kan ook bij een gevestigde naam binnen de audiowereld aankloppen – zoals Sennheiser. Sennheiser is jarenlang de dominante marktleider wat betreft audio voor particulieren en professionals, en dat heeft zo zijn redenen. De Presence is een geweldig apparaat dat er in ieder geval stukken beter uitziet dan de headphones van Plantronics. Het ontwerp is een combinatie van zwart en zilverkleurige accenten met een micro-USB poort om het apparaat om te laden en een ledlampje aan de achterkant. Net zoals Plantronics koos Sennheiser voor een haakje rond het oor, maar hier moeten we wel opmerken dat je het haakje (indien gewenst) kan demonteren. De Presence headphone maakt gebruik van Bluetooth 4.0 en integreert Sennheisers SpeakFocus technologie welke ontworpen is om het stemgeluid helderder te doen klinken. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van WindSafe, waarmee men – je raadt het goed – de wind op de achtergrond neutraliseert. Bovendien claimt Sennheiser dat het apparaat maar liefst 8 tot 10 meegaat, ongezien voor een Bluetooth headphone.

 

Jabra Motionjabra motion

Last but not least: de Motion van het minder bekende Jabra. De Motion is gelijkaardig aan de apparaten van Plantronics en komt dan ook met een oorhaakje en microfoonarm. Leuk hierbij is dat je het armpje kan opplooien wanneer je de headphone even niet gebruikt, waardoor het apparaat wat kleiner wordt wanneer je on-the-go bent. Daarnaast maakt het toestel gebruik van NFC, waardoor je het eenvoudig kan koppelen aan je mobiele apparaten. Maar wat misschien wel de meest interessante feature is is de ingebouwde accelerometer, waardoor inkomende gesprekken automatisch worden opgenomen wanneer je de headphone oppikt of de noise cancelling aanschakelt wanneer je beweegt. Sommige van de features werken niet iedere keer, maar dat betekent niet dat ze daarom compleet nutteloos zijn. De geluidskwaliteit is geweldig en je kan rekenen op minimum 6 uur gebruik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here